Lutfen bi bakın

Begonya2

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
10.426
21.671
398
27
Kızlar bu testin güvenilirliğini çok merak ediyorum cok kafama taktim sabah uyandığınızda sizde yapıp buraya sonucu yazabilirmisnz?
Benimki saçaklı olup yarısi dibe çöktü
2440_0.webp

Bağırsaklarınızda Kandida (Candida albicans) maya mantarının arttığını basit bir test yardımıyla anlayabilirsiniz. Sabah uyandığınızda aç karnına, dişlerinizi fırçalamadan ve ağzınızı çalkalamadan önce, cam bardağı 2/3’ü kadar içme suyu ile doldurun ve suya tükürün. Bunu 15 dakika izleyin. Eğer tükürük suyun üstünde kalıyorsa, sağlıklı bağırsak florasına sahipsiniz demek oluyor. Eğer tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi aşağıya iniyorsa veya kar yağmış gibi oluyorsa ya da suya rakı konmuş gibi bulanıyorsa kandida maya mantarı bağırsak floranızı bozmuş anlamına geliyor.

diğer belirtiler yokken tek başına bu test %100 çalışıyor denilemez bence.

Candida mantarı nasıl anlaşılır?
Candida’nın bilinen en önemli belirtileri: Ağızda aft, beyaz pamukçuk hali, kadınlarda beyaz peynirimsi akıntı, bağımlılık derecesinde şeker, ekmek, makarna gibi karbonhidratlı yiyecekleri canın çekmesi, karında şişlik, kabızlık, kronik yorgunluk, rehavet, sabah sinirli uyanmak, yorgun kalkmak, hipoglisemi, huzursuzluk, panik atak, genital bölgede kaşıntı, cinsel istekte azalma, kadınlarda idrarda kötü koku, düzensiz ve ağrılı regl, kramplar, el ve ayak tırnaklarda enfeksiyon, eklemlerde ağrılar, idrarda yanmak sızı, iştahsızlık, ankstiyete atakları, ağlama krizi, burun tıkanıklığı, kaşıntı, ayakta ve vücutta geçmeyen koku, geçmeyen egzamalar…

diğer belirtiler yokken tek başına bu test %100 çalışıyor denilemez bence.

Candida mantarı nasıl anlaşılır?
Candida’nın bilinen en önemli belirtileri: Ağızda aft, beyaz pamukçuk hali, kadınlarda beyaz peynirimsi akıntı, bağımlılık derecesinde şeker, ekmek, makarna gibi karbonhidratlı yiyecekleri canın çekmesi, karında şişlik, kabızlık, kronik yorgunluk, rehavet, sabah sinirli uyanmak, yorgun kalkmak, hipoglisemi, huzursuzluk, panik atak, genital bölgede kaşıntı, cinsel istekte azalma, kadınlarda idrarda kötü koku, düzensiz ve ağrılı regl, kramplar, el ve ayak tırnaklarda enfeksiyon, eklemlerde ağrılar, idrarda yanmak sızı, iştahsızlık, ankstiyete atakları, ağlama krizi, burun tıkanıklığı, kaşıntı, ayakta ve vücutta geçmeyen koku, geçmeyen egzamalar…
Amaaan sende milletin kafasını karıştırcaksın şimdi
Bende güvenmiyorum teste ama niyeyse içimde bi huzursuzluk oldu :(

3.5 sene önce bi rahatsızlıktan dolayı gaita testi yaptırmıştım orda candida mayası görüldü yazıyodu ama doktor onun üzerinde hic durmamıştı her insanda olan bisey demişti bnde ozaman miktarı normalde o yuzdenbise demedi herlde diye unuttum
Ama normalde gaita testlerinde yaziyomu az cok yada normal miktar olsa bile :( ne bilim sormak istedim kafanızı karistrmak istemem

Bağırsak floran bozulmuşsa sirke, turşu, kefir, ev yoğurdu gibi yiyecekler tüketmelisin. Zaten bozulmamışsa da tüketmelisin... o yüzden sıkıntıya mahal yok bence :)
Doğru diyosunz ama eğer bu mantar oluyosa diyet yapılması lazımmış

Bende güvenmiyorum teste ama niyeyse içimde bi huzursuzluk oldu :KK43:

3.5 sene önce bi rahatsızlıktan dolayı gaita testi yaptırmıştım orda candida mayası görüldü yazıyodu ama doktor onun üzerinde hic durmamıştı her insanda olan bisey demişti bnde ozaman miktarı normalde o yuzdenbise demedi herlde diye unuttum
Ama normalde gaita testlerinde yaziyomu az cok yada normal miktar olsa bile :KK43: ne bilim sormak istedim kafanızı karistrmak istemem
diğer belirtiler var mı sizde? var ise ilgili bölüme gidin özellikle test yapsınlar.

Tebessüm ettim okuyunca :)
Doğru diyosunz cok evhamliyim çok kötü bisey
Farkinasiniz Allah'tan :)
Size şöyle anlatayım geçen ay kanda enfeksiyon çıktı normalde zamanda gayet olağan normal bişey ama hamileyim kadın doğum uzmanim bu tahlil sonucu görünce vebalı gibi tepki verdi baya araştırdı bu konuyu irdeliyor ayrıntılı sordu felan ben yüz ifadesinden korktum öyle söyleyin eve geldim netten bir bakayım dedim bakmaz olaydım hamile annenin kanda enfeksiyon çıkarsa bu bebek ve annenin ölümüne neden olabiliyormus ömrümden omur gitti bir hafta Allah'tan gribi olduğum için böyle bir sonuç çıkmış tahlilde ki kızımda bende hastaydık atlattık şükür o yüzden netten biseyler araştırmıyorum ben normalde bakmazdım ama doktorun yüz ifadesi dediğim gibi beni bu meraka itti size de tavsiyem internetteki herşeye bakmayın öyle o en ufak ihtimali bile yazıyorlar insanı böyle piskolojik bunalıma sokuyorlar

Farkinasiniz Allah'tan :)
Size şöyle anlatayım geçen ay kanda enfeksiyon çıktı normalde zamanda gayet olağan normal bişey ama hamileyim kadın doğum uzmanim bu tahlil sonucu görünce vebalı gibi tepki verdi baya araştırdı bu konuyu irdeliyor ayrıntılı sordu felan ben yüz ifadesinden korktum öyle söyleyin eve geldim netten bir bakayım dedim bakmaz olaydım hamile annenin kanda enfeksiyon çıkarsa bu bebek ve annenin ölümüne neden olabiliyormus ömrümden omur gitti bir hafta Allah'tan gribi olduğum için böyle bir sonuç çıkmış tahlilde ki kızımda bende hastaydık atlattık şükür o yüzden netten biseyler araştırmıyorum ben normalde bakmazdım ama doktorun yüz ifadesi dediğim gibi beni bu meraka itti size de tavsiyem internetteki herşeye bakmayın öyle o en ufak ihtimali bile yazıyorlar insanı böyle piskolojik bunalıma sokuyorlar
Aynen öyle insanın psikolojisini bozuyo :(
Atım kafamdan demi her insanda olan bisey yorgunluk halsizlik

Bende güvenmiyorum teste ama niyeyse içimde bi huzursuzluk oldu :KK43:

Ama normalde gaita testlerinde yaziyomu az cok yada normal miktar olsa bile :KK43: ne bilim sormak istedim kafanızı karistrmak istemem
Normal de yazmaz gaita testlerinde.. Görülse bile raporlanmaz..
Not;laborant

şekeri ekmeği pılavı makarnayı hamurluları bırak düzelirsin.

Aynen öyle insanın psikolojisini bozuyo :(
Atım kafamdan demi her insanda olan bisey yorgunluk halsizlik
Ona kalırsa AIDS belirtisi olarak da yorgunluk halsizlik bilmem ne yazıyor Allah mahfaza

Kendinizi dinlemeyi ve en ufak birşeyi internete sormayı bırakın cidden çok rahatlarsiniz 😊

Ona kalırsa AIDS belirtisi olarak da yorgunluk halsizlik bilmem ne yazıyor Allah mahfaza

Kendinizi dinlemeyi ve en ufak birşeyi internete sormayı bırakın cidden çok rahatlarsiniz 😊
Aslnda normalde takmazdm ama önceden tahlilimde yazınca aklıma takldi
Yorgunlukla ilgili konu açmstm bi arkadaş bağırsakta candida enfeksiyonuna bakın demiş o öyle diyince aklıma geldi

Yani bi anormallik vardiki yaziyodu ozaman??
Ama çok bise olsa doktor üzerinde durmazmydı?
Biz raporlamıyoruz...çok görülse dahi doktoru bilgilendiriyoruz..bazı labaratuvarlarda raporlanıyor olabilir... Doktorların önemsediği bir durum değil..

Back
X