• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen biri az kaldi, bitecek desin.

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.593
4.118
333
Arkadaslar,
Moralim cok bozuk. Bir derdim var' a acsam yeri vardi, dusunmekten kafayi yiyecek hale geldim cunku. Bebegim 15 aylik. Onun surekli her tehlikeye acik olmasi beni cok yipratti. Ayni konuyu daha 40'i cikmadan da acmistim, o zamanki sorunlarim battaniyeyle yanlislikla bogulur mu, ya gece kusarsa sut bogazina kacarsa bogulursa tarzi seylerdi.

Simdi 15 aylik; simdi de kagit yuttu mu, iplik yuttu mu, mama sandalyesinden ya da kanepeden dusecek mi tarzi seyler. Kendim bebekle ilgilenirken son derece dikkatliyim ama evden calisirken belli saatlerde esim ilgileniyor. Mama sandalyesinin kemerini baglamaz, elinde yutabilecegi tarzda kagit olsa bizim bebegimiz zaten agzina almaz der dikkat etmez. Ben ne kadar pimpirikliysem o da o derece rahat. Surekli bu konularda kavga etmekten yorulduk.

Sizlere sorum; bir bebek kendi kendini yanlislikla öldürmeyecek yasa ne zaman geliyor? Ne zaman iplik yutmaz, kagit yutmaz, mama sandalyesinden dusmez, gidip sivi sabun, camasir suyu vs icmez? Suan 15 aylik daha cok var mi o gunlere?

Oğlum da 12 aylık sürekli pesindeyiz 1 kisi bakmaya yetmiyor 2 kisi bakıyoruz ben de merak ediyorum bunu . Ne kadar dikkat etsek de kazalar olabiliyor 2 kisi yanındayken düşüp kafasını çizdiğini bilirim

Bende senin gibiyim ama sakindikca bişey cikiyo emin ol aşırı üstüne de düşmemek lazım dicem ama anne yüreği işte anlıyorum seni hemde çok
Aynen öyle ne kadar pimpiriklenirsek o başımıza geliyo hele ki bu ara deterjanlara kafayi takmış durumda nereye saklayacağımi şaşırıyorum kaçıp gidiyor yanimdan hızına yetişemiyorum

Kanepeden düştüğünde veya olduğu yerde zendelediğinde peşinde koşmak yerine olduğu yerden kalkmasını öğretirseniz, ve ona soğuk kanlı olduğunuzu hissettirirseniz kendiside düşe kalka yapmaması gereken şeyleri bilecektir. Ana yüreği dayanmıyor ama ne yapabiliriz ki onun bişeyleri yaşayıp görmesi lazım sen uyarmanı yap algıları açıktır zaten düşerse de kaldırma kendi sarsın kendini. 🌸

Arkadaslar,
Moralim cok bozuk. Bir derdim var' a acsam yeri vardi, dusunmekten kafayi yiyecek hale geldim cunku. Bebegim 15 aylik. Onun surekli her tehlikeye acik olmasi beni cok yipratti. Ayni konuyu daha 40'i cikmadan da acmistim, o zamanki sorunlarim battaniyeyle yanlislikla bogulur mu, ya gece kusarsa sut bogazina kacarsa bogulursa tarzi seylerdi.

Simdi 15 aylik; simdi de kagit yuttu mu, iplik yuttu mu, mama sandalyesinden ya da kanepeden dusecek mi tarzi seyler. Kendim bebekle ilgilenirken son derece dikkatliyim ama evden calisirken belli saatlerde esim ilgileniyor. Mama sandalyesinin kemerini baglamaz, elinde yutabilecegi tarzda kagit olsa bizim bebegimiz zaten agzina almaz der dikkat etmez. Ben ne kadar pimpirikliysem o da o derece rahat. Surekli bu konularda kavga etmekten yorulduk.

Sizlere sorum; bir bebek kendi kendini yanlislikla öldürmeyecek yasa ne zaman geliyor? Ne zaman iplik yutmaz, kagit yutmaz, mama sandalyesinden dusmez, gidip sivi sabun, camasir suyu vs icmez? Suan 15 aylik daha cok var mi o gunlere?
O his annelikten geliyor ya cocuguma bir sey olursa korkusu.Oglum 4 yasinda kanepelerin tepelerine cikiyor atliyor.bir sey yerken bazen bogazina kacabiliyor falan falan yani hala diken ustunde oluyorsun bir sey olursa diye.

Allah yardımcımız olsun öncelikle.🤲☺️
Benim de oğlum 22 aylık çok şükür.
Aşırı ve aşırı hareketli, hep böyleydi giderek de ivme katlıyor 🤦🏻‍♀️😂
Kendini öyle net bir tehlikeye atma durumu yok ama merak ve keşfetme duygusu zeze gibi şeytan hep kulağına üflüyor 😂🥰
İdrak olmadığı için henüz laftan da anlamıyor.
Göz üstlerinde olacak ve sabır göstereceğiz yapacak bir şey yok🤷🏻‍♀️
Ha bu arada benim oğlumda çekmece kulplarına tırmanıp tezgaha çıkıyor dakika başı alıp yere indiriyorum ve mutfağın kapısı da yok düşünün.🙈

Sizin sorununuz bebeğiniz ile ilgili değil, bu yazdıklarınızdan aşırı bir korkunuz olduğunu görüyorum. Anksiyete belirtileri. Bir uzmana danışma imkanınız var mı acaba?

Sizin sorununuz bebeğiniz ile ilgili değil, bu yazdıklarınızdan aşırı bir korkunuz olduğunu görüyorum. Anksiyete belirtileri. Bir uzmana danışma imkanınız var mı acaba?
Kesinlikle haklisiniz. O kadar zorlastiriyorum ki kendime hayati. Koronadan dolayi hastanelerden uzak kalmaya calisiyorum, imkan olunca psikiyatriste basvuracagim

Hani şu ürün açıklamalarında 36 aydan küçük çocuklara uygun değil yazıyor ya... İşte 36 aydan sonra akillari ayırt etmeye başlıyor

Back