lütfen cevap

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizannesi_84
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
I

ikizannesi_84

Ziyaretçi
a.s.arkadaşlar ben beş ay önce doğum yaptm bu ayın sonunda spirial taktırıcam beş aydır adet görmüyorum spirial taktırınca adet görür müyüm:enbuyukkk:

spiral taktırdığında adet süresi uzayabiliyomuş ama aile planlamasına git bence daha doğru bilgiler alırsın bu işler şakaya gelmez ...

arkadaşım spiral dahil olmak üzere çeşitli korunma yöntemleri var...sağlık ocaklarında hastanelede aile planlaması bölümü var...korunma yöntemleri ile ilgili bilgi alırsın senin içinde daha uygun olur...kulaktan dolma bilgiler alma ikizlerini güle güle büyüt sevgiler

Ben hormonlu spiral taktıracağım önümüzdeki ay ve bir daha özel günüm olmayacak

Evet bu spriali takınca bir daha adet görmüyorsun. Benim endokrin ve metobolizma doktorum kendisi doğumdan sonra taktırmış, memnun kalmış ve tavsiye etti bana. Bende k.doğum doktoruma sordum. Rahimime baktı ve tamam adetinin 2. günü gel takalım dedi. Bu ayı kaçırdım. Önümüzdeki ay orkidle sonsuza dek vedalaşacağım. Sadece spiralin progesteron hormonu azalınca kanama oluyormuş zaten spiralin kullanım süresinin dolduğunu da öyle anlıyormuşsun. Doktoruna gidip değiştiriyormuşsun. Diğer spirallere nazaran biraz daha pahalı. Dolar bazında olduğu için şuan fiat veremiyorum.

arkadaşım sen biraz daha araştır istersen çünkü bana biraz mantıklı gelmedi...

arkadaşım sen biraz daha araştır istersen çünkü bana biraz mantıklı gelmedi...

İlk bakışta sağlıksız, insan doğasına aykırı geliyor ama metobolizma ve k.doğum doktoruma çooookkk güveniyorum

Hormonlu Spiral , Mirena

Mirena gebeliği nasıl engellemektedir ?

Son yıllarda yaygın olarak kullanılan progesteron içeren spiraller ülkemizde tek bir marka adında (Mirena) olarak satılmaktadır. Gövdesinde bulundurduğu bir hazneden her gün az miktarda progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe engel olmaktadırlar. Progesteron hormonu servikal mukusu değiştirerek,rahim içini incelterek ve yumurtlamayı engelleyerek bakırlı spirallerden farklı olarak gebeliği engellemektedir.

Başarısızlık oranı ne kadardır ve kaç yıl süre ile etkilidir?

Mirena takıldığı günden itibaren 5 yıl süre ile gebeliğe karşı koruma etkisini devam ettirmektedir. Diğer bakırlı spirallerde olduğu gibi başarısızlık oranı %1-2 dir.

Mirena ne zaman ve nasıl takılır ?

Diğer spiraller gibi adetli iken takılır ve kendi takma mekanizması vardır.Spiral boru aparatı ile kolaylıkla takılır.Takılması normal bakırlı spirallere göre daha ağrılı olabilmektedir, bunun sebebi hem hormonlu spiralin hem de takmaya yardımcı olan plastik spiral boru aparatının biraz kalın olmasıdır. Adet miktarının fazla olduğu günler, takılması için en uygun günlerdir. Normal doğum yapmamış kadınlarda genellikle takmak için rahim ağzını genişletmek gerekmektedir.Bu sebepten dolayı anestezi altında takılması tercih edilebilmektedir.

Hormonlu spiral avantaj ve dezavantajları nedir ?

Normal spirallerin kanama miktarını arttırdığı 40 yaş üzerindeki kadınlarda özellikle tercih edilmektedir. Emziren, yeni doğum yapmış kadınlar için uygun bir yöntemdir.Her yaştaki kadına güvenle uygulanabilmektedir. Mirena ‘nın en büyük dezavantajı fiyatı ve progesteron hormonunun yarattığı yan etkilerdir. Takılan kadınların en sık şikayeti adet görememe, az adet görme,kilo alımı ve göğüslerde şişkinliktir. Ancak etkisinin yüksek olması ve östrojen hormonunun içerdiği riskleri içermemesinden dolayı dezavantajları göz ardı edilip rahatlıkla ve güvenle kullanılabilmektedirler.

Korunma dışında başka amaçla da kullanılabilir mi?

Korunma amacı dışında başka tıbbi sebepler ile de kullanılmaktadır . Progesteron hormonu rahim içini incelttiği için fazla adet kanaması olan kadınlarda (eğer altta yatan ciddi tıbbi bir sebep yok ise) tedavi amaçlı kullanılmaktadır.Adet sancılarını da önemli şekilde azaltmaktadır.

ben bunu internette bi siteden alıntı yaptım sanıyorum ki adet kesme gibi bir durum olsa ve cidden sağlıklı bir durum olsa bunu kadınların mutlu rüyası diye tüm dünyaya duyururlardı...

adetin kesilmesi kadınlarda ciddi problemlere sebep olabilir bana göre...çünkü menopoza giren kadınlar bile ne kadar büyük stres yaşıyor...birçok kadının gelmesini istemediği ay günü bir mucize bana göre fakat yinede herkesin kendi tercihi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…