Lütfen cevap

seyhan bgy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
6
1
1
21

Gebe değilim 1.5 yıldır doğum yaptım Sipralliyim rahimden sıvı aldılar sonuç bu çıktı iyi mi kötü mü anlamadım

Eki Görüntüle 3526194
Gebe değilim 1.5 yıldır doğum yaptım Sipralliyim rahimden sıvı aldılar sonuç bu çıktı iyi mi kötü mü anlamadım
Bu rapor, bir kadın hastaya ait servikal (rahim ağzı) sitoloji testi sonucudur. Test, rahim içi aracın gözetimi amacıyla yapılmış ve materyal, servikal hücrelerden alınmış bir örnekle gerçekleştirilmiştir. İşte anahtar bilgiler:

1. Numune Türü ve Test: Servikal sitoloji testi (S-Sitoloji), rahim ağzındaki hücrelerin incelenmesini içerir.

2. Örnekleme Zamanı: 02/08/2024, 11:11.

3. Endoservikal Hücre: Bu, rahim ağzındaki hücrelerin test sırasında yeterli ve normal şekilde alındığını gösterir.

4. Mikroorganizmalar: Testte herhangi bir spesifik mikroorganizma (bakteri, virüs vb.) izlenmemiştir, yani enfeksiyon yok.

5. Reaktif Hücresel Değişiklikler: Reaktif hücresel değişiklikler gözlemlenmemiştir. Reaktif hücre değişiklikleri, genellikle enfeksiyon veya irritasyon sonucu ortaya çıkar, bu da hastanın rahim ağzında anormal hücresel değişiklik olmadığını gösterir.

6. Atrofi: Atrofi (dokuların incelmesi veya küçülmesi) gözlemlenmemiştir.

7. Tanı: "Intraepitelyal Lezyon ya da Malignite Açısından Negatif" (Bethesda 2014). Bu, testin rahim ağzı kanseri veya kanser öncesi lezyonlar açısından negatif olduğunu gösterir. Yani, anormal hücresel değişiklik veya malignite (kanser) tespit edilmemiştir.

8. ICD-0 Kodu: Kanserle ilgili herhangi bir lezyon veya hastalık bulunmadığını belirten bir kod.

Sonuç olarak, bu test sonucu normaldir ve rahim ağzında kanser veya kanser öncesi bi
r durum gözlemlenmemiştir.

Çok çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…