• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ltfn içimi rahatlatın!!!!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi HULA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

HULA

canım yamanımmmm..
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
248
0
96
Kocaeli
arkadaşlar bebeğim 50 günlük.aslında hiç fışkırır gibi sütüm gelmed ama sağıyordum fena değildi.1-2 haftadır azaldı gibi.hele akşama doğru iice tükeniyor.süt gelmeyince ağlıyor ,ucunu cekip çekip bırakıyor. bi sağıyorum 40 -50 cc çıkıyor.biraz da emmiş oluyor ki ne kadar emmiştir 5 dakka filan.ne olacak çok üzülüyorum.akşam ilk defaa mama yapmak zorunda kaldım aranıyodu çünkü çok fena.40 cc içti uyudu.ama biberonu da zor alıyo mamayıda pek sevmedi heralde ama çok acıkınca mecbur emdi.sizce artar mı bu saatten sonra.nerdeyse 2 aylık olduk.offfff off.içim acıyo valla.mafoldumben:sinifsinif:

artar canım merak etme, stres yapma, bolca sıvı al psikolojini iyi tut rahat ol..kesilir mi azalır mı diye düşünme yetiyor diye düşün ve iyi beslen ve dinlen canım..

Canım sakın panik yapma. Bebeğin süt olmadığından böyle yapmıyor aynı durumu bende yaşadım sütüm kesilecek sandım. Nasıl ağlıyordu memeyi istemiyordu. Sağıyordum bakıyordum 30 cc zor çıkıyordu 1-2 dk emip bırakıyordu. Buna sosyal red diyorlar. Sakın sağıp biberondan verme emsede emmesede aynı düzende devam et memeden emsin .Benimki 2 ay uyurken emdi sadece çok şükür şimdi biraz atlattık gibi. Biberona alışırsa seni hiç emmez birde sağdıkça sütün daha azalır. Şimdi çiş sayısını takip et eğer 5-6 bez ıslatıyorsa günlük sütün yeterlidir. Ama 4 ün altında kalıyorsa bez sayısı. Doktora bir danış. Dediğim gibi uykuda besle ve memeden besle. Dığer türlü emmeyi bırakır. Gögüslerini sağıp boşalt emmediğinde 4 saatten fazla dolu kalmasın ki süt üretmeye devam etsin vücut. Bende çok korkmuştum çok araştıdım. Canını sıkma böyle bir dene bakalım.

canım kararlı ol.Bu geçici bir dönem. Eğer bu dönemi atlatırsan 2 yaşına kadar emermiş. atlatamazda yenilirsen en fazla 4 ay anne sütü almış olur. Alternatif verme mama falan. sık sık dene emzirmeyi 3-5 ne emerse. ama vazgeçme...
sütünden emin olmak için rezene iç dere otu ye bol bol..artar sütün..

buraya bir bak istersen süt arttırmak için :)) http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...ri/247277-anne-sutunu-artirmanin-yollari.html

Son düzenleme:
Canım sakın panik yapma. Bebeğin süt olmadığından böyle yapmıyor aynı durumu bende yaşadım sütüm kesilecek sandım. Nasıl ağlıyordu memeyi istemiyordu. Sağıyordum bakıyordum 30 cc zor çıkıyordu 1-2 dk emip bırakıyordu. Buna sosyal red diyorlar. Sakın sağıp biberondan verme emsede emmesede aynı düzende devam et memeden emsin .Benimki 2 ay uyurken emdi sadece çok şükür şimdi biraz atlattık gibi. Biberona alışırsa seni hiç emmez birde sağdıkça sütün daha azalır. Şimdi çiş sayısını takip et eğer 5-6 bez ıslatıyorsa günlük sütün yeterlidir. Ama 4 ün altında kalıyorsa bez sayısı. Doktora bir danış. Dediğim gibi uykuda besle ve memeden besle. Dİğer türlü emmeyi bırakır. Gögüslerini sağıp boşalt emmediğinde 4 saatten fazla dolu kalmasın ki süt üretmeye devam etsin vücut. Bende çok korkmuştum çok araştıdım. Canını sıkma böyle bir dene bakalım.

6 kez değiştiriyorum muhakkak hepside bol çişli oluyo.saymadım ama bi sayayım:)inş. dediğin gibi olur da sütüm de artar.suya ağırlık vereyim. dereotu hiç denemedim.bugün aldırayım.sağolunopuyorumnanaktan

canım ben de ilk zamanlar sağıyordum tatilde ben havuzdayken versin babannesi diye.35ccnin üstüne çıkmıordu. o da zarzor ter içinde bir saat uğraş sonucu. ben de çok üzülmüştüm bebeğim aç kalıyor diye.hiç korkma.ben 6aya kadar emzirdim üstelik ek gıdaya da doymadıgı için degil alışsın diye geçtik maşallah...sen yeter ki emzirmek iste.içinden defalarca bebeğimi rahatça doyuracak kadar bol ve besleyici sütüm var, de...koşullanma süt salınımını arttırır. çok ama çok su iç...pozitif ol...bunları inanarak yaparsan göreceksin nasıl bol süt verdiğini...

canım daha birkaç gün bir yazı okumuştum.Bebekler 2-3-4 aylarda içtiği süt miktarı artırmak için senin anlatığı gibi yaparlar.Bunun nedeni aç kalma signaleri vererek anne tarafından daha sık memeye koymaya başlar.Daha sık emzirme süt artırmasını sağlar bu da artık büyümüş bebeğin ihtiyacını karşılayacak kadar miktara ulaşacak.Sen şimdilik yine yeni doğum yapmış giib daha sık memeye koymaya başla.Birkaç gün sütün yeterli miktarda artırcak ve bebeğin yine eski düzenine döner.

moralini yüksek tutu.benim sütüm tamamen kesmişti ama pompayla sık sık sağdım ve stüm yeterli miktarda arttı.bbeğime 13 aylığına kadar annesütü verebildim.
Bide ay mama verdim sakın üzülme.ıyiki bu mamalar var böyle sıkık günlerimizde onlar can kurtarıcıdır.Bir iki kez mama vermekle bişey omaz canım.yeterki bebeğin iyi olsun.
bol bol yeşillik ye,havuç,kimyon,ayva,kuru kayısı,üzüm,düt,fındık,bol bol su.Ve rahat ol.Sütün tekrar artıcağına inanmalısın.

canım az şekerli veya şekersiz ayva kompostosu yap ve ayvalarıyla birlikte 3-4 öğün tüket. hem sütün aşırı artacak hemde bebeğin güzel kilo alacak.kızım 10 aylık ben hala içiyorum. bugün 4 aylık bebeği olan bi arkadaşımda içmeye başladığını ve sütünün azami derecede arttığını hatta poşetlerle buzluğa attığını söyledi

alkolsuz bira mayası , doktorum önermişti bir bomba göğüslerimi 12 saatte doldurmakla kalmadı etkisi günlerce sürdü. Vitamalt , eczane veya e bebek veya migroslarda var sanırım şiddetle tavsiye ediyorum.

ısırgan cayı bıde pılav prınç yada bulgur bende cok işe yarıyodu bol bol su iç sıvı tüket yani

kesınlıkle malt içecegi için cok ıse yarıyor bırde kuru mayayı bır tatlı kasıgı maya suya yada meyve suyuna katıp için gorun bomba olcaksınız

Benim de ilk hafta tek göğsümde süt bitti resmen. Çok panik olmuştum. Süt azalıp artan bişey. Olay kesinlikle sende bitiyor. Bol su iç günde en az 2 lt, uyumaya çalış, öğün atlama, stres yapma. Bunun dışında süt arttıran biçok şey saymış arkadaşlar. Bende Acıbadem tatlısı çok işe yaradı. Geçen akşam küçüklerinden birkaç tane yemiştim. Bebeğim 9 aylık olmasına ve memeye çok düşkün olmasına rağmen göğsüm sütle doldu. Tavsiye ederim.

vitamalt i tavsiye ediyorum, birde bol bol hosaf, sekersiz tabi.
e bebekte almistim ben vitamalti
ayrica uyku oda ne mumkunse tabi :)

alkolsuz bira mayası , doktorum önermişti bir bomba göğüslerimi 12 saatte doldurmakla kalmadı etkisi günlerce sürdü. Vitamalt , eczane veya e bebek veya migroslarda var sanırım şiddetle tavsiye ediyorum.

kesınlıkle malt içecegi için cok ıse yarıyor bırde kuru mayayı bır tatlı kasıgı maya suya yada meyve suyuna katıp için gorun bomba olcaksınız

vitamalt i tavsiye ediyorum, birde bol bol hosaf, sekersiz tabi.
e bebekte almistim ben vitamalti
ayrica uyku oda ne mumkunse tabi :)

Canım arkadaşlara katılıyorum. Sütüm yetmiyor diye birşey yok. Ben de ilk başlarda beslenmeme pek dikkat edemedim, bebeğim yeterince kilo almadı. Sonrasında bol su içtim. Arkadaşların dediklerinden de elimden geldiğince yedim. Ama benim de sütümü en çok artıran şey malt içeceği oldu. Bir de doktorum malt haplarından sözetti, onu da aldım. Süper birşey. GNC'lerde satılıyor Adı "breewer's yeast" yani türkçesi bira mayası işte. Bir kutuda 500 tablet var, 42 TL. Günde 6-7 tane içiyorum ben. Çok işe yaradı. Tavsiye ederim.

etrafında çocuğunun doymadığını iddia eden dış seslere kulağını kapat bence. 5 dakika emiyorsa kafidir, büyük bölümünü alıyordur zaten. arkadaşların varsa onları eve çağır şöyle kafanı bir boşalt. bu kadar ünlemli topic sahibisin ne içersen iç ne yersen ye önce kafanı boşaltman lazım.
ben de aynen senin gibi bunaldım bunaldım kendimi heder ettim hergün ağladım ve savaşı da kaybettim 4 aydan sonra alıştığı biberonu benden daha çok sevdi. üzülmüyorum artık çünkü çok üzüldüm, gereksizdi. öyle ya da böyle bebeğin büyüyor ama emzirmek çok başka bir duygu yaşamanı isterim.

Back