• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları lütfen bakın ne yapacağımı şaşırdım!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
8.5 aylık kızım idrar yolu enfeksiyonu oldu.çok sıkıntısı var.dün idrar ve kan tahlili yaptırdık.yarında kültürün sonucu belli olacak inşallah temiz çıkar.ateşini de ilaçlarla kontrol altına aldık.ama şurupları içirmek tam bir işkence.hemen dışarı atıyor zorlayınca da ne var ne yok kusuyor.zaten iştahı sıfır.yediği iki kaşık da güme gidiyor.sadece emiyor.eme eme sütümü de bitirdi.biraz önce de bezini değiştirirken farkettim.vajinasında iç dudakların yanında kımızı bişey vardı pişik gibi.yakından baktım bir kısmı sanki deri soyulmuş gibi.dokununca kıyameti kopardı.güzelce yıkayıp pişik kremi sürdüm.bu acaba ateş ve hastalığı nedeniyle mi oldu?çok da nazik temizlerim orasını.ben de de birkaç gündür kaşıntı var aşağı mahallede.akıntı felan yok ama çok fena kırmızı tahriş ettim kaşıntıdan.benden geçmez herhalde.ufff çok sıkıntılıyım.yardım edin nooolur.........senağlama

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu zorlu ama başarıyla sonuçlanan bir süreç. Kültür örneğini lab.'mı aldı??? Genelde kız çocuklarında bir pamuklu çubuk yardımı ile vanjina kültürüde alıyorlar.. Belki ondan olmuş olabilir. Yarın üreyen mikroba göre antibiyotik başlayacak doktorunuz. Antibiyotik sonunda birde gece koruma dozu vericek. Çok zor biliyorum ama antibiyotiği mutlaka vermelisiniz. Birde size şiddetle bir çocuk nefroloğu ile görüşmenizi öneririm. Geçmiş olsun..Sizinkine gelince mantar olabilir. Tedavisi bildiğim kadarı ile çok basit. Bir krem ve fitil. K.doğum doktorunuzla görmeyi ihmal etmeyin.

vajinasına bişey yapmadılar.normal idrar örneğinden kültür bakacaklar.bi de dr bize antibiyotik verdi.kültür sonucunu beklemedi.yanlış mı yaptı acaba.sanmıyorum ama.gerçi biz başında yakaladık hastalığı.

çok geçmiş olsun,
bizde atlattık geçen kış,
iğneyle geçirdik çok şükür,
beş tane yapıldı,tekrar tahlil,
dr.baktı ikinci beş tane de gerekli dedi,
ve sonuç tertemizdi,
yanma işi kötü,
hep derler ki sütten biçok şey aynen bebeğe geçer,
bilmem ne kadar doğru...
ama bir tane fitille geçer,
ben de yaşadım ,
banyoya gir,beyaz sabunla yıka,
çıkınca da temiz birkaç tane havluyu ütüyle ısıtıp,
dayanabildiğin kadar tut,
acıyor ama inan çok etkisi var,
ben artık başlayacağını hissettiğim an bunu yapıyorum,
ve ilerlemeden bitiyor,
çok geçmiş olsuna.s.

doktorumuzla konuştuk.kültürde üreme varmış verdiği antibiyotiğe de uymlumuş.ateşi düştü.hala huzursuz bira idare etcez ama zor vallaaa

Geçmiş olsun. Ne üredi ekoli mi?? En çok bebeklerde ekoli ve preteus ürüyor..

Geçmiş olsun. Ne üredi ekoli mi?? En çok bebeklerde ekoli ve preteus ürüyor..

ay onu söylemedi dr umuz.tahlil sonucunu elden almadık telefonla görüştük.alsam bilirdim.bir önemi var mı ki hangi mikrop olduğu?ama ateşi düştüğü için çok rahatladık.:1hug:

geçmiş olsun canım.xeno nun dediği gibi pediatri nefroloğuyla görüş.benim kızımda 15 gün içinde 2 sefer enfeksiyon geçirdi.nefrolojiye götürdük.2 aylıktı ozaman.6 ay boyunca antibiyotik kllandık.üst üste enfeksiyon geçirmesi normal değilmiş.böbrekleri koruma amaçlı antibiyotik kullandık.şükür şimdi bişey yok.ara ara kültür veriyoruz hala.kızımda ateş olmuyordu ama çok fena kusması oluyordu.

Back