Lutfen fikir verin/ Bursa'da yasanilacak muhit

Kendi aracimiz var. Senelerdir toplu tasima kullanmiyorum. Calisirken servisim vardi kapiya kadar. 3 yildir evdeyim. Tekrar ise girersem de araba almam sart cunku artik cocuk var. cocukla toplu tasima imkansiz Bursada. Ataevlerde besevlerde otursam perisan olurum cunku sehir ici trafige girmek zorunda kaliriz. Balat olunca otoban kullaniyoruz hic trafige girmeden esim gidip gelebiliyor isine.
Annem Ucevlerde oturuyor,o da sehirici trafik demek. Merkezle isimiz yok,yilda bir bile gitmiyoruz. Ucevlerde fiyatlar ucuz. Villada bile oturabilirsiniz.

Ama Balat bakgorler gercekten cok guzel. Imkan varsa alin derim pisman olmazsiniz. Bursada merkezde oturulmaz artik. Bildiginiz gibi degil oralar. Degisti,insanlar gariplesti. Farkli tipte insanlar geldi,aile oturamaz artik.

Oyle mi dersiniz.
Bakin bunlari emlakci demedigi icin ciddiye alicam cunku bana surekli Balat soyle elit boyle elit dedikce bi itti beni.

Ben demircide oturuyorum buralari dusunebilirsin ama biraz daha merkezi olsun dersen camlica besevler konak odunluk buralarda guzel yerler balat bildigim kadari ile pahali ve koku var...

Calisiyor musunuz?
Is yerinize yakin olmasi onemli mi?
Bunlari bilirsek daha iyi olur

Ev fiyatlari uctu bu arada

Suan icin isyerine yakin olmasi cok onemli degil.
Cunku burda calismiyorum.
Evet sormayin ucmus.
Ama 700 binlik evleri 550 ye birakiyorlar, gayrimenkulculer resmen kan agliyor ama kuyrugu dik tutuyorlar o ayri.

Ben demircide oturuyorum buralari dusunebilirsin ama biraz daha merkezi olsun dersen camlica besevler konak odunluk buralarda guzel yerler balat bildigim kadari ile pahali ve koku var...

Oralari hic bilmiyorum yani Demirciyi.
Arastircam tesekkur ederim.

Suan icin isyerine yakin olmasi cok onemli degil.
Cunku burda calismiyorum.
Evet sormayin ucmus.
Ama 700 binlik evleri 550 ye birakiyorlar, gayrimenkulculer resmen kan agliyor ama kuyrugu dik tutuyorlar o ayri.
O zaman; son zamanlarda cok populer olan ama ayni zamanda da.cok kalabaliklasan özlüce( merkeze uzaktir) , basta olmak uzere, doburca, camlica, besevler tarafini oneririm.

Ben zaten gelince kalacağız vs yorumlarınızdan sonra yeni bir site öneririm uzak da olsa oturur siz taşınıncaya kadar

Ama onunla da burada ilgilenecek birisi lazım abonelikti şuydu buydu

Oyle mi dersiniz.
Bakin bunlari emlakci demedigi icin ciddiye alicam cunku bana surekli Balat soyle elit boyle elit dedikce bi itti beni.
Yani elitlikten ben de negatif elektrik alirim genelde. Onemli bazi kriterlerim vardi burayi alirken. Cok kalabalik olmasin,gurultu patirti olmasin dedim. Komsularim belirli bir kesimden olsun cocugum olur sorun yasarim dedim. Devlet okuluna bile gonderebilirim burada cunku cevre guzel. Normal kosullarda asla yollamam devlete. Sirf bu mahallede oturdugum icin evet yollarim diyebiliyorum. Balat her yere yakin aslinda. Mudanya 10 dakika. Istanbula ulasim bu sayede rahat. Cevrede 3 avm var hepsinin de buraya servisi var. Araba yokken bile sorunsuz sekilde gidebiliyorsunuz. Restoranlar dukkanlar cok. En kiytirik bakkali bile duzgun,eve servisi var gece yarisi bile. Yakinda dogal urunleri ucuza alabileceginiz koy de mevcut. Henuz kesfedilmedi mesela oralar ;)

Gece gec saate kadar cevrede yuruyus imkani var. kiyafetinizden oturu asla tacize ugramazsiniz. Yakininda cezaevi var su anda ama tasinmasi gundemde oldugundan o tasininca fiyatlar daha da yukselecek. Enduluspark civarina yakin bir yerde olursa eviniz metro zaten yurume mesafesinde. Komsular duzgun,geneli ogretmen,sanayici vs. oyle tarlami sattim geldim yerlestim diyen 5 cocuklu kimse yok ,daireler buyuk bile olsa ailelerde nufus az.

Sonrasinda satacaksaniz bile evi bunlari bilmekte fayda var

İhsaniye,FSM... Beşevler tarafı çok güzel... İhsaniye'de 3 yıla yakın oturdum. Semtin nezihligini,insanlarin birbirlerine saygısını anlatamam...

Ben zaten gelince kalacağız vs yorumlarınızdan sonra yeni bir site öneririm uzak da olsa oturur siz taşınıncaya kadar

Ama onunla da burada ilgilenecek birisi lazım abonelikti şuydu buydu

Babamlarin evi Bulvarda,kardesimde o taraflarda oturuyor.
Eve sahip cikan olur sanirim.

Yani elitlikten ben de negatif elektrik alirim genelde. Onemli bazi kriterlerim vardi burayi alirken. Cok kalabalik olmasin,gurultu patirti olmasin dedim. Komsularim belirli bir kesimden olsun cocugum olur sorun yasarim dedim. Devlet okuluna bile gonderebilirim burada cunku cevre guzel. Normal kosullarda asla yollamam devlete. Sirf bu mahallede oturdugum icin evet yollarim diyebiliyorum. Balat her yere yakin aslinda. Mudanya 10 dakika. Istanbula ulasim bu sayede rahat. Cevrede 3 avm var hepsinin de buraya servisi var. Araba yokken bile sorunsuz sekilde gidebiliyorsunuz. Restoranlar dukkanlar cok. En kiytirik bakkali bile duzgun,eve servisi var gece yarisi bile. Yakinda dogal urunleri ucuza alabileceginiz koy de mevcut. Henuz kesfedilmedi mesela oralar :KK66:

Gece gec saate kadar cevrede yuruyus imkani var. kiyafetinizden oturu asla tacize ugramazsiniz. Yakininda cezaevi var su anda ama tasinmasi gundemde oldugundan o tasininca fiyatlar daha da yukselecek. Enduluspark civarina yakin bir yerde olursa eviniz metro zaten yurume mesafesinde. Komsular duzgun,geneli ogretmen,sanayici vs. oyle tarlami sattim geldim yerlestim diyen 5 cocuklu kimse yok ,daireler buyuk bile olsa ailelerde nufus az.

Sonrasinda satacaksaniz bile evi bunlari bilmekte fayda var

Bilgiler icin cok tesekkurler.
Bunlari degerlendircem, cok sagolun.

Balat bana hiç sıcak gelmiyor metroya uzaklığı ve yerleşimin yeterince oturmaması sebebiyle. Saygınkent tarafı dediğiniz Özlüce güzel oturdu mesela şuanda. 15 dk'da bir tüm semti ring yapan otobüsü var. Zaten semtin içinden 3-4 tane metro durağı geçiyor.

Fsm'yi beğeniyorsanız alternatif olarak Ertuğrul Metro hattının çevresini öneririm. Şahsen hemen dibindeki Ahmet Taner Kışlalı caddesini Fsm'den daha çok beğeniyorum ben. Eğlence mekanları var, alışveriş için Watsons, English home tarzı zincir mağazaları ve butikler var. Tonla cafe, restoran ve bildik kuaförlerin, spor salonlarının şubeleri var. Fsm'nin daha yeni ve daha derli toplu versiyonu gibi oldu.

Altınşehir düşünüyorsanız da alternatif olarak 19 Mayıs mahallesine bir bakın derim. Yüzüncüyıl metrosuyla, Batıkent metrosunun arasında sol tarafta kalan bölge. Burada da evler müstakil, ama Altınşehir evlerinden daha yeniler, yapı olarak daha genişler genelde. İşe gidiş geliş için metro kullanacaksanız bu bölge daha mantıklı, metro Altınşehir'e gelene kadar dolmuş oluyor çünkü. Yüzüncü yıldan ya da Batıkentten ferah ferah binebiliyorsunuz.

Back
X