• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen anne adaylari ve annelerimiz yardim???

Balkizin annesi

ışığına güvene baskasinin gölgesinden korkmaz...!
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
118
60
98
Daha yeni hamileyim 5 hafta 3 gunluk bebgim ve hala ultrasonda gorunmedi degerim 2000 haftaya gorunur dedi doktor. Kasiklarimda surekli bi batma sanci agri var bebek yerlesiyor dediler ne yapmam lazim nsil dvranmaliyim ayrica akintilarimda oluyor simdi de yetmiomus gibi gaz sancilarim bsladi birde surekli gerilme hissi oluyor ama bebhime zarari olur diye yapmaya cekiniyorum bana tavsiyeleriniz nelr olur ne yapip ne yiyip ne icmeliyim nasil davraaliyim ilk hamileligim daha korkuyorum dusururum diye

Aday da değilim anne de değilim. Ama bebek ancak 7. Hafta civarı görünür.
Riskli bir hamileliğiniz yoksa yediğiniz içtiğiniz ya da yaptığınız şeyler bebeğe zarar vermez.

Daha yeni hamileyim 5 hafta 3 gunluk bebgim ve hala ultrasonda gorunmedi degerim 2000 haftaya gorunur dedi doktor. Kasiklarimda surekli bi batma sanci agri var bebek yerlesiyor dediler ne yapmam lazim nsil dvranmaliyim ayrica akintilarimda oluyor simdi de yetmiomus gibi gaz sancilarim bsladi birde surekli gerilme hissi oluyor ama bebhime zarari olur diye yapmaya cekiniyorum bana tavsiyeleriniz nelr olur ne yapip ne yiyip ne icmeliyim nasil davraaliyim ilk hamileligim daha korkuyorum dusururum diye

Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla
öncelikle bu endişelere hemen bir son vermeniz lazım :)
bebek sağlıklıysa sizin yaptığınız bir şeyle düşmez korkmayın
benim de 5.de değil 6. haftada görünmüştü bebiş
ağrı olması da normal, sanki regl olacakmış gibi ağrı olabilir
bebek zaten alması gereken tüm besin ihtiyacını sizin vücudunuzdaki depolardan alıyor, sizin kendi sağlığınız için yediklerinize dikkat etmeniz lazım
mesela kalsiyum almaya çalışın, çok önemli
ve en güzeli hamile değil iken nasılsanız (tabi uç noktalar hariç), öyle devam edin hayatınıza elinizden geldiğince

Kasılmalar agrılar sızılar ve akıntı normal. Sıcak su torbası koyun ayaklarınıza. 7 . Haftada görünür kalp atıslarını da duyarsınız.

Görünmemesi normal bir şey daha küçük çünkü 6 haftalıkken görünmüştü benim de.Gaz sancısı için ayaklarını sıcak tut ayağının altına sıcak su torbası koy ama sakın karnına koyma damarları genişletip düşüğe sebep olabiliyormuş.Banyoda falan da karnına sıcak su tutma.

Benim görülmesi 2 ayı bulmuştu tatlım kişiden kişiye degişir görülür merak etme bende cok tedirgindim niye görülmüyor diye ama boşuna stres yapmışım şimdi 2 aylık yavrum var

Hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı, sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin. Ben 4 haftalık hamileyken doktora gitmiştim. Ya fazla kilodan ya da rahim biraz geride, bebek görünmüyor demişti. Alttan muayeneyle gördü. Hemşire söylemişti, akıntı çok olur. Günde 3-4 defa çamaşır değiştir ped kullanma diye.

Back
X