- 2 Ocak 2017
- 9
- 4
- 29
-
- Konu Sahibi Ysmrsm0616
çocuklar rutini çok severler sizin bücür de anladığım kadarıyla çabuk alışıp birşeyi hemen rutinine alıyor. Ama burada direnmeniz gerekiyor. mesela dikkatini başka birşeye çekemiyor musunuz boyalar yada kitaplar. artık 32 aylık olmuşMerhaba benım oglum 32 aylık kısın brzını sureklı cıkarıp halıya çişini kakasını yapıyodu çile alıstırıym dedim olmadı 1 hafta dnedık lazımlık kılozet yapmadı sonra tekrar beze donduk bıraz zamn sonra tekrar alıstırmaya çalıstım yıne olmadı ne klozete ne lazımlıga oturuyodu.
Yaz geldı tekrar basladık bu sefer ıyı basladık az az da olsa yapıyodu sctker aldım her çil yaptıgımızda bır tane yapıstırıyoduk fılan 10 gun boyle az az ılerledık daha sonra ananeye gittil 1 hafta orda klozet yoktu kucagımda yaptırıyodum kakası geldıgı zaman fılan suyla oynaya oynaya yapıyodu eve gelmeden bır gun once bahcede oynuyordu çişi geldı bı kendım yaptırdım ıkıncıye geldıgınde ise teyzem ayakta işesın fılan dedı cocukda oyle yaptı ertesı gun ananesının parkesıne işemeye basladı o aksam eve geldık ertesı gun hadı çiş yapalım hayır dıyo serı konusan bır cocuk degıl ama anlıyo istemedıgı şeye hayır demesını bılıyo evde halıyı kadırıp işemeye kaka yapmaya basladı. Bu arada arba hastasıdır benım oglan vıdeo ısterdı onceden acardım yapınca alırdım ama şimdi ac dıyo ve telefonu vermıyo aldıgım zamn kıyamet kopuyo saatlerce aglıyo sureklı çiş var mı oglum dıyorum hayır dıyo ama var tuvalete yapmak ıstemıyo ama vıdeo açarsam yapıyo hemen hemn 10 gundur bu sıkıntıyı cekuyoruz sureklı arabalı vıdeo ıstıyo ortalıga yapıyo çişini ne yapacagımı ınanın bılmıyorum cok ınatçı bı cocuk dedgım dedık yanı saatlerce aglıyo vermedıgım zamn çok acıl benim gibi olan varsa cozum onerıısı olan lutfen yazarsanız sevinirim tlefondan vazgecırmem lazım ama nası yapcam bılmıyorm veemıyorm aglıyo çişini yapsın dıye verdıgımde ise vermıyo alınca yıne aglıyo ınanın kırız gecırıyoruö artık sınırden ogrendı tuvalet egıtımını ama tlefonsuz yapmıyo lutfen bana yaedımcı olun..
Merhaba,çocukların çoğunda bu durum var maalesef,yemek yemesi için,tuvaletini yapması için,uslu durması için birkaç kere telefon veriyoruz ve çocuk haklı olarak buna alışıyor,vermediğimiz zaman sinir krizi geçiriyor ve biz bir noktada pes edip yine veriyoruz eline telefonu. Sonra vermek istemediğimizde gösterdiği tepkiye şaşırıyoruz.Çocuğunuzun tepkileri çok normal. Yanlış yapıyoruz. Çocuğumuz empati kurmayan ve tamamen kendi isteklerinin olmasını istediği bir dönemde. Ağlıyor,kendini yerlere atıyor,kendine vuruyor ve dayanamayıp veriyoruz her istediğini. Çocuk diyor ki ha ben ağlarsam,sinir krizi geçirirsem annem bana sonunda istediğimi verecek. Kararlı olun bırakın ağlasın.Tepki vermeyin ağladığını görmezden gelin, bulunduğunuz odayı değiştirin. Kural belirleyip kararlılıkla bunu uygulamamız gerekiyor. Telefon istediği zaman vermediğinizde gösterdiği tepkiye karşı kararlı ve sabırlı olun.Söylemlerinizin arkasında olun,hayır diyorsanız evete çevirmeyin. Anne baba olarak birlikte aynı şekilde davranın biriniz yaptığı şeye kızıyor diğeriniz tamam bir şey olmaz deyip geçiyorsanız oturup konuşun ve ortak hareket edin. Her şey kararlılık unutmayın.Çocuğunuz sizin kesinlikle kararlı olduğunuzu ve hayır dediğinizde gerçekten hayır olduğunu anlayınca durum değişecektir. Tuvalet konusunda zorlamayın,zamanı gelmemiş olabilir,hazır olmayabilir. Sabırlı olun düzelecektir:)Merhaba benım oglum 32 aylık kısın brzını sureklı cıkarıp halıya çişini kakasını yapıyodu çile alıstırıym dedim olmadı 1 hafta dnedık lazımlık kılozet yapmadı sonra tekrar beze donduk bıraz zamn sonra tekrar alıstırmaya çalıstım yıne olmadı ne klozete ne lazımlıga oturuyodu.
Yaz geldı tekrar basladık bu sefer ıyı basladık az az da olsa yapıyodu sctker aldım her çil yaptıgımızda bır tane yapıstırıyoduk fılan 10 gun boyle az az ılerledık daha sonra ananeye gittil 1 hafta orda klozet yoktu kucagımda yaptırıyodum kakası geldıgı zaman fılan suyla oynaya oynaya yapıyodu eve gelmeden bır gun once bahcede oynuyordu çişi geldı bı kendım yaptırdım ıkıncıye geldıgınde ise teyzem ayakta işesın fılan dedı cocukda oyle yaptı ertesı gun ananesının parkesıne işemeye basladı o aksam eve geldık ertesı gun hadı çiş yapalım hayır dıyo serı konusan bır cocuk degıl ama anlıyo istemedıgı şeye hayır demesını bılıyo evde halıyı kadırıp işemeye kaka yapmaya basladı. Bu arada arba hastasıdır benım oglan vıdeo ısterdı onceden acardım yapınca alırdım ama şimdi ac dıyo ve telefonu vermıyo aldıgım zamn kıyamet kopuyo saatlerce aglıyo sureklı çiş var mı oglum dıyorum hayır dıyo ama var tuvalete yapmak ıstemıyo ama vıdeo açarsam yapıyo hemen hemn 10 gundur bu sıkıntıyı cekuyoruz sureklı arabalı vıdeo ıstıyo ortalıga yapıyo çişini ne yapacagımı ınanın bılmıyorum cok ınatçı bı cocuk dedgım dedık yanı saatlerce aglıyo vermedıgım zamn çok acıl benim gibi olan varsa cozum onerıısı olan lutfen yazarsanız sevinirim tlefondan vazgecırmem lazım ama nası yapcam bılmıyorm veemıyorm aglıyo çişini yapsın dıye verdıgımde ise vermıyo alınca yıne aglıyo ınanın kırız gecırıyoruö artık sınırden ogrendı tuvalet egıtımını ama tlefonsuz yapmıyo lutfen bana yaedımcı olun..
cekıyorum ama ılla araba vıdrosu ama suan beze tekrar donduk cunku sureklı ortalıga çiş kak yapıyor ve dayanamıyırm bu oglumdan 1 yas kucuk bı ohlum daha var cunku beklıcem bakalım zmana ne gosterecekçocuklar rutini çok severler sizin bücür de anladığım kadarıyla çabuk alışıp birşeyi hemen rutinine alıyor. Ama burada direnmeniz gerekiyor. mesela dikkatini başka birşeye çekemiyor musunuz boyalar yada kitaplar. artık 32 aylık olmuş
Innaın arrık ne yapacagımı bılmıyorm anlıyo ama uygulamıyo zmaan bıraktım bı sure sonra tekrar denıcem ve asırı ınatcı bı cc ocuk ve ben vermesem de babamız aglatma aglamasım ver dıyo mecbur klaıp bazen verıyorz ama artık evde hıc vermıyorm çişini ögrenıp bılerek neden yapmaz hala cozemedım.Merhaba,çocukların çoğunda bu durum var maalesef,yemek yemesi için,tuvaletini yapması için,uslu durması için birkaç kere telefon veriyoruz ve çocuk haklı olarak buna alışıyor,vermediğimiz zaman sinir krizi geçiriyor ve biz bir noktada pes edip yine veriyoruz eline telefonu. Sonra vermek istemediğimizde gösterdiği tepkiye şaşırıyoruz.Çocuğunuzun tepkileri çok normal. Yanlış yapıyoruz. Çocuğumuz empati kurmayan ve tamamen kendi isteklerinin olmasını istediği bir dönemde. Ağlıyor,kendini yerlere atıyor,kendine vuruyor ve dayanamayıp veriyoruz her istediğini. Çocuk diyor ki ha ben ağlarsam,sinir krizi geçirirsem annem bana sonunda istediğimi verecek. Kararlı olun bırakın ağlasın.Tepki vermeyin ağladığını görmezden gelin, bulunduğunuz odayı değiştirin. Kural belirleyip kararlılıkla bunu uygulamamız gerekiyor. Telefon istediği zaman vermediğinizde gösterdiği tepkiye karşı kararlı ve sabırlı olun.Söylemlerinizin arkasında olun,hayır diyorsanız evete çevirmeyin. Anne baba olarak birlikte aynı şekilde davranın biriniz yaptığı şeye kızıyor diğeriniz tamam bir şey olmaz deyip geçiyorsanız oturup konuşun ve ortak hareket edin. Her şey kararlılık unutmayın.Çocuğunuz sizin kesinlikle kararlı olduğunuzu ve hayır dediğinizde gerçekten hayır olduğunu anlayınca durum değişecektir. Tuvalet konusunda zorlamayın,zamanı gelmemiş olabilir,hazır olmayabilir. Sabırlı olun düzelecektir:)