• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen benim tahlillerimede bakarmısınız hocam

Karamel2013

Hosgeldin Elif bebek şükürler olsun :)
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
660
878
133
36
Yaşım 26 15 aydır Evliyim 1 kez kimyasal gebelik geçirdim bu ay klomen başladım geçen ay reglimin 2.günü yaptığımız tahliller sonucunda FSH değerim 10.95 çıktı 21. Günü yapılan progesteron testi ise 4.28 çıktı onun dışındaki tüm tahlillerim normal hsg de temiz çıktı klomen tedavisinde reglimin 5. Günü başlayıp 5 gün kullandım 2 tane biri 18 diğeri 21 mm yumurta gelişti 14. Günümde çatlama iğnesi yapıldı şuan bekliyorum sormak istediğim bu Tedaviyi denemeye devam etmelimiyim yoksa tüp bebek tedavisinemi geçmeliyim fsh Değeri klomen tedavisiyle gebe kalmama engel olurmu şimdiden teşekkür ederim

Yaşım 26 15 aydır Evliyim 1 kez kimyasal gebelik geçirdim bu ay klomen başladım geçen ay reglimin 2.günü yaptığımız tahliller sonucunda FSH değerim 10.95 çıktı 21. Günü yapılan progesteron testi ise 4.28 çıktı onun dışındaki tüm tahlillerim normal hsg de temiz çıktı klomen tedavisinde reglimin 5. Günü başlayıp 5 gün kullandım 2 tane biri 18 diğeri 21 mm yumurta gelişti 14. Günümde çatlama iğnesi yapıldı şuan bekliyorum sormak istediğim bu Tedaviyi denemeye devam etmelimiyim yoksa tüp bebek tedavisinemi geçmeliyim fsh Değeri klomen tedavisiyle gebe kalmama engel olurmu şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar :
Yumurtalık rezervini gösteren en hassas test transvaginal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıktakı folıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerı) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) hormon düzeyi bakmaktır.
FSH Hormon düzeyi de 10 un üzerine cıktıkca yumurtalık rezervınde düşme basladıgını işaret eder.
Yaşınız 26 olmasına rağmen fsh düzeyinizin 10.9 cıkması nedenı ıle gebelık başarısı yuksek olmayan yöntemler ile zaman kaybetmemenızı tavsıye etmekteyım. Deneyımlı ellerde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıkta antral folikül sayımı ( 3-9mm arasındakı yumurta kesesı sayımı) yapılarak yumurtalık rezervınız degerlendırılmelı ve tedavı yolunuz çizilmelidir. Daha detay bilgi ve sorularınız için 0533 580 14 81 nolu telefondan arayarak bize ulaşmanız mümkün olucaktır. Bol şans dilerim.

Back