- 29 Mart 2015
- 176
- 122
-
- Konu Sahibi sevcancancan23
bazıları diyor ki o meslek biraz pis sen yapamazsın diyorlar bazıları da hemşirelik gibi sonuçta sağlık alanıdır git diyorlar yani aslında gitmeyi düşünüyorum ama ebeliği sürekli küçümsüyor çevremdekilerMeslekle ilgili ne tür bir kafa karışıklığınız var?
Doktor da olsanız,ebe de pisten kasıt sağlık bölümü meslekler arasında en zahmetlisidir ve bence en güzelidir.En önemlisi ülkede işsiz olan o kadar çok üniversite mezunu varken sağlığın hep bir geleceğinin olması.Bir hemşire olarak sağlık bölümünü tercih etmenizi öneririm.Üniversiteden sonra ebelik mezunları diğerlerinden daha düşük puanlarla atanıyorlar.bazıları diyor ki o meslek biraz pis sen yapamazsın diyorlar bazıları da hemşirelik gibi sonuçta sağlık alanıdır git diyorlar yani aslında gitmeyi düşünüyorum ama ebeliği sürekli küçümsüyor çevremdekiler
evet hatta en başta aklımda hep hemşirelik vardı ama beklentimden birazcık düşük aldım sınavda ama hala hemşireliğin gelebilme ihtimali var yani ben yinede tercihlerime yazacağım hemşireliği sonrada ebeliği yazacağım ebeliğe zaten kesin bi şekilde yetiyor puanım hani olur da hemşirelik gelmezse ebeliğe giderim zaten ama öncesinde bilgilenmek istiyorum bu arada çok teşekkür ederim :)Doktor da olsanız,ebe de pisten kasıt sağlık bölümü meslekler arasında en zahmetlisidir ve bence en güzelidir.En önemlisi ülkede işsiz olan o kadar çok üniversite mezunu varken sağlığın hep bir geleceğinin olması.Bir hemşire olarak sağlık bölümünü tercih etmenizi öneririm.Üniversiteden sonra ebelik mezunları diğerlerinden daha düşük puanlarla atanıyorlar.
Bir de hemşirelik düşünüyor musunuz?
aynen aslında mutlu olurum çünkü her zaman sağlık alanlarına ilgi duydum zaten okuldaki arkadaşlarımın çoğunun puanı ebeliğe bile yetmiyor bu yüzden şükrediyorum sürekliişsiz kalmazsın diye biliyorum
sen kendine bak mutlu olur musun diye millete kulak tıkamak gerekiyor bazen
çok teşekkür ederim içime mutluluk geldi :)sağlıkla ilgili bir alana meraklıysanız ister doktor olun ister hemşire veya ebe her koşulda işiniz onların tabiriyle pis olacak.
bu işin kanı, idrarı, ameliyatı, pansumanı var çünkü kaçarı yok.
siz mutlu olacaksanız boşverin sağın solun lafına
mutlu olduğunuz işi yapın gerisi gözünüze görünmez zaten.