Tuvalet Eğitimi lütfen bana fikir verirmisiniz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nuriscan

şans meleğim
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
484
5
41
Merhaba ben Mayıs'ın 25 sinde 27 aylık kızıma tuvalet eğitimine başladım ( not konuşmada yaşıtlarına göre geri bir türlü ciş demiyor yaparsa el ile gösteriyor) yaptıklarımı gün gün anlatmak istiyorum size ayın 25 si olan geçen hafta pazartesi bezi çıkardık saat başı lazımlıga oturtmaya başladım yapmadı altına yaptı gece eşimin ısrarı ile bez taktık sabah yine çıkardım salıda aynı gitti çarşamba aralarda kaçırmanın dışında iki defa lazımlıga çişini yakaladım alkış yaptık kek verdim falan gece yine bez taktık falan perşembe cuma resmi kurum okulun toplantısı olunca bez takmak zorunda kaldım. Üzüldüm böyle bir durum yaşadığım için çünkü 1 haftam boşuna gittiğini düşüyorum kanımca bez olayından dolayı. Sonra ben cuma gecesinden itibaren bez olayını kaldırdım gecede takmıyorum gece hareketlendigini farkettigim an lazımlıga oturtuyorum yapıyor sabahta oturtuyorum yapıyor. Cumartesi pazar gündüz çişin geldimi sorusundan ve lazimlıga oturtup bekletme olayından nefret ettiği için saatini takip edip saati geldiği zaman ayakta ciş yaparken lazımlıgı sürme taktigini denedim alkış yaptım pazartesi dışardaydım disariya cikmadan tuvalette beraber oturduk lazimlıgına yaptı dışarıda haber vermeden altına yaptı hep salı gündüz yine lazımlıga oturtum oyun oynuyorduk lazımlıgı Antreye sürdü ve çişini yaptı alkışlar yaptım kek verdim. Salı akşam yine dışardaydık yine evden çıkmadan evvel beraber tuvalete gidip lazımlıga yaptı ama dışarda lazımlıga oturttugum halde yapmadı altına yaptı. Çarşamba sabah ďışardaydık lazımlıga oturmadı altına yaptı. Perşembe hep dışardaydık sabah altına yaptı öğlen altına yaptı gitti lazımlıga kendi oturdu ben yapmış gibi yine alkış yaptım perşembe öğlen altına yaptı eli ile gösterdi akşamı göstermeden altına yaptı bu arada gecelerde sıkıntı olmadıgını belirteyim sizce ne durumdayım artık kafayı sıyırmak üzereyim normalde bu kadar etkinlik yasamayan ben tuvalet eğitimine başladım başlayalı dışarıda etkinlikler bitmek bilmedi ama bu hafta çok şükür hiç bir etkinligim yok yılmak yok devam ama bazen dolup Ağlıyorum sizce bu kadar dışarıya çıkmaya rağmen nasıl durum bana tavsiye verirmisiniz

Merhaba,

Benim de oğlum bayağı geç bezi çıkardı. 3 yaşını geçtikten sonra çözebildik maalesef :) Bu süreçte bir psikolog ile görüştüm.. 4 yaşına kadar sürecin uzayabileceğini ancak 4 yaşından sonra çocuklarda cinsel kimlik oluştuğundan bezi kesinlikle çıkarmamız gerektiğini belirtti.. sizin sorununuza faydası olmayabilir ama ben dinlediğimde çok eksik davrandığımı hissetmiştim, o nedenle paylaşmak istiyorum:

Çocuk klozete oturmaktan korkuyormuş aynı kakası gibi içeri düşüp gideceğini düşünebiliyormuş. Bu nedenle özellikle klozete otuttuğunuzda çocuğun güvende hissetmesi çok önemli. Maalesef aldığımız klozet aparatları çocuğun tutunup destek alacağı ve kendini güvende hissedeceği şekilde tasarlanmamış. mümkünse tutamakları olan bir adaptör almak çok faydalı.. Bir de çocuğun ayakları yere değmeli.. Tabiki yine kendini güvende hissetmesi için.. Ben ayaklarının altına sandalye koydum.. Ve kesinlikle çocuğu tuvalette yalnız bırakmamak gerekli..

Ben yukarıdaki püf noktaları denemeye başladıktan sonra çok kat ettik, oğlum bir anda tuvalet alışkanlığı kazandı.. Ya da ben bu nedenle olduğuna inanmak istiyorum :) Paylaşmak istedim.. Umarım siz de en kısa zamanda çözersiniz..

Zor bir süreç ama her çocuğun yapısı farklı, aynı olaylara verdikleri tepkilerde.. Kolaylıklar, sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…