Ben terapi alıyorum canımMerhaba. Böyle bir başlık açmak istedim, çare bulmamızı istiyorum. Kızlar şu 2 haftalık bekleyiş meselesini nasıl kolaylaştıra biliriz? Hatta ne 2 haftası, benim hergün düşündüğüm bile oluyor, bazen ovülasyon günümü bile iple çekiyor, o gün çok geriliyorum, stresli hatta sinirli oluyorum bir sorun çıkacak günü elden kaçırıcam diye. Böyle böyle keçileri kaçırmaktayım artık.
Hayalimdeki şu: 1,5 yıl önceki ben olayım, ne döngü takip edeyim (sadece regl yaklaşınca hatırlayayım) ne ilişki sayısını sıklığını takip edeyim, hayattan zevk alarak normal akışı yaşayayım. Vee reglim gecikince farkedeyim ki aa gecikmiş bir test yapayım barii.
Bunu bir insan nasıl yapabilir? Yapmanın yolları nedir? Tekniği varmıdır? "Yap" deyince olmuyor işte, kafa başka türlü çalışıyor. Kontrol elden gidiyor. Taktikleriniz varmıııı?
Resmen benim içimdekileri yazmışsın. Kendime çok kızıyorum daha 3 aydır deniyoruz saçma sapan kafalara girdim. Ben dizi izlemeye başladım. Kafamı başka şeylerle meşgul edicem yani çünkü sürekli düşünmek zarar veriyor. Bu ay adetim gecikince test yaptım negatifi görünce aynı gün adet oldum o derece takmışım kafaya yani. Bunu kendimize yapmamalıyızMerhaba. Böyle bir başlık açmak istedim, çare bulmamızı istiyorum. Kızlar şu 2 haftalık bekleyiş meselesini nasıl kolaylaştıra biliriz? Hatta ne 2 haftası, benim hergün düşündüğüm bile oluyor, bazen ovülasyon günümü bile iple çekiyor, o gün çok geriliyorum, stresli hatta sinirli oluyorum bir sorun çıkacak günü elden kaçırıcam diye. Böyle böyle keçileri kaçırmaktayım artık.
Hayalimdeki şu: 1,5 yıl önceki ben olayım, ne döngü takip edeyim (sadece regl yaklaşınca hatırlayayım) ne ilişki sayısını sıklığını takip edeyim, hayattan zevk alarak normal akışı yaşayayım. Vee reglim gecikince farkedeyim ki aa gecikmiş bir test yapayım barii.
Bunu bir insan nasıl yapabilir? Yapmanın yolları nedir? Tekniği varmıdır? "Yap" deyince olmuyor işte, kafa başka türlü çalışıyor. Kontrol elden gidiyor. Taktikleriniz varmıııı?
Aslında zaman ve sağlık değildi kastım. Bebeğiniz doğduğunda onun bakımından bunlara zaman ayırmayacaksınız ve böyle düşüneceksiniz inşallahçok iyi fikir. kitap + film + yürüyüş. Hakketen sonra ya zaman ya sağlık yetmeyecek yapmaya, vakit ve imkan varken yapalım :)
Haklısın da, son aylarda gerçekten içten yürekten istiyorum ama. Bilinçaltımda varsa bilemem ama... onu bir terapistime danışayım.Belki de bu fikri hala içten içe savunduğun için olmuyordur ? Bilinçaltın, evren, Allah ya da vücudun (her ne diyorsan artık) zaten çocuğu istemediğin için seni korumaya aldığı için olmuyordur ?
Hamilelikte psikolojimiz ve inanaçlarımız bence çok önemli ya
işte bende zaman açısından öyle düşünüp dedim :) yani bebek olursa zaman kalmayacak, sonra yaşlanınca da sağlık çok el vermez diye... ama tabiki esas zamanAslında zaman ve sağlık değildi kastım. Bebeğiniz doğduğunda onun bakımından bunlara zaman ayırmayacaksınız ve böyle düşüneceksiniz inşallah
İşe yarıyormuuu? Bende daha ilerleme kaydedemedikBen terapi alıyorum canım
Resmen benim içimdekileri yazmışsın. Kendime çok kızıyorum daha 3 aydır deniyoruz saçma sapan kafalara girdim. Ben dizi izlemeye başladım. Kafamı başka şeylerle meşgul edicem yani çünkü sürekli düşünmek zarar veriyor. Bu ay adetim gecikince test yaptım negatifi görünce aynı gün adet oldum o derece takmışım kafaya yani. Bunu kendimize yapmamalıyız
Çalışıyorum, 27 yaşındayım, amh 0,41. İş yerinde de durmadan bu forumdayım. Sürekli araştırma ve geri sayım halindeyim. Cinsel hayatımı yumurtlama günü üzerine kurmak istemiyorum. Daha ilk ayım ama çok yıprandım. Dün negatifi gördüm. Çok çalışmak da kendini hobilere vermek de bi anlam ifade etmiyor. Maksimum 2 saat uzaklaşıyorsun bu konudan. Her sabah uyanıp çişimi bile yapmadan ateş ölçmek, sürekli belirti kovalamak beni bir ayda on yaş yaşlandırdı.
Ben de merak ettim, kimden nasıl bir terapi alıyorsun canım ya sana iyi geldi mi ?Ben terapi alıyorum canım
Ben aslında anksiyete sebepli başladım. 10 seans oldu yavaş yavaş ilerliyoruz. Öyle ciddi bir fark olmadı henüz ama öncesine göre daha iyi hissediyorum. Takıntı konusunda ise ilerleme biraz yavaş oluyor. Israrcı olmak lazım. Umutsuzluğa kapılmaİşe yarıyormuuu? Bende daha ilerleme kaydedemedik
Online olarak alıyorum canım burdan isim vermek yasak mı bilmiyorum sana özelden yazayımBen de merak ettim, kimden nasıl bir terapi alıyorsun canım ya sana iyi geldi mi ?
Çok iyi dedin de, şuan maddi imkanımız buna el vermiyor maalesef. Yeni iş yeri açtık borçlandık baya. Off galiba bir kaç ay hiçbir test falan yapmayacam, doktora da gitmeyecem, öyle ara vermiş olayım biraz da diyorum ha? Bu gebelik koşturmacasından bir tatile çıkayım bir neviCanım hersey kafada bitiyor bir kere olduysa bir daha olur için rahat olsun . Belli bir sağlık probleminiz yoksa rahat ol gerçekten herşey Allahtan onun belli zamanı vardır . Ovülasyon testi yerine maddi durumun varsa özel bir klinikte yumurta gelişimini takip edebilir misin? Ben özel bi doktora gittim yumurta gelişmiş mi kaç güne çatlar hepsini onun yönlendirmesine göre yaptım hani belki bir fikir olsun diyr diyorum yanlış anlama
Sonra nasıl oldu?Evet bende atmıştım bütün ovğlasyon testlerini tatile çıkmıştım . O testleri hergün yapmak benimde psikolojimi bozmuştu takip işi çok zor
Bende 5 yıllık evliyim 2 yıldır istiyorduk sebepsiz olmuyordu bikaç yerde okudum ki ne kadar faydalı bilmiyorum ama ben denedim eşimle ikimizin bu arada sağlık problemi yok testler yapıldı. Bende hep 15 dk falan yatıp kalkıyordum . Bu sefer mesela gece 12 de birliktelik mi oldu sabaha kadar yattım bacaklarımı açmadan kaçak olmasın diye çünkü bazen en kaliteli sperm en hızlı olan olmayabiliyormuş. Yavaş giden daha kaliteli olsbilşyormuş brnde uzun süreli yattım iki seferdir böylr tuttu bende . Ama beslenmeme de dikkat ettim hergğn havuç avakado fındık falan yedim folik asit içtim5 yıl boyunca hergün bu düşüncelerle kafayı bozduktan sonra bir süre sonra canına takediyor. Aslında o bezmişlik garip bir şekilde aniden bu ay yüklendi. Geçen ay belirtilerim olduğu için bir hafta önceden teste başladım ve sürekli negatifi gördüm, stres yaptım ve ne oldu... Adetim stres kaynaklı gecikti ve çok üzün sürdü yani kendi kendime ettim ne ettiysem. Belirtilere inanmamak gerekiyormuş onu da anlamış oldum. Bu ay sakinim evet düşünüyorum ama diğer aylar gibi stres içinde değilim normalde hergün yada günaşırı muhakkak ilişki olurdu ama bu ay istediğim zaman yaptım 2-3 günde bir falan ve sadece 10-15 dk yattım hemen duş aldım. Bir süre sonra beziyorsun yoruluyorsun otomatik kafaya takmamaya başlıyorsun
Ben klomenle çift yumurta ikizlerime gebe kalmıştım 2.5 sen sonra ama erken doğum yaptım kızım 5 gün oğlum 2 ay sonra vefat etti. Doğum yapalı iki sene oldu 3-4 kere kimyasal dışında bir gelişme yok. Haşa isyan etmiyorum ama yoruldum olmayınca olmuyormuş bende saldım artık. Gebe kaldığım ayda hiç yatmamıştım yine kalkıp duşa girmiştim olacağı vardı ki oldu. Bu ayki adetimde tüp bebek için görüşmeye gittim ama doktorum tahlillerime bakarak "hiç probleminiz yok şimdilik tüp bebek önermiyorum boşuna hormon yüklemiş olursun doğal da hamile kalabilirsin. Aşama aşama gidelim enfeksiyonun var önce onu tedavi edelim o da gebeliğe engel olabilir" dedi. Sevindim açıkcası öyle dediğine çünkü tüp bebek yapmak hiç içimden gelmiyorduBende 5 yıllık evliyim 2 yıldır istiyorduk sebepsiz olmuyordu bikaç yerde okudum ki ne kadar faydalı bilmiyorum ama ben denedim eşimle ikimizin bu arada sağlık problemi yok testler yapıldı. Bende hep 15 dk falan yatıp kalkıyordum . Bu sefer mesela gece 12 de birliktelik mi oldu sabaha kadar yattım bacaklarımı açmadan kaçak olmasın diye çünkü bazen en kaliteli sperm en hızlı olan olmayabiliyormuş. Yavaş giden daha kaliteli olsbilşyormuş brnde uzun süreli yattım iki seferdir böylr tuttu bende . Ama beslenmeme de dikkat ettim hergğn havuç avakado fındık falan yedim folik asit içtim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?