lüften okuyup geçmeyin köpek pati temizliği

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
kızlar dışarıda tuvalet ihtiyacını veya egzersiz ihtiyacını karşıladıktan sonra eve dönünce pati temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
köpeğim çok aktif. kuduruk biraz. o kanepeden bu kanepeye koşar oynar eğlenir. biz de çok severiz bu hareketlerini. yatakta da bizimle yatar, bazen biz salondayken o gider yatağımızda yatar uyur. kendi haline bırakırız hep.
anlayacağınız poposu ayakları vs. yastık yorgan kanepe her yerle temas ediyor.

benimki dışarı çıktığımızda nerde çer çöp var orda geziyor. zaten evimizin yakınları hep toz toprak, temiz bir asfalt yok malesef.
eve gelince mecbur ayaklarını bebek şampuanıyla sabunluyorum.
günde 2 kere dışarı çıkıyoruz, bu da günde 2 kere ayaklarını yıkıyorum demek. (bazen 3)

ve her çıktığımızda kakasını da yapıyor. yorgan yastık her yere değdiği için popoyu da sabunluyorum tabi.
bazen yağmur yağıyor (bi yağınca da 1 hafta kesilmiyor burda) yağmur çamur oluyor bütün karnı toprak.
bu sefer günde 2 kere banyo yaptırmak zorunda kalıyorum.

öğrenci evinde poposunu ıslak mendille silip bırakıyordum çok da sallamıyordum açıkcası, ancak aile evinde pek de mümkün değil. hem hijyen açısından, hem de bütün mobilyalarımız beyaz.

sürekli yıkamanın zararlarını biliyorum. hatta bu yüzden her yıkamamda çok vicdan azabı çekiyorum. benim yüzümden hastalanacak diye. ancak kısıtlamak istemiyorum çünkü çok mutlu, ev ortamında bu denli rahat gezebilmesi için başka çarem yok.
siz nasıl üstesinden geliyorsunuz?
benim eğilmekten belim kırılıyor çünkü.

okuyacağınıza 2 cümle fikir verseniz de uygulasak lütfen..
konu uzun diye okumuyorsanız kısaca köpeğinizi dışardan gelince ayaklarını nasıl temizliyorsunuz böyle sorayım, ıslak mendille yada bezle silmek yeterince hijyen sağlamaz çünkü

Ben ıslak bezle siliyorum. Çok kirlenirse duru suyla banyoda yıkıyorum. Çamurluysa bazen bir kaba su koyuyorum ve patisini suya değdirip bezle siliyorum. Arada sırada tüm vücudunu sirkeli suyla bez yardımıyla siliyorum tertemiz oluyor.

Ben ıslak bezle siliyorum. Çok kirlenirse duru suyla banyoda yıkıyorum. Çamurluysa bazen bir kaba su koyuyorum ve patisini suya değdirip bezle siliyorum. Arada sırada tüm vücudunu sirkeli suyla bez yardımıyla siliyorum tertemiz oluyor.
ıslak bezle yeterince temizlendiğini düşünüyor musunuz, yoksa ben mi çok pimpiriğim
huylanırım sanırım o kanepeye yatağa çıktığında
çamur olduğunda suyla ıslatıp bezle siliyorsunuz yeterince arınıyor mu

Bizimki bahçede duruyor. Bazen eve alıyorum. Aldığım zamanlarda ise banyoda sadece ayaklarını yıkıyorum. Yataga koltuga çıkma huyu yok. Poposunu ise hastalar için kullanılan ıslak mendille siliyorum. Gayet temiz oluyor. Vücudunu sürekli yıkayınca tüy problemi de olur. Daha sıkıntılı bence hijyen anlamında.

ben varım iki köopek ve anne adayı olarak hijyen :) bildiğimiz duş lifini bebe şampuanı ile köpürtüp ayaklarını yıkıyor kuruluyorum

Evet arınıyor. Başka köpeklerle oynayıp yada pis birşeye bulaşmaz sadece toprak olursa ıslak bezle silerseniz gidiyor. Benim köpeğim kısa tüylü ve kendisi çok titiz devamlı kendini yalar temizler ondandır belki de biraz da :)

Eklentiler

• 30630040_10213445347940431_8502707787652923392_o.jpg
    30630040_10213445347940431_8502707787652923392_o.jpg
    383,4 KB · Görüntüleme: 149
kızlar dışarıda tuvalet ihtiyacını veya egzersiz ihtiyacını karşıladıktan sonra eve dönünce pati temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
köpeğim çok aktif. kuduruk biraz. o kanepeden bu kanepeye koşar oynar eğlenir. biz de çok severiz bu hareketlerini. yatakta da bizimle yatar, bazen biz salondayken o gider yatağımızda yatar uyur. kendi haline bırakırız hep.
anlayacağınız poposu ayakları vs. yastık yorgan kanepe her yerle temas ediyor.

benimki dışarı çıktığımızda nerde çer çöp var orda geziyor. zaten evimizin yakınları hep toz toprak, temiz bir asfalt yok malesef.
eve gelince mecbur ayaklarını bebek şampuanıyla sabunluyorum.
günde 2 kere dışarı çıkıyoruz, bu da günde 2 kere ayaklarını yıkıyorum demek. (bazen 3)

ve her çıktığımızda kakasını da yapıyor. yorgan yastık her yere değdiği için popoyu da sabunluyorum tabi.
bazen yağmur yağıyor (bi yağınca da 1 hafta kesilmiyor burda) yağmur çamur oluyor bütün karnı toprak.
bu sefer günde 2 kere banyo yaptırmak zorunda kalıyorum.

öğrenci evinde poposunu ıslak mendille silip bırakıyordum çok da sallamıyordum açıkcası, ancak aile evinde pek de mümkün değil. hem hijyen açısından, hem de bütün mobilyalarımız beyaz.

sürekli yıkamanın zararlarını biliyorum. hatta bu yüzden her yıkamamda çok vicdan azabı çekiyorum. benim yüzümden hastalanacak diye. ancak kısıtlamak istemiyorum çünkü çok mutlu, ev ortamında bu denli rahat gezebilmesi için başka çarem yok.
siz nasıl üstesinden geliyorsunuz?
benim eğilmekten belim kırılıyor çünkü.
Köpwginiz bastan beri varmis koltuklarin mi beyaz anlamadim koltuklari örtünün, bi bez yardimiyla silin bi de kuru sampuan var köpüklü onlardan alin ayaklara göbüse gelince köpügü sktitan sonra masaj yapip kuru bez yardimiyla aliyosun cokta güzel temizliyor

Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim.iki gun once pomeranya yani boo aldim 1 aylik fakat henuz eve getirmedim arkadasim biraz daha ciflikte kalmasini soyledi yaklasik 20 gun sonra oglumuz evimizde olacak ilkkez evimizee aliyoruz inanin cok heyecanliyim ama bir o kadarda korkuyorum acaba herseye kolaylikla alistirabilirmiyim diye en korktugumda cis meselesi😭😭

17 senedir hayvan besliyorum böyle sey duymadim. Canim ne gerek var sampuanla yikamana?.
Havalar yagmurluyken bizimkinin de patileri camur oluyor bazen de pis yerlere degebiliyor tabi ama genelde su birikintisi olunca falan uzerinden zipliyor
Evinizde kac tane lavabo var
Biz 1ini kopegimize ayirdik.
Eve gelince direkt olarak lavaboya götürüp orada yıkıyorum. Havlusu var,2 tane . Onlar yikanip utuleniyor. Havluyla kuruluyorum ki yerler iz olmasın diye
Sampuana gerek yok
Ama benim kopegim minicik bisey lavaboya sığıyor yani .
Oyle bi imkanin yoksa,kuvette su tut sonra sil havluyla yeter

Aaaa yazida dikkatimden kacmis yapma oyle,evin icinde yasayan bir kopek 3 ya da 4 ayda bir yikansa yeterli. Kopegin tüyleri kısa ise bu sure 6 ayi bile bulabilir
Yikandikca kokar.
Ayrica onlarin derisi bizim derimiz gibi degil ki canim yikama o kadar benimkide surekli koltuklarda yatakta heryere degiyor hatta nevresim yikaninca da cikmiyor tuyler yapacak bise yok şımartiyoruz aslinda çıkmamalari lazim oyle yataga falan. Poposunu kendisi yalayarak zaten temizler canim yapma oyle bidaha

Ne kadar yikanirsa o kadar ph derecesi bozulur.
Evden cikmadan islak bez yapin, eve geldiginizde onunla silin. İlla temizlikse sirke ile silin. Sampuan vs son derece zararli.

Egitin arkadaslar. Sokaktan gelince patisi silinmeden eve girmeyecegini bilsin. Beklesin kurulayin öyle alın. Yagmurlu havalar icin yagmurluk giydirebilirsinjz.

Çöp olan bir yer de olsa tasmasiz umarım gezdirmiyorsunuzdur, bu durumda çöpe de giremez. Tasma ile gezdirme pratikleri, kuvvetli kopeklerde dogru kullanimla (bu mühim) bogma tasma vs vs. Secenek Çok. Bir kere ogrendi bitti yok, hayvan egitiminde ana kural hep tekrar, hep hatirlatma

@alesta_ naber bebem 😘

ben varım iki köopek ve anne adayı olarak hijyen :) bildiğimiz duş lifini bebe şampuanı ile köpürtüp ayaklarını yıkıyor kuruluyorum
ben de böyle yapıyorum :110:
konuyu takip et'e tıkladığım halde hiç bildirim gelmemiş ben de zamanla unutmuşum konumu. o yüzden geç yanıtlıyorum valla :/

Köpwginiz bastan beri varmis koltuklarin mi beyaz anlamadim koltuklari örtünün, bi bez yardimiyla silin bi de kuru sampuan var köpüklü onlardan alin ayaklara göbüse gelince köpügü sktitan sonra masaj yapip kuru bez yardimiyla aliyosun cokta güzel temizliyor
geçen yıl sahiplendim öğrenci evinde. ailemin yanına geldiğimde her dışarı çıkıp geldiğimizde yıkıyorum koltuklar beyaz ve hala başka çözüm bulamadım :KK43:
konuyu takip et'e tıkladığım halde hiç bildirim gelmemiş ben de zamanla unutmuşum konumu. o yüzden geç yanıtlıyorum

Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim.iki gun once pomeranya yani boo aldim 1 aylik fakat henuz eve getirmedim arkadasim biraz daha ciflikte kalmasini soyledi yaklasik 20 gun sonra oglumuz evimizde olacak ilkkez evimizee aliyoruz inanin cok heyecanliyim ama bir o kadarda korkuyorum acaba herseye kolaylikla alistirabilirmiyim diye en korktugumda cis meselesi😭😭
ben 2-3 ay kadar sıkıntı çektim kaka değil de hep çiş yapıyordu, dişi
öğrenci evinde baktığım için halı falan yok tabi basıyordum domestosu sonra sirkeli suyla duruluyordum 2 postada bitiyordu :)

Aaaa yazida dikkatimden kacmis yapma oyle,evin icinde yasayan bir kopek 3 ya da 4 ayda bir yikansa yeterli. Kopegin tüyleri kısa ise bu sure 6 ayi bile bulabilir
Yikandikca kokar.
Ayrica onlarin derisi bizim derimiz gibi degil ki canim yikama o kadar benimkide surekli koltuklarda yatakta heryere degiyor hatta nevresim yikaninca da cikmiyor tuyler yapacak bise yok şımartiyoruz aslinda çıkmamalari lazim oyle yataga falan. Poposunu kendisi yalayarak zaten temizler canim yapma oyle bidaha
benim köpek çok pasaklı. kendini temizleme huyu yok :KK70:bide küçüklükten alıştı koltuk kanepe yatak, asla yerde yatmaz prenses
ama kesinlikle kokmaz. bunun sebebini bilmiyorum ama benim köpeğim 1 gram kokmaz. evi de kokutmaz.
iyi bişey mi kötü mü bilmiyorum..
haklısınız inanın vicdan azabı çeke çeke yıkıyorum. öğrenci evinde değil, anca çok kirlenirse.
ama aile evinde her dışardan gelince yıkıyorum. koltuklar beyaz, ve evin yakınları her taraf toz toprak. temiz asfalt yok kısaca. napim yıkıyorum bende :KK43: ama peggymatic diye birşey varmış ondan alıcam valla bana da yazık ona da yazık..

konuyu takip et'e tıkladığım halde hiç bildirim gelmemiş ben de zamanla unutmuşum konumu. o yüzden geç yanıtlıyorum

Ne kadar yikanirsa o kadar ph derecesi bozulur.
Evden cikmadan islak bez yapin, eve geldiginizde onunla silin. İlla temizlikse sirke ile silin. Sampuan vs son derece zararli.

Egitin arkadaslar. Sokaktan gelince patisi silinmeden eve girmeyecegini bilsin. Beklesin kurulayin öyle alın. Yagmurlu havalar icin yagmurluk giydirebilirsinjz.

Çöp olan bir yer de olsa tasmasiz umarım gezdirmiyorsunuzdur, bu durumda çöpe de giremez. Tasma ile gezdirme pratikleri, kuvvetli kopeklerde dogru kullanimla (bu mühim) bogma tasma vs vs. Secenek Çok. Bir kere ogrendi bitti yok, hayvan egitiminde ana kural hep tekrar, hep hatirlatma

@alesta_ naber bebem 😘
mesela öğrenci evinde yıkamam genelde (yağmur çamur olmuşsa yıkarım sadece)
poposunu ıslak mendille silerim bu yüzden diğer köpekler gibi artık poposundan hiç huylanmıyor alıştı çünkü :KK45:
tasmasız asla gezdirmedim şimdiye kadar, güvenmiyorum çünkü çok zıpır bi köpek, kesinlikle kaçar kovalatır
boğma tasmaya da karşıyım ben ya, sırf çekiştirmesin diye hayvana eziyet..
gerçi benimki küçük ırk zaten
peggymatic diye bir ürün var ondan alacağım artık
şampuan kullanmayı da bırakacağım.
her dışardan geldiğimizde sirkeli suyla yıkasam (SİLMESEM DİREK YIKASAM) zararlı olur mu peki ?
silersem temizlenmiş gibi hissetmicem :KK43:
bu arada konuyu takip et'e tıkladığım halde hiç bildirim gelmemiş ben de zamanla unutmuşum konumu. o yüzden geç yanıtlıyorum

X