• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lupusla yaşamak

minesee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2017
24
2
86
38
Arkadaşlar bu konuda çok yazı yazılmış defalarca okudum ama sorumun cevabını bulamadım. 4 ay önce doğum yaptım ve sonrasında eklem ağrılarım oldu testler yapıldı ve lupus pozitif çıktı. Ben şunu merak ediyorum lupusla normal bir hayat sürmek mümkün mü yoksa mutlaka tutulumlar ve ağrılar olur mu ? Lupus hastası olup hafif seyreden var mı ? Şu zama kadar okuduklarımda hep ağır tablolar zor hikayeler gördüm. Dogum sonrası beynimde pıhtı attı ve felç geçirdim günlerce yoğun bakımda yattüzerine bu hastalıgımın olduğunu öğrenmek yıktı beni. Aylardır her günüm hastanede geciyor zaten. Bebegimi sağlıkla büyütememekten korkuyorum.

Arkadaşlar bu konuda çok yazı yazılmış defalarca okudum ama sorumun cevabını bulamadım. 4 ay önce doğum yaptım ve sonrasında eklem ağrılarım oldu testler yapıldı ve lupus pozitif çıktı. Ben şunu merak ediyorum lupusla normal bir hayat sürmek mümkün mü yoksa mutlaka tutulumlar ve ağrılar olur mu ? Lupus hastası olup hafif seyreden var mı ? Şu zama kadar okuduklarımda hep ağır tablolar zor hikayeler gördüm. Dogum sonrası beynimde pıhtı attı ve felç geçirdim günlerce yoğun bakımda yattüzerine bu hastalıgımın olduğunu öğrenmek yıktı beni. Aylardır her günüm hastanede geciyor zaten. Bebegimi sağlıkla büyütememekten korkuyorum.
Derdi de dermanı da veren Allahtır, süt ürünlerini kesip ( kireçlenme yapıyor ve romatizma türevlerine iyi gelmiyor) düzenli hacamat, egzersiz , stressiz hayat, sağlıklı beslenme vs dikkat ederseniz Allahın izni ile uzun yıllar büyük ilerleme olmadan lupus tutulum ve ataklarını uyutarak sağlıkla yaşarsınız, hayatınıza büyük bir format atmanız çok okumanız ve araştırmanız lazım, iyi bir romatoloji uzmanı bulmanız ve düzenli takip yapmanız gerekiyor öncelikle...

Cevabınız için tesekkür ederim. Pıhtı riskim devam ettiği için kan sulandırıcı kullanıyorum ve hacamat yasak fakat diger tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.

Çok geçmiş olsun, moralinizi yüksek tutun, Bebeğinizi sağlıkla büyütün, güzel günler diliyorum.Hastalik hakkında bilgim yok,acil şifalar diliyorum 🙏

merhaba
Hastalıkla ilgili çok bilgim yok sadece genetik geçişli olduğunu duymuştum sanki belki farklıdır ama doğuma kadar hiç belirtiniz olmadı mı?
Çok geçmiş olsun 💐

çok geçmiş olsun öncelikle. bende lupusum ve benimde doğumdan 4 ay sonra başladı. yaklaşık 8 yıldır benimle. benimki dle olan yani deride tutulum var. doktorlar dua et ki sadece deride kalsın diyorlar. stres durumunda inanılmaz alevleniyorlar. dr lara söylediğim zaman hiç alakası yok diyorlar ama 8 yıldır öğrendim artık. sakin kalmaya çalışın verilen ilaçlarınızı kullanın. romatoloji kısmında hastalığı ilerleyenleri gördüm çok üzücüydü. o yüzden verilen ilaçları ihmal etmeyin.ayrıca genetik bir hastalıkmış. ilk bende tespit edildi. sonrasında 15 yaşımdaki yeğenimin eklemleri ağtımaya başlayınca dr a gitti maalesef o da lupus çıktı. herkeste farklı seyrediyor.

Hastalığın seyri herkeste değişiyor. Reçete edilen ilaçları düzenli kullanın, süt ürünlerinden uzak durun, gluteni mümkün olduğunca kesin, ne kadar mümkün bilmiyorum ama olabildiğince stressiz sakin bir hayat yaşamaya çalışın. Çok geçmiş olsun, bebeğinizle upuzun mutlu bir hayat diliyorum

Sakın hacamat, sülük falan denemeyin. İlaçları aksatmadan kullanın, zaten ilaçlar hastalığın seyrine göre ayarlanıyor. İyi bir doktor bulun, özellikle üniversite hastanesi olsun. Onun dediklerinden çıkmayın, ağrınız olmasa bile devam edin muhakkak.

çok geçmiş olsun öncelikle. bende lupusum ve benimde doğumdan 4 ay sonra başladı. yaklaşık 8 yıldır benimle. benimki dle olan yani deride tutulum var. doktorlar dua et ki sadece deride kalsın diyorlar. stres durumunda inanılmaz alevleniyorlar. dr lara söylediğim zaman hiç alakası yok diyorlar ama 8 yıldır öğrendim artık. sakin kalmaya çalışın verilen ilaçlarınızı kullanın. romatoloji kısmında hastalığı ilerleyenleri gördüm çok üzücüydü. o yüzden verilen ilaçları ihmal etmeyin.ayrıca genetik bir hastalıkmış. ilk bende tespit edildi. sonrasında 15 yaşımdaki yeğenimin eklemleri ağtımaya başlayınca dr a gitti maalesef o da lupus çıktı. herkeste farklı seyrediyor.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Peki sizin bu 8 seneniz nasıl gecti acaba ? Tutulumlar oldu mu olduysa ne sıklıkla ? Ağrı ve hastaneye yatışlar oldu mu ? Ben öğretmenim. Meslegimi yapabilir miyim acaba ? Herkeste farkli oldugunu anladım aslında ama okuduklarımım arasında hiç iyi örnek yok. Herkes zorluklarından ve hayatlarını nekadar kötü etkilediginden bahsetmis 1 tane bile iyi örnek duysam morel olacak aslında.
çok geçmiş olsun öncelikle. bende lupusum ve benimde doğumdan 4 ay sonra başladı. yaklaşık 8 yıldır benimle. benimki dle olan yani deride tutulum var. doktorlar dua et ki sadece deride kalsın diyorlar. stres durumunda inanılmaz alevleniyorlar. dr lara söylediğim zaman hiç alakası yok diyorlar ama 8 yıldır öğrendim artık. sakin kalmaya çalışın verilen ilaçlarınızı kullanın. romatoloji kısmında hastalığı ilerleyenleri gördüm çok üzücüydü. o yüzden verilen ilaçları ihmal etmeyin.ayrıca genetik bir hastalıkmış. ilk bende tespit edildi. sonrasında 15 yaşımdaki yeğenimin eklemleri ağtımaya başlayınca dr a gitti maalesef o da lupus çıktı. herkeste farklı seyredi

Cevabınız için tesekkür ederim. Pıhtı riskim devam ettiği için kan sulandırıcı kullanıyorum ve hacamat yasak fakat diger tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.
Evet kan sulandırıcı kullananlara ve kansız olanlara yasak , rabbim acil şifalar versin inşallah

Peki sizin bu 8 seneniz nasıl gecti acaba ? Tutulumlar oldu mu olduysa ne sıklıkla ? Ağrı ve hastaneye yatışlar oldu mu ? Ben öğretmenim. Meslegimi yapabilir miyim acaba ? Herkeste farkli oldugunu anladım aslında ama okuduklarımım arasında hiç iyi örnek yok. Herkes zorluklarından ve hayatlarını nekadar kötü etkilediginden bahsetmis 1 tane bile iyi örnek duysam morel olacak aslında.
Ben de öğretmenim, bu hastalık eğer ki dikkat edilmez ise Allah korusun insanı yatalak eder , lupus romatizmanin çeşitlerindendir, bende de genetik olarak ailemden kalma romatizma var , ben hayat kalitemi arttırarak başa çıktım, doğumdan sonra aksatsam da eski düzenime dönme çabası içindeyim, her zaman hareketli olmalı , düzenli ve sağlıklı beslenmeli ve de spor, egzersiz hayatınızda bir yaşam stili haline gelmeli, bunlara dikkat ederseniz güzel ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız, ve tabi psikoloji en önemlisi, stres bu hastalığın düşmanı ...

Ben de öğretmenim, bu hastalık eğer ki dikkat edilmez ise Allah korusun insanı yatalak eder , lupus romatizmanin çeşitlerindendir, bende de genetik olarak ailemden kalma romatizma var , ben hayat kalitemi arttırarak başa çıktım, doğumdan sonra aksatsam da eski düzenime dönme çabası içindeyim, her zaman hareketli olmalı , düzenli ve sağlıklı beslenmeli ve de spor, egzersiz hayatınızda bir yaşam stili haline gelmeli, bunlara dikkat ederseniz güzel ve sağlıklı bir hayat yaşarsınız, ve tabi psikoloji en önemlisi, stres bu hastalığın düşmanı ...
kesinlikle stres benim hastalığımın ana nedeni.

Back