Lütfen gebelik bekleyişine bir çare bulalım

kugukusu

Gerçeği görmek için gözlerini kapatman gerekir
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2024
289
204
23
35
Merhaba. Böyle bir başlık açmak istedim, çare bulmamızı istiyorum. Kızlar şu 2 haftalık bekleyiş meselesini nasıl kolaylaştıra biliriz? Hatta ne 2 haftası, benim hergün düşündüğüm bile oluyor, bazen ovülasyon günümü bile iple çekiyor, o gün çok geriliyorum, stresli hatta sinirli oluyorum bir sorun çıkacak günü elden kaçırıcam diye. Böyle böyle keçileri kaçırmaktayım artık.

Hayalimdeki şu: 1,5 yıl önceki ben olayım, ne döngü takip edeyim (sadece regl yaklaşınca hatırlayayım) ne ilişki sayısını sıklığını takip edeyim, hayattan zevk alarak normal akışı yaşayayım. Vee reglim gecikince farkedeyim ki aa gecikmiş bir test yapayım barii.

Bunu bir insan nasıl yapabilir? Yapmanın yolları nedir? Tekniği varmıdır? "Yap" deyince olmuyor işte, kafa başka türlü çalışıyor. Kontrol elden gidiyor. Taktikleriniz varmıııı?

Çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsanız kendinizi daha fazla işe verin. Ev hanımıysanız bu durum daha da zorlaşıyor biliyorum. O yüzden arkadaşlarınızla buluşma ayarlayın, aileniz yakınsa ziyarete gidin, eşinizle akşamları kahve içmeye çıkın ya da yürüyüşe. Bir kitaba başlayın ama sürükleyici olsun. Bir diziye başlayın o da her bölümü merakla beklenen bir dizi olsun gibi gibi. Kafada bitiyor aslında her şey.

Kaç yaşındasın canım ? Ne kadar süredir evlisiniz ve deniyorsunuz ? Ben de aynı durumdayım beklerken çok zorlanıyor insan bir de benim ilk çocuk için denemelerim, etrafımdaki herkes hamile kalmayı bırak doğurdu bile. Kimi denemeye başlayınca hemen o ay kimi 4.ayında kimi 6.ayında hamile kaldı ama hepsinde de aynı cümle 'hiç beklemediğim, takmadığım ayda oldu'.

Biri bize bunu öğretsin lütfenn

Evden çalışıyorum yani uzaktan yabancı bir firmada. Eşim sabah gidip akşam geliyor, gün içinde evde yalnız kalıyorum ve kalmak zorundayım haliyle... ama kitap önerisini iyi dediniz. Kendime amaç belirleyeyim mesela şu kitabı bu ay bitiricem diye. Boş zamanlarımda hep kitaba dalayım. Dizi de iyi fikir. Netflixe sarayım ben en iyisi. Haftasonları normalde dışarı çıkarız, akşamları da zaten eşim gelince dikkatim dağılıyor. En zoru gündüzzz ve evdeyken

Aynen bunun sırrını bize de desinler, resmen insan üstü bir yetenek bence

35 yaşımdayım, 2.5 yıl oldu evleneli. Geçen sene mayısta 21 haftalıkken bebeğimi kaybettim. Şimdi de 5 döngüdür deniyorum işte... çok zorlanıyorum. Annelik tadı damağımda kaldı, hala atlatamıyorum, ruhum daralıyor, bir an önce bebişimi koklamak istiyorum... Benim etrafımda da herkes hamile kalıyor

39 yaşında ben, hiç evladım yok.. bugün yumurtlama günümdü gerçekten şimdi test yapmak için 12/13 gün nasıl bekleyeceğim hiç bilmiyorum düşünmeyim diyorum ama 25 yaşında olsam gerçekten düşünmem şimdi olmayan her ay bana kayıp gibi zaten geç kaldım daha da geç kalmışım gibi hatta menopoza giricem gibi hissettiriyor, çok zor.

Kitap dizi film belgesele vereceğiz kendimizi, iyi fikir gerçekten. Hep bunu yapayım diyorum ama istikrarlı olmuyordum, hedef belirlersek tamamlamak isteriz inşşş

Ya çok geçmiş olsun canım, bence terapi almayı da bir düşün belki yardımı olur kaybın tahminimden daha acıdır.. inşallah en kısa zamanda sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize

Bence de kesinlikle dizi, film, kitap insanı çok iyi hissettiriyor. Bunların dışında yürüyüş de öyle depresyona bile iyi gelir.Zamanı geldiğinde keşke daha çok okuyup izleseydim diyeceksiniz inşallah

Hormon testi yaptırmış mıydın sipser ? Öyle bir ihtimal olsa doktorlar farkediyor

Bence de kesinlikle dizi, film, kitap insanı çok iyi hissettiriyor. Bunların dışında yürüyüş de öyle depresyona bile iyi gelir.Zamanı geldiğinde keşke daha çok okuyup izleseydim diyeceksiniz inşallah
Ay evet haklısın yürüyüş süper bir şey her yere yürüyerek gidip geliyorum, akşamları da eşimle yürüyoruz. Bu ay pilatese de başladım ben kızlar o da aklınızda olsun bana çok iyi geldi

Bende öyle evden çalışıyorum. Çözümü eş kişisinin dükkanına gelip esnafçılık oynayarak buldum 1 haftadır zaman nasıl geçiyor anlamıyorum şuan ama bende bazen 2 sene önceye dönmek istiyorum sadece regl günümü takip ederdim misss gibi

Tabi tabi yaptırdım her şeyi , şükür bir şey yok hatta amh:2.88 ama olmadıkça son şansımdı gibi geliyor işte yaştan dolayı..
Maşallah, değerleriniz iyi olduğu sürece bence üzülecek bir şey yok. Geç veya erken diye düşünmemek gerek herkes kendi zamanını yaşıyor napalım ben de 30 yaşındayım çok da küçük değilim yani ilk bebiş için, bizim de zamanımız gelecek inşallah

Ay ne kadar benzeriz :) Bazen bende eşimin dükkanına gelip orada kafa dağıtıyorum

Evet yaaa nasıl miss gibi güzeldi hiç döngüyü takip etmemek... çok özlüyorum o günlerimi bazen

ah canım benim, aynen bende 20li yaşlarda olsam bu kadar kaygılanmazdım... ben şimdi daha adet olmayı bekliyorum, daha övülasyon olacak ta, öbür döngü gelecek te.... bu kez ama ovu testleri yapmayacağım. gerçekten bıktım

Çok sağol canım. Evet çok zor kayıp işi, bazen aha atlattım diyorum, sonra bir bakıyorum yine yerlerde hüngür hüngür ağlıyorum ilk günmüş gibi. Bazen eşimle deye güle dizi izliyorum, çocuk sahnesi görüyorum, yine kendimi kaybedercesine hüngür hüngür ağlıyorum, zor sakinleşiyorum. Bu acı geçmek bilmiyor. Bazen hayat bitse de gitsem diyorum kendi kendime. Çünkü ne yapacağım şaşkınım. Terapiye gidiyorum ama şuan terapistim yurt dışında 1 aydır o da yok

çok iyi fikir. kitap + film + yürüyüş. Hakketen sonra ya zaman ya sağlık yetmeyecek yapmaya, vakit ve imkan varken yapalım :)

Canım sana iyi gelecek ödevlendirmeler yaptıysa onlara mutlaka devam et, ya da başka birisiyle çalışmaya başla bence. Kendini bu şekilde üzmen sadece bu süreyi uzatır malesef biliyorsun tabii ki üzülmek en doğal hakkın acını yaşamalısın ama sonra toparlanmalısın çünkü şimdi sana gelecek olan bebeğin de mutlu bir anneyi hakediyor öyle düşün

Bazen tek çarenin sadece ve sadece bebek istememek olduğunu düşünüyorum ben... ya da o kadar da istekli olmamak. Belki de bebek arzumdan vazgeçmem lazım. Zaten antinatalist bir geçmişim var. Bu dünyaya çocuk getirmeyeyim diyorum. Kendimi bu fikire alıştırıp isteğimden vazgeçicem galiba. Olursa da şansa olur ama olmazsa da zaten istemiyordum diye düşüneyim. Bu hissi aşılayacağım kendime kızlar

Belki de bu fikri hala içten içe savunduğun için olmuyordur ? Bilinçaltın, evren, Allah ya da vücudun (her ne diyorsan artık) zaten çocuğu istemediğin için seni korumaya aldığı için olmuyordur ?

Hamilelikte psikolojimiz ve inanaçlarımız bence çok önemli ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…