• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lüks arabasını mezara gömmek isteyen adamın gerçek amacı

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
Lüks arabasını mezara gömmek isteyen adamın gerçek amacı çok başkaydı
fft107_mf6341783.Jpeg

Thane Chiquinho Scarpa, Brezilyalı zengin bir işadamı. Sosyal medyada yaptığı ilginç bir duyuruyla geniş kitlelerce tanınır hale gelmişti.. Scarpa, duyurusunda milyon Dolarlık Bentley arabasını bir mezar açıp gömeceğini belirtti. Mısır firavunlarına özendiğini, öbür dünyada da Bentley'ini kullanabilmek için böyle yaptığını söylemişti fakat aslında olayın iç yüzü çok çok farklıydı.

2 yıl önce gündeme gelen ve sosyal medyada epey konuşulan ilginç olay tekrar viral oldu.

Scarpa, arabasını gömeceğini ilan ettikten sonra bunun için tarih de veriyor ve medyayı malikanesine davet ediyor. Hatta bununla da yetinmeyip bizzat mezar kazdığı fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıyor.

SEN MİSİN ARABAMI GÖMECEĞİM DİYEN!

Tahmin edeceğiniz gibi bu adama sosyal medyadan oldukça sert ve olumsuz tepkiler geliyor. Birçokları tarafından deli olmakla itham edilen Scarpa'ya arabasını hayır kurumlarına bağışlaması için de çağrıda bulunuluyor.

Scarpa bu eleştirilerden hiç etkilenmiyor ve baskılara rağmen töreni iptal etmiyor. Söylediği günde kalabalık bir gazeteci grubunun önünde tören başlıyor.

201511041612_5639a8e518c7736a783e86f5.jpg

Araba mezara indirilir ve fotoğraflar çekilirken bir anda töreni durduruyor ve şu muhteşem konuşmayı yapıyor:

Milyon Dolarlık Bentley'imi gömeceğimi söylediğim için beni kınadınız. Halbuki birçok insan benim bu arabamdan çok değerli birşeyi sürekli toprağa gömüyorlar. Kalpler, karaciğerler, akciğerler, gözler ve böbrekler toprağa gömülüyor. Bu aptalca. Dışarıda organ nakli bekleyen o kadar çok insan varken bu sağlıklı organları gömüyoruz. Bu dünyadaki en büyük israf. Bentley'im bununla karşılaştırıldığında hiçbirşey. Bir organdan daha değerli hiçbirşey yok, çünkü insan hayatından daha değerli birşey yok. Burada organlarımı bağışladığımı şu an resmen açıklıyorum.

Peki bu "çılgınca" şey bir işe yarıyor mu? Bir ay içinde organ bağışları tam tamına %31,5 artıyor! Bu çılgın adamı alkışlıyoruz.

http://www.radikal.com.tr/hayat/luk...yen-adamin-gercek-amaci-cok-baskaydi-1466143/

vay be sosyal mesaj vermek bu olsa gerek.

insan hayatı bir arabadan daha mı değersiz

işe yaraması öyle iyi sevindirici ki insanlara çok büyük bir ders niteliğinde

vay be sosyal mesaj vermek bu olsa gerek.

insan hayatı bir arabadan daha mı değersiz

işe yaraması öyle iyi sevindirici ki insanlara çok büyük bir ders niteliğinde

Bizimkiler de yok günah, yok tek parça gömülmek lazım, yok benim karaciğerim ya alkol alan birine giderse diye bagışlamasınlar daha.

Baksana konu bile ilgi çekmiyor.

organ bağışını sonuna kadar savunuyorum... Ancak lüks bir arabayı gömme işi pek akıllıca gelmedi dikkat çekmek istiyorsa o aracı bağışlamak daha doğru olurdu...

Super fikirmisss yaa tebrik etmek lazim...:KK19:
Ayni arabadan beyazitinda var gorup gorup uyuz oluyrm:KK70:dedim gomecegine bize yolla be abi:KK70:de amac daha iyiymis

Bizimkiler de yok günah, yok tek parça gömülmek lazım, yok benim karaciğerim ya alkol alan birine giderse diye bagışlamasınlar daha.

Baksana konu bile ilgi çekmiyor.

Haklısın, birçok insan dini yönden caiz olmadığı endişesi taşıyor Diyanet'in de dine aykırı bir durum olmadığı yönünde fetva vermesine rağmen. Ama organ bağışının önünde benim gördüğüm bir başka engel de güvensizlik. Yani hadi benim organlarım için kaçırırlarsa ya da bir ameliyat sırasında organlarımın organ arayan "nüfuzlu" kişilere uyması durumunda aslında yaşama şansım varken beni öldürürlerse endişesi taşıyor insanlar. Beyin ölümü nedir, ne değildir, organ bağışı ne durumlarda yapılabilir bunların iyice anlatılması lazım bence.

Harikasın be abim.

Biz de hala iç organlarını verirse mahşer günü böbreksiz ciğersiz kalacağım diye endişe eden bir güruh var. Yani abicim kaza geçiren ya da patlayıp ölen adam ne yapsın, dalak bi yerde, kol bi yerde mi dirilecek mahşerde.

Bir de dindarlar, kalp olmazsa ölecek evlat sizin olsa???

Zenginin kalbi bes para etmez derler ama bu adam altin kalpmiymis.
Gercektende ornek bisy.
Ben organ naklini destekliyorum.
Bazi ulkelerde( turkiyede dahil) gidip sen diyosun donor olmak istiyorum diye.
Ama hangimiz yapiyor bunu?
Hayata o kadar kaptiriyoruzki kendimizi bir gun ölucegimiz aklimiza gelmiyor.
Ölup gidicez, son gorev olarak keske baskalarinin yuzunu guldursek.
Ama dusnemiyoruz dunyadaki kosusturmalardan. Arastirmiyoruz, bilgimiz yok. Gerek gormuyoruz.

Halbuki keske kural " eger donor olmk istemiyorsan git ve bildir yoksa her turlu donorsun" olsa.
Bazi ulkelerde oyle.
Gercektende hayatta kosusturmalardan dolayi vakit bulamiyoruz arastirip karar vermeye. Karar verdik belki, donor olucaz. Ama usengeciz. Erteliyoruz.
Ama dusunsenize: bi hayati kurtaricaksin sen, bi cani.
Kimse zaman harcamiyor bu konuya? O yuzden diyorumki usengec olmamak gerek.

Mumkunmu usengec olmamak? Hayir, bizim insanimiz yine usengec. Usengeclige care yoksa baska careler arayalim.

O yuzden diyorumki yeni yasa su olsun " sen donorsun, yok istemiyormusun donor olmayi? O zaman git beni listeden cikarin de. Usengeclik tutarsada tuh! Bi insan senin sayende yasiyor.'

Ne mutlu!

Back