Lutfen fikir verin/ Bursa'da yasanilacak muhit

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhaba,
Umarim fikir veren olur cunku kafam allak bullak.
Gunlerdir satilik evleri dolasiyorum, kimi zaman kendim kimi zaman emlakcilarla.
Emlakcilar fazlasiyla Balat'i ovuyorlar ama benim icim oraya isinmadi bi turlu.
Gonlumden FSm Bulvar tarafi geciyor - Esentepe de olabilir. Ya da Ataevler/ Besevler civari ama yeni yapi bulmak cok zor.
En uzak olsun olsun Altinsehir tarafi ya da Sayginkentin yakinlarindaki siteler, cok uzaklara gitmek istemiyorum.
Uzun zamandir da Bursa'da yasamiyorum, unv bitti ben tasindim sehir disina.
Bursa'yi bilenler, siz ulasim, rahat yasam bakimindan nereleri onerirsiniz?
Tesekkur ederim

Ben fsmdeyim. Seviyorum burayı. Hareketi bir yer. Yeni ev sayıca azdı bu seneye kadar fakat bu sene kentsel dönüşümle çok guzel evler yapıldı. Fiyatlar biraz pahali ama. 500 ve üzeri.

Odunluk ve beşevler daha sakin ve elit. Ozellikle odunluk havası mis. Dağ havası. Fiyatlar yine aşağı yukarı aynı.

Valla biz de ev ararken cok istemistik fsm,ihsaniye ama evler uçuk pahali.O yuzden osmangaziden ev alabildik.Ileride bir gun nilufere yerlesmek dilegiyle.

Bir de calisacaksaniz calistiginiz yere yakin oturun bence.Gorev yaptigim okulda arkadaslar 1 saatte anca geliyorlar niluferden okula.

besevler vs yeni yapi var ama eski yapilarda cok kiymetli.
gorukle cok guzellesmis cok gelismis. oralara baktiniz mi?

Bütçenizi bilmiyorum ama Odunluk, Çamlıca, Dobruca civarı da güzeldir. Hüdavendigar spor tesislerinin olduğu bölge.

Balattayiz biz. Guzel buralar aslinda ama begenmediyseniz Ozluce tarafi da cok revacta. Fen Lisesinin oldugu taraflar,Arena civari da guzel.

ozluce dicektim gorukle dedim. iki uzakmiydi kestiremedim simdi, hemen unutmusum memleketimi:KK70:
Cok uzak degil de farkli cok buyudu Bursa,her yer ev ev ev. Insan eski halini bilince uzuluyor

Cocuk yetistirecekse konu sahibi Ozluce tarafi en guzel yer. Ulasimi kolay,okul sayisi fazla,Yildirim tarafindakilere oranla cok nezih okullar var ozel olarak.

Ataevlerde yeni yapılan ev çok(bitmemiş), ama Ataevlerden biz kaçsak mı diyoruz mesela, yeni hali çok cazip olmayabilir.
Ulaşım metro dışında çok iyi değil Nilüferde genel olarak.

Ben fsmdeyim. Seviyorum burayı. Hareketi bir yer. Yeni ev sayıca azdı bu seneye kadar fakat bu sene kentsel dönüşümle çok guzel evler yapıldı. Fiyatlar biraz pahali ama. 500 ve üzeri.

Odunluk ve beşevler daha sakin ve elit. Ozellikle odunluk havası mis. Dağ havası. Fiyatlar yine aşağı yukarı aynı.

Bizim max 500 ama uygun olsa tabi cok cok daha iyi olur.
Hicbir emlakciya 500 demiyorum cunku uygun fiyatli iyi evleri gostermiyorlar ozamanda.
Besevlerde arkadaslarim var, hepsi memnun bi engebeli olmasindan sikayetciler.
Odunluk tarafini da degerlendireyim tesekkurler.

Balattayiz biz. Guzel buralar aslinda ama begenmediyseniz Ozluce tarafi da cok revacta. Fen Lisesinin oldugu taraflar,Arena civari da guzel.

Ulasimi nasil sagliyorsunuz?
Orda insanin kendi araci araci sart gibi gorunuyor.
Benim baktigim ev Bakgor evleri ve city 3 siteleriydi.
Evler cok hos ferah ancak ulasim beni cok dusundurdu.

Bütçenizi bilmiyorum ama Odunluk, Çamlıca, Dobruca civarı da güzeldir. Hüdavendigar spor tesislerinin olduğu bölge.

Doburcaya araplar yatirim yapmaya baslamis, ciddi ev alimlari oluyormus su sira, krizi firsata ceviriyorlar bir nevi ama Odunluk ve Camlica tarafini dusuncem.

Ataevlerde yeni yapılan ev çok(bitmemiş), ama Ataevlerden biz kaçsak mı diyoruz mesela, yeni hali çok cazip olmayabilir.
Ulaşım metro dışında çok iyi değil Nilüferde genel olarak.

Onlari bende sevmedim.
Gittim gordum kentsel donusum evlerini.
Cogu sekilsiz semalsiz.
Ataevlerde Gazi ve Cumhuriyet caddesi disinda ni yerden bakmam sanirim

Valla biz de ev ararken cok istemistik fsm,ihsaniye ama evler uçuk pahali.O yuzden osmangaziden ev alabildik.Ileride bir gun nilufere yerlesmek dilegiyle.

Hurriyette buyudum ben ama bu gelisimde o kaldirimlar, kalabalik, cok bunaldim burda.
Ama evet fiyatlar yuksek

Ulasimi nasil sagliyorsunuz?
Orda insanin kendi araci araci sart gibi gorunuyor.
Benim baktigim ev Bakgor evleri ve city 3 siteleriydi.
Evler cok hos ferah ancak ulasim beni cok dusundurdu.
Kendi aracimiz var. Senelerdir toplu tasima kullanmiyorum. Calisirken servisim vardi kapiya kadar. 3 yildir evdeyim. Tekrar ise girersem de araba almam sart cunku artik cocuk var. cocukla toplu tasima imkansiz Bursada. Ataevlerde besevlerde otursam perisan olurum cunku sehir ici trafige girmek zorunda kaliriz. Balat olunca otoban kullaniyoruz hic trafige girmeden esim gidip gelebiliyor isine.
Annem Ucevlerde oturuyor,o da sehirici trafik demek. Merkezle isimiz yok,yilda bir bile gitmiyoruz. Ucevlerde fiyatlar ucuz. Villada bile oturabilirsiniz.

Ama Balat bakgorler gercekten cok guzel. Imkan varsa alin derim pisman olmazsiniz. Bursada merkezde oturulmaz artik. Bildiginiz gibi degil oralar. Degisti,insanlar gariplesti. Farkli tipte insanlar geldi,aile oturamaz artik.

Calisiyor musunuz?
Is yerinize yakin olmasi onemli mi?
Bunlari bilirsek daha iyi olur

Ev fiyatlari uctu bu arada

Siz Nasıl bir yaşam istiyorsunuz

Ulaşım nereye olacak mesela

Ne olmazsa olmazınız

Hareket elinin altında çarşı yeme içme mi sessizlik mi

Özlüce güzel ama oturmuş yerdeki siteler eskiyor yeniler de hem pahalı hem ulaşım sıkıntılı

Ama metroya yakın ev bulursan tadından yenmez

Biz demirci de oturuyoruz burada birşey yok ama sessiz sakin özel okul vs de var

Sabah demirci den Özlüce Batıkent'e oğlanı okula bırakıp sonra osmangaziye Büyükşehir belediyesinin oraya işe gidiyoruz

Her sabah da trafik ile ilgili söyleniyoruz

İmkan varsa işe okula yakın ya da uygun tarafta seçin evi varsın iki yıl eski olsun ama iki km yakın olsun

Şimdiden hayırlı olsun

Siz Nasıl bir yaşam istiyorsunuz

Ulaşım nereye olacak mesela

Ne olmazsa olmazınız

Hareket elinin altında çarşı yeme içme mi sessizlik mi

Özlüce güzel ama oturmuş yerdeki siteler eskiyor yeniler de hem pahalı hem ulaşım sıkıntılı

Ama metroya yakın ev bulursan tadından yenmez

Biz demirci de oturuyoruz burada birşey yok ama sessiz sakin özel okul vs de var

Sabah demirci den Özlüce Batıkent'e oğlanı okula bırakıp sonra osmangaziye Büyükşehir belediyesinin oraya işe gidiyoruz

Her sabah da trafik ile ilgili söyleniyoruz

İmkan varsa işe okula yakın ya da uygun tarafta seçin evi varsın iki yıl eski olsun ama iki km yakın olsun

Şimdiden hayırlı olsun

Suan oturdugumuz yerde haddinden fazla huzur icindeyiz,biraz hareket olsun istiyorum acikcasi.
Ozluce de Meliskente gittim, koku oluyor dediler, aritma yakinmis kafamdan sildim.
Begumkent dediler, gittim gordum orda oturan kisilerle gorustum.
Yukardan cis yapsan asagidan duyuluyor diyorlar.
Sayginkente guc yetmez, sayginkentin hemen karsisinda Kardelen sitesi var, Bozbey yapmis.
Tunel sistemi vs saglam diyolar, gittim gordum.
Begendim de.
Bilmiyorum kafam allak bullak.
1 haftadir 30 a yakin daire gordum.
Bugunde Balatta uc ev gordum, bide fsmde.
Ben burda surekli oturmak icin degil geldikce kalmak icin almak istiyorum, oyuzden de site ici olsa super olur diyordum ta ki bugune kadar.
Site icinde oturanlarda site ici anlasmazliklardan yakiniyor.
Zamanimiz az, haftaya almis olmak istiyoruz, esim eve geri donmek zorunda, bankada yuklu para birakmam diye tepiniyor.
Bu arada iki cocugum var, onlarin guvenligi bnm icin en onemlisi.

Back
X