arkadaşlar lütfen yardım..... 39 haftalık hamileyim ve bebeğim iri kilosu 3600 ile 4000 arasında devlet hastanesinde gittiğim doktor sağlık bakanlığının 4500 gr kadar sezaryen yapılmaması gerektiğini ancak 4 kilodan sonrasının riskli olduğunu kendisinin normal doğumu sonuna kadar deneyeceğini olmazsa sezaryene alacağını söyledi doğuma iki hafta olduğunu bebeğin dahada kilo alacağını haftaya tekrar gelmem gerektiğini söyledi. şimdi ben bu doktoru dinleyip normal doğumu deneyeyim m, yoksa özel hastaneye mi gideyim
:18:
hamile bir arkadaşıma doktoru çok iri bebeğin 2 hafta ileri hep gelişmesi kilosu diye söylüyordu o da korkudan 4 kg çıkacak heralde nasıl doğurcam diye dert yanıyodu
doğumdan sonra hepimiz şok olduk 3,080 kg çıktı bebek
zaten o ultrason muayene kağıdında son hafta kontrollerinde + - 500- 600 gr diye yazar korkma ve abartma
sadece için rahat etsin istiyosan iyi bir ultrason cihazına sahip deneyimli bir doktora tekrar muayene ol derim
sonuçta ultrason ne kadar doğru sonuç verebilirki
doğumdan 1 hafta önceki son kontrolumde benim oğlan 3 kg civarı doğacak dedi doktorum
3,5 kg çıktı
tam ve kesin bir bilgi değildir asla o bilgiler
ayrıca yengem 2 doğumunuda normal yaptı
ilk bebeği 4,5 kg
ikinci bebeği 4,850 kg vücut bunlara müsait yani cnm
sende istiyorsan normal doğum yapabilirsin
hayırlı doğumlar olsun umarım sağ salim bebeğine kavuşman dileğiyle
Bence özele git ve sezeryanla doğur çünkü bebel iri devlette normal doğum için sonuna kadar deneyecek o ağrıyı sancıyı satlerce çektikten sonra yorgun bir şekilde sezeryana girmektense hiç bekleme özele git dr.ç bebeğin gelişimini tamamladıysa zaten sezeryan için gün verir iki hafta bekletmez seni.
doğumu yaptım arkadaşlar çok şükür 4,450kg doğdu bebek devlet hastanesinde sezaryen oldum