lutfen bilgisi olan varsa cevaplasin :(

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.941
4.485
358
Merhaba herkese..
Direkt olarak konuya gircm,lutfen yardimci olun..9yildan sonra anne oldum,ikizlere hamileydim ani kanamayla 12martta dogum yaptim,bebeklerim 27haftalikti..Tam 38gundur kuvezdeler
Kuvezici oksijen aliyorlar mideden besleniyorlar,iki gundur kanguru egitimiyle kucagima da aliyorum,ancak dune kadar hersey yolunda kilo almasini bekliyoruz diyen dr,bugun "ciger gelisimi icin kortizon vericz ama zarari da var " deyip beni haddinden fazla tedirgin etti..Zarari kucuk olduklari icin beyin gelisimini fiziksel gelisimini etkilemesiymis..Her bebekte olmazmis ama ya olursa..
Aranizda bunla ilgili gecmisi olan bilgisi olan varsa bilgilendirse beni cok sevinirim.Cok tedirginim (kortizon:ciğer geliştiren ilaclar)

Son düzenleme:
Tanidigimin bebegi 500 gr dogmustu. Tam bilmiyorum ayrintisini ama yogun bir tedavi gorduler. Su an okula gidiyorlar. Iyiler. Ama hem aile hem bebekler icin zor bir surecti. Hayata tutunmalari icin bu tedavi sartsa yapacak bir sey yok canim. Iyi dusun ve dua et.

Kiloları iyiymiş şükür. Benim arkadaşım 6 aylık 600 gr falan doğurdu. Ve şimdi çocuğu çok iyi. Bilgim yok bu konuda ama Allah şifa versin.

Canım dua et
Hiçbirşey olmaz Allahın izniyle sen içini ferah tur olur mu

Başka doktorlara da sorabilirsiniz aslında. Kiloları bana da iyi geldi ama ciğer deniyor. Biz bilemeyiz ki Allahım şifa versin inşallah, iyi düşünün iyi olsun.

Hamileyken bana yapıldı. Allah yardımcın olsun allah evlatlarına sağlık versin.

Arkadaşın şimdi 13 yaşında olan hepimizin tepesinden bakan iri kızı 600 gr doğmuş şimdi gayet sağlıklı

Yine tanıdıkların ikizleri vardı önce iyi dediler sonra kritik dediler vs vs 2,5 yaşlarına geldiler bile

İçinizi ferah tutun

Kortizon elbette zararlı ama kullanılması gereken dozu aşınca zararlı
Ve kortizon kullanırken tüketilmemesi gereken şeyler var onlara dikkat etmek lazım

Ama sizin ciğer geliştirici iğne diyorsunuz
Ben de ikizlerimi hamileyken yaptılar
Sizede yapmışlar

Ve sanırım ciğerleri tam gelişmemişki doktor buna karar vermiş
Birde zaten hastanede olduğu için dikkat ederler

Üzülmeyin inşallah Rabbim ya şafi adıyla şifalar verir bebeğinize

Geçmiş olsun bı an önce evinize gitmeniz dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…