Merhaba arkadaslar , bu benim ilk konum hatta ilk mesajim.. Uzun zamandir bu sitede keyifle vakit geciriyordum sonunda uye olmaya karar verdim.. Benim de cok ilgilendigim konulardan biri bu renkli gozlu olma isi ancak iki cift renkli goz ugrunada kor olmak istemiyorum . Sitede vakit gecirirken bazi seyler fark ettim ve uyari amacli bu konuyu acmak istedim , anladigim kadariyla bu renkli gozlu olma isiyle tek ilgilenen ben degilim ve pek cogunuz da benim gibi bu konuyu arastiriyor ve bilgi almak istiyorsunuz , burada size bilgilendirme sunuyorum... Diger uyeler ne dedi , size hangi hastanede yapiliyor hangi doktor yapiyor diye anlatti ne konusuldu edildi bilmiyorum ama ben internette baya bir arastirma yaptim ( ana dilim ingilizce , ama turkcem de cok iyidir , arada hata yaparsam kusura bakmayin ) ve bazi bilgiler edindim , hem burda kimse incinmesin diye de bulduklarimi sizlerle paylasmak istedim
Oncelikle Lumineyes denen olayla baslayalim , bu kahverengi pigmentlerin lazer islemi sonucu yok edilerek maviye cevrilmesi yani lazerle yapilan yonterm . Bu yontemi yapan medikal firmanin adi STROMA ve stromanin new color irisle de brightocularla da bir alakasi yok bunu da zaten sitede kendileri de belirtmisler , size link de veriyorum
Stroma Medical Eye Color Change - Permanent Eye Color Change Laser
Sitede yazdigina gore henuz saglik orgutu tarafindan onay almamis bir islem bu , yani daha test asamasinda ... Uzgunum kizlar ama 2015e kadar falan beklenmesi gerekiyor sanirim, en kisa ihtimalle
.. yazilanlara gore , ilk once 20 kadar hasta test edilecek ve gozlemlenicekmis ... daha sonra bu sayi 100e cikarilacak ve uzun sure gozlemleme yapilacakmis (sonradan gelisen komplikasyonlara karsi ihtimal olarak , bu islemi yaptirip 1 yil sonrada kor olabilirsiniz souct garantisi yok , ayrica uzun sure gozlemlenmesi kismi bizi biraz bekleticek cunku dunya saglik orgutunu tatmin edicek verileri almalari uzun surebilir) bu konuyla ilgili verdigim adresi ziyaret edip okuyabilirsiniz
Simdi ikinci kisma gelelim , New color iris ve brightocular.. Bu iki firmanin kullandigi yontemler ayni ve lumineyes a kiyasla oldukca farkli. bu iki firma lazer degil implant kullaniyor ve anladigim kadariyla irisin ustune emliyatla yerlestiriyorlar. Gozunuzun icinde korneayla iris arasinda bir baska materyal oluyor yani. ve yine saglik orgutu onayli olmadigi icin sanirim Almanya da Malezya ve Jamaikada islem yapiyorlar... Sitelerinde kendileri de bu islemin onay almadigini ancak buna ragmen bazi gonululer bulup onlara bu islemi yaptirma firsati sunduklarini belirtmisler ve youtube a bir suru video yuklemisler bana sorarsaniz pozitif bir etki yaratarak gonullu bulmuya calisiyorlar derim cunku dun internette gezerken bu yaziyi buldum linki veriyorum
Eye Color Surgery-Just say no. Now updated. by Kenneth D. Steinsapir, MD - RealSelf
bu yazida Anita kendisinin bu implant islemini nasil yaptirdigini ve sonradan nasil komplikasyonlara yol actigini yazmis. Her ameliyatin komplikasyon orani var evet ama henuz halkin kullanimina acilmayan deneme asamasinda bir islemin komplikasyonlarinin cok daha fazla olabilecegini dusunuyorum ben.. Ayrica gozden bahsediyoruz burda. Iki cift mavi gozle sonusuza kadar karanliga bakmak var isin sonunda..
Ayrica cok arastirdim , Turkiyede yapilan yer yok , yapan varsa bile yasadisi oldugu icin internetten ilan etmezler diye dusunuyorum ama arastirdigim kadariyla yok. Ve olmasin da lutfen biz denek degiliz sonucta
Simdi gelelim uyari kismina , eger ki biri cikip da size bu islemi su doktor yapiyor , su ulkelerde yapiliyor su hastanede yapiliyor derse , bence bana bir mail atin derim .. Bu sayede orjinal websitelerinden bakip kontrol etme imkanim olur.. ancak burda unutulmamasi gereken bir olay var .. ONAY ALMAMIS BIR ISLEMI YAPTIRIRSANIZ , DENEK OLURSUNUZ. ne dava etme hakkiniz olur ne de gozleirnizi geri alma sansiniz.. onun icin lutfen kizlar , cok dikkatli olun :129::129: