maalesef zamane çocukları işte..teknolojinin pençesindeki ,çocukluğunu bir ekran karşısında saatlerce sözüm ona oyun dedikleri tüyler ürpertici saçma sapan şeylerle saatlerini geçiren çocuklarımız:1no2:
bizim çocukluğumuzda yoktu böyle şeyler
evet belki teknoloji bu kadar ilerlememişti ama biz saklambaç,seksek,evcilik oynayarak büyüyen çocuklardandık...biz şaslı çocuklardık..
aslında en önemlisi bilinçli anne baba olmak gerekiyor..bilgisayarı,interneti yararlı şeyler için kullanmayı öğretebilmeliyiz çocuklarımıza..o bilgisayarın başından ayrılmasın,yeter ki beni rahat bıraksın düşüncesindeki ilgisiz her ebeveynin başına gelebilecek tehlikeler gerçekten de çok fazla çünkü
bu yıl okula başladı oğlum.ve bugüne kadar şiddet nedir bilmeyen oğlumu bir gün kendi kendine birşeyler yaparken buldum salonda..ne yapıyorsun oğlum dediğimde elindeki lego parçasını göstererek(ona oyuncak olarak silah gibi saçma birşeyi asla almamış olduğum için)kendince silah yapmış onu kötü adamları vurup öldürüyorum dedi.....başımdan aşağıya kaynar sular döküldü o anda..ama sonra düşündüm ki tabiyiki okuldan,çevresinden,arkadaşlarından o kadar çok şey görecek ve öğrenecek ki benim birtanem...herşeyi görmeli,öğrenmeli de zaten dedim kendi kendime..ama ben onu öyle bilinçli yetiştirmeliyim ki neyin ne olduğunu bilmeli ve tercihlerini o yönce yapmalı
babalar ve özellikle siz anneler..lütfen çocuklarımıza ne olursa olsun doğru yolu gösterelim.alt tarafı bir oyun ne var bunda canım diyip boşvermeyelim..lütfen unutmayalım ;onları şiddeti özendiren şeylerden uzak tutmak için en iyi yol çocuklarımızla düzgün iletişim kurabilmemizden geçer
ve en önemlisi çocuklarımıza sevmeyi öğretelim..sevginin olduğu yerde şiddet olmaz zatenyerimseniben
canım bu güzel yazın için teşekkür ediyorumŞeniz
sevgiyle kalına.s.