• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakın sonumu bilemiyorum artık😥

erayim

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
74
-34
288
Almanya
Merhaba herkese ben daha önce çok konu açtım depresyonla ilgili,yine depresyondayım ama bu defa çok berbat hissediyorum,sanki zaman geçmiyor ve benliğimi yitirmiş gibiyim,hayat bana çok uzun geliyor tek düşüncem bu ve yaşamak istemiyorum,inanın büyük ızdırap içindeyim neden böyle oldum bilmiyorum,bu düşünce depresyondan mı kaynaklanıyor geçici bir durum mu acaba çünkü böyle yaşayamam,ilaç kullanıyorum ama etki etmiyor,bu arada normalde Almanya’da yaşıyorum ama Tr geldim annemin ve babamın yanında kalıyorum iki aydır burdayım 24 Aralık’ta dönücem ama Almanya’yı hiç sevmiyorum 10 yaşında oğlum var o olmasa hiç dönmem,bu halimin kronikleşmesinden korkuyorum her saniye ölüyorum yaşama hevesim yok,ne olur umut verin hep böyle kalırmıyım?ilaçlar genelde çok geç etki ediyor bana geçen sene iyileşmem 6 ay sürmüştü 1 sene iyiydim ama tekrar girdim yaşamak ağır geliyor ve ömür boyu böyle hissedeceğim diye düşünüyorum😢kendimden korkar oldum ne hafıza ne yaşama sevinci bıraktı bende bu lanet hastalık,bacaklarım çözülüyor güçsüzlükten,kendimden kurtulmak istiyorum uyuyup bir daha bu dünyayı görmek istemiyorum 😢😭güçlü olmaya çalıştıkça daha çok batıyorum,ne olur bir şeyler yazın geçecek mi?

Merhaba herkese ben daha önce çok konu açtım depresyonla ilgili,yine depresyondayım ama bu defa çok berbat hissediyorum,sanki zaman geçmiyor ve benliğimi yitirmiş gibiyim,hayat bana çok uzun geliyor tek düşüncem bu ve yaşamak istemiyorum,inanın büyük ızdırap içindeyim neden böyle oldum bilmiyorum,bu düşünce depresyondan mı kaynaklanıyor geçici bir durum mu acaba çünkü böyle yaşayamam,ilaç kullanıyorum ama etki etmiyor,bu arada normalde Almanya’da yaşıyorum ama Tr geldim annemin ve babamın yanında kalıyorum iki aydır burdayım 24 Aralık’ta dönücem ama Almanya’yı hiç sevmiyorum 10 yaşında oğlum var o olmasa hiç dönmem,bu halimin kronikleşmesinden korkuyorum her saniye ölüyorum yaşama hevesim yok,ne olur umut verin hep böyle kalırmıyım?ilaçlar genelde çok geç etki ediyor bana geçen sene iyileşmem 6 ay sürmüştü 1 sene iyiydim ama tekrar girdim yaşamak ağır geliyor ve ömür boyu böyle hissedeceğim diye düşünüyorum😢kendimden korkar oldum ne hafıza ne yaşama sevinci bıraktı bende bu lanet hastalık,bacaklarım çözülüyor güçsüzlükten,kendimden kurtulmak istiyorum uyuyup bir daha bu dünyayı görmek istemiyorum 😢😭güçlü olmaya çalıştıkça daha çok batıyorum,ne olur bir şeyler yazın geçecek mi?
Geçmiş olsun. İlaçlarınızı kullanmaya devam edin lütfen. Evet etkisi biraz zaman sonra görülüyor ama görülüyor sonuçta.
Sizi dönem dönem depresyona sokan şeyi bulmanız ve ondan kurtulmanız gerekiyor sanırım. Bu konuda yardım almayı düşünmelisiniz belki de. Neden depresyona giriyorum? Bu sorunun cevabını bir uzmanla beraber aramanız gerektiğini düşünüyorum.
Tabiiki geçecek bu durum. Ama sizin de cabalamaniz gerekiyor geçmesi için. Siz hayata, çocuğunuza sarılın. Evliliginiz nasıl bilmiyorum ama eğer orada bir sıkıntı varsa kendiniz ve çocuğunuz için o sıkıntıyı söküp atmanız lazım.

Depresyona girmemin nedenini bilmiyorum ben kendimi bildim bileli hep böyleyim,sanırım yatkınım depresyona,evliliğim iyi sayılır bazı konularda fikir ayrılıklarımız var ama eşim bana destek oluyor,yalnız bir hatası var onu kabullenemiyorum biraz özel bir konu,genel olarak çok karamsar bir yapım var unutkanım ve tembelim ama bunu değiştiremiyorum,mücadele yeteneğim yok ve herşeye zor tarafından bakıyorum,içimde hep bir sıkıntı var mideme ve bağırsaklarıma vuruyor zaten hep böyleydi ama depresyonla birlikte dayanılmaz oluyor,öyle bir sıkıntı ki anlatamıyorum kimseye anlayamazlar,birde böyle ömür boyu yaşama düşüncesi bitiriyor beni,biri beni alsın artık bu hayattan çünkü kendime hayrım yok,daha uzun bir ömür var ama benim yaşam isteğim yok,yaşamak zorunda olduğum için yaşıyorum bazen sinir krizi geçirecek noktaya geliyorum neden böyleyim diye,Allahım affetsin ama çok zor imtihan bu😭

Depresyona girmemin nedenini bilmiyorum ben kendimi bildim bileli hep böyleyim,sanırım yatkınım depresyona,evliliğim iyi sayılır bazı konularda fikir ayrılıklarımız var ama eşim bana destek oluyor,yalnız bir hatası var onu kabullenemiyorum biraz özel bir konu,genel olarak çok karamsar bir yapım var unutkanım ve tembelim ama bunu değiştiremiyorum,mücadele yeteneğim yok ve herşeye zor tarafından bakıyorum,içimde hep bir sıkıntı var mideme ve bağırsaklarıma vuruyor zaten hep böyleydi ama depresyonla birlikte dayanılmaz oluyor,öyle bir sıkıntı ki anlatamıyorum kimseye anlayamazlar,birde böyle ömür boyu yaşama düşüncesi bitiriyor beni,biri beni alsın artık bu hayattan çünkü kendime hayrım yok,daha uzun bir ömür var ama benim yaşam isteğim yok,yaşamak zorunda olduğum için yaşıyorum bazen sinir krizi geçirecek noktaya geliyorum neden böyleyim diye,Allahım affetsin ama çok zor imtihan bu😭
Allah yardımcınız olsun. Siz kurtulmak istiyor musunuz bu durumdan yoksa ben bir çaba göstermeyeyim kendiliğinden geçsin mi diyorsunuz onu anlayamadım. Eşiniz de destekmis zaten, bir uzman yardımıyla bu durumu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Tabiki kurtulmak istiyorum ama bu benim elimde olan bir durum değil ki,zaten şimdiye kadar çok depresyon geçirdim hep mücadele ettim ama artık umutsuzluğa kapılıyorum çünkü devamlı tekrarlıyor kişiliğim böyle diye düşünüyorum,nedenini bende bilmiyorum ve kendimi suçluyorum hep,Allah gerçekten yardımcım olsun😭

Merhaba, naçizane yardımcı olmak istedim. Anladığım kadarıyla yaşama dair tutunacak ne hevesiniz ne de amacınız kalmış. Öncelikle ilaçlarıniza devam edin ve mümkünse terapiye gidin. Ama onun dışında yapabileceğiniz ufak şeyler de var. Mesela inancınız nedir bilmiyorum ama kuran dinlemek bana çok fayda sağlıyordu size de tavsiye ederim. Ne zaman ruhum daralsa açar dinlerim ya da okurum. Bunun dışında eğer çalışmıyorsanız bir işe girmenizi ya da uğraşacak bir hobi bulmanızı öneririm. Ama o kafayı bir şekilde dağıtmanız ve bir amaç bulmalısınız. Onun dışında bazı vitamin ve mineral eksiklikleri de insanı ruhsal bunalımlar sürüklüyor. İyot magnezyum vs gibi. Umarım en kısa sürede ruhunuzu rahatlatirsiniz.

merak etme iyleşeceksin doktora koş o ilaçları mutlaka değiştirsin iyleşmek zor ve sabır isteyen bir süreç er geçen gü kendini daha iyi hissedeceksin yanındayım

merak etme iyleşeceksin doktora koş o ilaçları mutlaka değiştirsin iyleşmek zor ve sabır isteyen bir süreç er geçen gü kendini daha iyi hissedeceksin yanındayım
İnşallah arkadaşım ama çok zor benimki ilaçla geçecek birşey değil biliyorum çünkü ben yaşamaktan vazgeçtim o gücü bulamıyorum artık Allah yardımcım olsun

Ömür boyu böyle kalmak gibi bi durum olamaz. Doktorunuzla konuşun ilaçların etki etmediğini düşündüğünüzü. Ağır bi depresyon geçiyor olabilirsiniz bu herkesin başına gelebilir. İlaçlar geç etki ediyor demişsiniz o zaman biraz bekleyin. Bu bi süreç ve herkesin başına gelebilir. Tedaviyle çok iyi olucaksınız bunu düşünün şu an tedavi sürcindesiniz.

İnşallah arkadaşım ama çok zor benimki ilaçla geçecek birşey değil biliyorum çünkü ben yaşamaktan vazgeçtim o gücü bulamıyorum artık Allah yardımcım olsun
sakın yaşamaktan vazgeçme daha önce iyleşmişsin yine iyleşebilirsin

Back