• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin..kan pıhtılaşması..

KuPPe

Guru
Kayıtlı Üye
hocam kolay gelsin,ben 3 aylık bir bebeğimi, anne karnında kalbinin durması nedeni ile kaybettim.bunun sonrasında kan pıhtılaşmasından şüphelendiğimiz için aşağıdaki testlerimi yaptırdım, sonuçları doktoruma gösterdiğimde bana dört tane genimde sorun olduğu söyledi, ama bana ne tür sorun yaratacağını falan anlatmadı..doktorum hamile kalana kadar yapılacak birşey olmadığını, hamile olduğumu öğrendiğimde iğneye başlanacağını söyledi, bana yeterli bir bilgide vermedi, bu yüzden doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum, şuan bilgi arayışı içerisindeyim..test sonuçlarımı inceleyip sorunlu olanları söylerseniz çok mutlu olurum, ne tür bi tedavi yolu izlemeliyim..yardımınızı rica ediyorum..çok huzursuzum..

fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G -----5G/5G
GPIIIaL33P (HPA-1) -----Mutasyon saptanmamıştır (a/a)
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
MTHFR A1298C -----Mutasyon saptanmamıştır.
ACE -----I/D
ApoB R3500Q -----Mutasyon saptanmamıştır.
APoE E2,E3,E4 -----E3/E3

merhaba geçmiş olsun öncelikle. saptanmış bozukluklar hayati önem taşımadığından gebelik sırasında önelem alınması yeterlidir. ancak faktör v ve protrombin gen mutasyonlarına bakılmamış. bunların da yapılmasında şöyle bir fayda var, eğer onlarda sorun varsa kan sulandırıcı iğneyi gebeliğinizin hangi dönemine kadar kullanacağınızı biliririz. sevgiler.

hocam kolay gelsin,ben 3 aylık bir bebeğimi, anne karnında kalbinin durması nedeni ile kaybettim.bunun sonrasında kan pıhtılaşmasından şüphelendiğimiz için aşağıdaki testlerimi yaptırdım, sonuçları doktoruma gösterdiğimde bana dört tane genimde sorun olduğu söyledi, ama bana ne tür sorun yaratacağını falan anlatmadı..doktorum hamile kalana kadar yapılacak birşey olmadığını, hamile olduğumu öğrendiğimde iğneye başlanacağını söyledi, bana yeterli bir bilgide vermedi, bu yüzden doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum, şuan bilgi arayışı içerisindeyim..test sonuçlarımı inceleyip sorunlu olanları söylerseniz çok mutlu olurum, ne tür bi tedavi yolu izlemeliyim..yardımınızı rica ediyorum..çok huzursuzum..

fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G -----5G/5G
GPIIIaL33P (HPA-1) -----Mutasyon saptanmamıştır (a/a)
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
MTHFR A1298C -----Mutasyon saptanmamıştır.
ACE -----I/D
ApoB R3500Q -----Mutasyon saptanmamıştır.
APoE E2,E3,E4 -----E3/E3

merhaba geçmiş olsun öncelikle. saptanmış bozukluklar hayati önem taşımadığından gebelik sırasında önelem alınması yeterlidir. ancak faktör v ve protrombin gen mutasyonlarına bakılmamış. bunların da yapılmasında şöyle bir fayda var, eğer onlarda sorun varsa kan sulandırıcı iğneyi gebeliğinizin hangi dönemine kadar kullanacağınızı biliririz. sevgiler.

doktor hanım çok teşekkür ederim..inanın o kadar mutlu oldum ki, Allah sizden razı olsun..sorduğunuz testler aşağıda yazdıklarım mı acaba?onlarda yapıldı.. hiç birinde mutasyon saptanmamış..şimdi belli olur mu acaba iğneyi gebeliğimin hangi dönemine kadar kullanacağım..tekrar tekrar teşekkür ediyorum size..

faktör V G1691A (Leiden)Mutasyon saptanmamıştır.
Faktör V H1299R (R2) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Mutasyon saptanmamıştır
Faktör XIII V34L Mutasyon saptanmamıştır.

Son düzenleme:
merhaba bu test sonuçalrınız normal görünüyor. klinik öykünüzü gözeterek gebeliğin ilk 12 haftasınıda kullanmak yeterli olacaktır. sevgiler.

doktor hanım çok teşekkür ederim..inanın o kadar mutlu oldum ki, Allah sizden razı olsun..sorduğunuz testler aşağıda yazdıklarım mı acaba?onlarda yapıldı.. hiç birinde mutasyon saptanmamış..şimdi belli olur mu acaba iğneyi gebeliğimin hangi dönemine kadar kullanacağım..tekrar tekrar teşekkür ediyorum size..

faktör V G1691A (Leiden)Mutasyon saptanmamıştır.
Faktör V H1299R (R2) Mutasyon saptanmamıştır.
Faktör XIII V34L Mutasyon saptanmamıştır.

Bnm sonuca da bi el atablrmsnz acaba rica etsem. Gebelikte ne yapmam gerekiyor bir de hamile kaldığımı ya 2. Ya da 3. Haftada anlarsam ne olacak bişey olur mu? Corasprin kullanıyorm ben her gün bi tane. akciğerime pıhtı attı emboli geçirdim yoğun bakımda yattım ölümden döndüm bunun yüzünden. Ve genetik test yapıldı bu hastalık sonucunda mutasyon çıktı 4 tane. Ama gebelikte ne yapacağımı henüz danışmadım doktora ve merak ediyorum.

faktör V G1691A ( Leiden) mutasyon saptanmamıştır

Faktör V H1299R ( R2) heterezigot

Faktör XIII V34L heterezigot

B-fibrinojen-455 G - A Heterezigot

PAI-1 4G-5G. 5G/5G

GPIIIa L33P ( HPA-1) 1a/1a

MTHFR C677T. Heterezigot

MTHFR A1298C. Mutasyon saptanmamıştır

ACE Del/İns

ApoB R3500Q. Mutasyon saptanmamıştır

ApoE ( E2,E3,E4) E3/E3