Lutfen fikir verin; gebelikte bulanti

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.481
108
34
Merhaba arkadaslar 7.haftamdayim. Son 2 haftadir yasantimi felc eden bulanti buna eslik eden bas donmesi ve tansiyon dusuklgu sorunm var.
Kuru yiyecekleri tuketebiliyorm yerken sorun yok ama sonrasinda felaket bir mide agrisi bulantisi ve gazi var.
Bulanti durumum uyku ve yemek yeme sirasi haric her zaman mevcut.zaten uykudan uyaninca da onun acisi cikiyor sabahlari yarim saat erken kalkiyorum banyodaki zamani telafi edebilmek icin:( Hic dinlenmek bilmiyor. 15 gundur boyleyim, ve calisiyorm benim icn cok zor oluyor:(
Herkesde boyle mi olur?
Sabah bulantilati cogu gebede oluyor biliyorm ama durmaksizin bulanmasi normal mi?

Not onerilen her normal seyi denedim:
Ayva, zencefil, cubuk kraker, haslanmis patates,limon vs. Bunlar normal bulantilarda ise yariyor galiba bende tesiri olmadi.
Emedur ilacinin da bir tesiri olmadi.

Merhaba arkadaslar 7.haftamdayim. Son 2 haftadir yasantimi felc eden bulanti buna eslik eden bas donmesi ve tansiyon dusuklgu sorunm var.
Kuru yiyecekleri tuketebiliyorm yerken sorun yok ama sonrasinda felaket bir mide agrisi bulantisi ve gazi var.
Bulanti durumum uyku ve yemek yeme sirasi haric her zaman mevcut.zaten uykudan uyaninca da onun acisi cikiyor sabahlari yarim saat erken kalkiyorum banyodaki zamani telafi edebilmek icin:KK43: Hic dinlenmek bilmiyor. 15 gundur boyleyim, ve calisiyorm benim icn cok zor oluyor:KK43:
Herkesde boyle mi olur?
Sabah bulantilati cogu gebede oluyor biliyorm ama durmaksizin bulanmasi normal mi?

Ayva, zencefil, cubuk kraker, haslanmis patates,limon vs. Bunlar normal bulantilarda ise yariyor galiba bende tesiri olmadi.
Canım geçmiş olsun malesef bu şekilde devam edecek bir süre 12. Haftana kadar sonra olmaz toparlanırsın ilaçlarını almayı ihmal etme folik asit vs ekmek beyaz leblebi tutar biraz aslında yiyebilirsen ayran iç hafif tuzlu inşallah iyileşirsin benim 2. Hamileliğim ilk hamileliğimde dogum yapana kadar hiçbir sorunum olmadı midem bile bulanmamıştı bu hamişliğimde tiksinmeler ağzımın içi acı acı hiçbirşey canım istemedi yine çıkarmadım ama ilki daha rahattı çok şükür şimdi iyiyim soğan sarımsak yiyemiyorum sadece oda babasının huyuna çekti heralde

Canım geçmiş olsun malesef bu şekilde devam edecek bir süre 12. Haftana kadar sonra olmaz toparlanırsın ilaçlarını almayı ihmal etme folik asit vs ekmek beyaz leblebi tutar biraz aslında yiyebilirsen ayran iç hafif tuzlu inşallah iyileşirsin benim 2. Hamileliğim ilk hamileliğimde dogum yapana kadar hiçbir sorunum olmadı midem bile bulanmamıştı bu hamişliğimde tiksinmeler ağzımın içi acı acı hiçbirşey canım istemedi yine çıkarmadım ama ilki daha rahattı çok şükür şimdi iyiyim soğan sarımsak yiyemiyorum sadece oda babasının huyuna çekti heralde
ilk ve ikinci çocuklarınızın cinsiyeti nr acaba

İlkim kız canım 11 yaşında şimdikini henuz öğrenmedik bu hafta içi öğrencez inşallah Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin kız evladı tattırdı inşallah erkek evladı da tattırır tipimde bir sıkıntım olmadı göbeğim çıktı sadece sivri bu kızıma göre hayırlsı olsun Rabbimden

İlkim kız canım 11 yaşında şimdikini henuz öğrenmedik bu hafta içi öğrencez inşallah Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin kız evladı tattırdı inşallah erkek evladı da tattırır tipimde bir sıkıntım olmadı göbeğim çıktı sadece sivri bu kızıma göre hayırlsı olsun Rabbimden
aminn cnm allah sağlıkla kucagına almak nasip etsinnn bnmde ilk kız kızlar candır ya şimdilik bnmki çok yenii 1 aylık bile dğil kızım 2 yaşına yeni girdi hayırlısı bakalım

aminn cnm allah sağlıkla kucagına almak nasip etsinnn bnmde ilk kız kızlar candır ya şimdilik bnmki çok yenii 1 aylık bile dğil kızım 2 yaşına yeni girdi hayırlısı bakalım
Sana da hayırlı olsun canım Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip eylesin

Bulanti durumum uyku ve yemek yeme sirasi haric her zaman mevcut.zaten uykudan uyaninca da onun acisi cikiyor sabahlari yarim saat erken kalkiyorum banyodaki zamani telafi edebilmek icin:KK43: Hic dinlenmek bilmiyor. 15 gundur boyleyim, ve calisiyorm benim icn cok zor oluyor:KK43:
Herkesde boyle mi olur?

canim ilk hamileligimde 3 aya kadar her gun kustum her an midem bulandi. sen yine uyuyabiliyomussun ben uyuyamazdim sabahtan aksama kadar off cok kotuydu. filmlerde sabah kalkiyo kadin bi kusuyo yuzunu yikiyo geciyo bulanti:)))))) hic oyle degil canim

Canım. Ben 6 haftalik hamileyim.yani gıcık verir gibi.olacak ama bende hiç bulantı kusma yok.o yuzden bir bilgim. De yok.doktor kraker ye demişti bulantin olursa o kadar biliyorum ben.allah kolaylık versin geçmiş olsun canım. Benim

Herkesde boyle mi olur?

Canım bu yediklerin zaten geçirmiyo. Yani ilaç kullanmadm ama belki bitek o çözmdür. Diğer hiçbirşey bulantıyı geçirmiyo. Bazıları bazen sadece o anlık rahatlatabiliyor. Kokusundan rahatsız olduğn şeylerden uzak dur ve yaptığn hangi şeylerden bulantı çoğalıyosa onlardan da. Yani çözüm yok gibi ama engellemek için yağlı şeylerden falanda uzak durablrsin. Kış ayındayız kötü denk geldi ama temiz hava bana tek iyi gelen şeydi ama soğuk diye çıkamadm. Eğer yaşadğn yer çok soğuk değilse yürüyüş en iyisi.

Herkesde boyle mi olur?

Canim benimde oyle malasef, keske sabahla tek sinirli olsa aksam òglen butun gun bulantim var.Mutfaga giremiyorum kusmalarda basladi hergun 2 defa kusuyorum:kusmuk:doktor ilac yazicakti istemedim.Alsamda bi faydasi olmaZ.Allah sabir versin gerckten cok fena bir durum:(

Merhaba arkadaslar,
21.haftadan yaziyorm :)
Bir ara butn gebelgm boyle surecek sandm, allaha sukur boyle surmedi.
Hala ara sira bulaniyor ama hayatimi felc eden o hal 16.haftada kesldi.
Artk serbetli tatlilar, paket urunler ve kizartma veya gaz yapan ev yemekleri harici seyleri rahatlkla tuketebiliyorm.
Ama gebelgn yarisi yataklarda ve banyolarda surunerek gecti.
İnsallah bu derdi kimse yasamaz.
Normal bulanti degl ancak ceken biliyor

Kızlar 6. Haftadayim migrenim var çok ileri derecede değil fakat şu iki gündür baş ağrısı artı bulantı bayilcam artık dayanamıyorum ama kusma yok sadece içim çekiliyor bulaniyo ve gaz sorunum var catlicak gibi oluyorum

Kızlar üç gündür felaket midem bulanıyor 7 haftanın içindeyim bulantı migrenimi tetikliyor ne yapcam şaştım gece uyuyamıyorum uyusamda keyifsiz rahatsız bı uyku ikisi aynı anda hayatı zehir etti resmen Allah'tan kusma yok bide o olsa iyice yandim

Dün doktora gittim kan testlerimin hepsi normal fakat troid düşük çıkmış bulantimda bu yüzden fazlaymis dahiliyeye yönlendirdi .bu durumda olan varmi

Back
X