Ltfen yardm! kulaktaki basncn aresini bulamyorlar

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
54
Arkadaşlar,eşim geçen seneden beri kulaklarında aşırı basınçla hem kendinin hemde benim hayatımı altüst etti.Hangi Dr.a gitse burunda et ve kemik eğriliği var diyor,ama eşim benim esas sıkıntım kulak,diyor.Kulaklar tıkanıyor,yaptığı basınç aşırı stres yapıyor onda, e tabi ister istemez benide kötü etkiliyor,şimdide intihar edicem diye saçmalamaya başladı
Lütfen böyle bir sorun yaşayan ve sağlığına kavuşan varsa yazsın.

Bazı insanlarda uçağa bindiğinde olan basınç bu.Uçaktan inince esneme,sakız çiğneme ile basınç eşitlenebiliyor,ama eşimin sık sık, evde otururken bile oluyor,abartmıyorum çok can sıkıcı bu.Eşim ufak sıkıntıları dile getiren biri değildir çünkü.

Merhaba şehrazat hanım şikayetlerinizi okudum ve yardımcı olmak istedim Eşinizin östaki borusunda bir çalışma sorunu yaşanmış sebepleri araştırlmalı enfeksiyon,alerji,reflü,sigara,havuz vs.gibi her ihtimal değerlendirilmeli siz bir KBB doktoruna gidin ve derdinizi anlatın giderkende bugüne kadar neler yaptırdıysanız yanınızda götürün geçmiş olsun

buna benzer bir rahatsızlık 3-4 senedir bende çekiyorum..bazen aylarca olmuyor bazen günde 3-4 kez ayda 4-5 kez...kulağıma hava basılmış gibi hissediyorum ve o esnada burnum tıkanıyor nefes alamıyorum hareketlerim yavaşlıyor,sanki kulağım havayla doluyor burnuma ciğerlerime nefes gitmiyor sanki beynime de hava gitmiyor oluştuğu anda havasız mekanlarda duramıyorum yığılıcak gibi oluyorum o an canım çok sıkılıyor keyfim kaçıyor kulağımı ovuşturuyorum devamlı geçsin diye sonra başımı aşağı eğiyorum o an geçiyor kalkınca gene başlıyor ve alerjik bi orta varsa bu beni daha da yoruyor ve 1kaç kere bu şekilde dengemi kaybedip yere düştüm..o an hareket etmek konuşmak istemiyorum çok feci bir durum bu şekildeyken acile götürlüdüğmde hiç araştırma yapılmadan panik atak sinirsel dendi ama kendi araştırmalarımla alerjik durumların sebep olmasıyla bu şekle dönüştüğünü öğrendim.. kbb ye gittğimde o kulağımda %50 ye yakın sağırlı ve çökme olduğunu söyledi doktorum..ama ne yazıkki kesin tanısı tedavisi bulunamadı...bende araştırıyorum :KK43:( gerçekten çok kötü bi durum ama diğer çınlama baş dönmesi ve kusma gibi şeylerden daha kötü olamaz allah daha beterini vermesin,herkese acil şifalar..

benim yaşadığım rahatsızlığın başkasındada olduğunu görmek beni rahatlattı
bende bi tuhaflıkmı var diyordum
bende yaklaşık 2 yıldır bu sıkıntıyı çekiyorum
aşırı decerecce alerjik bi bünyem var,alerjik astım hastasıyım
bu kulak tıkanması olayı beni mahvediyor
aynen eşini dediği gibi hayatımı altüst ediyo ve sinirlerimi bozuyo
sanki kulağımın içinde hava ddoluymuş gibi herşeyi uğultulu duymaya başlıyorum
esner gibi çeşitli çene hareketleriyle açıyorum kulağımı fakat yutkununca tekrrar tıkanıyo
ben açıyorum o tıkanıyo aynen böyle yaşıyorum
artık çene kaslarım ağrımaya başladı
doktorum aşıma devam edersem düzeleceğini söyledi
aşı tedavisine devam ettiğim sürede iyiydi sonra hamile kaldım bıraktım
istanbulun en iyi kulak burun boğaz hastanesine gittim
ne olur bi çare bulun dedim oda bişey yapamayız hamilesin dedi
sadece 2 tane burun spreyi verdi onuda çok sık sıkmam tehlikeli

bunun sebebi tamamen alerjiden dolayı östaki kanalının tıkanması ve orta kulağa hava göndermemesi
Allah yardımcımız olsun

Bazı insanlarda uçağa bindiğinde olan basınç bu.Uçaktan inince esneme,sakız çiğneme ile basınç eşitlenebiliyor,ama eşimin sık sık, evde otururken bile oluyor,abartmıyorum çok can sıkıcı bu.Eşim ufak sıkıntıları dile getiren biri değildir çünkü.

eşini öyle iyi anlıyorumki işte o uçakta 5 dakkalığına olan sinir bozucu olan olay bizde sürekli var ne yapacağımı şaşırmış haldeyim

kışın başında bende de oldu kulakta doluluk hissi ve öyle bi kaç dakkada geçmiyor günlerce sürüyor

sanki kulağımın içinde davul çalıyorlar vede basınç oluyor

en sonunda doktora gittim. kulağıma kamerayla baktı kulak zarımın önünde hava basıncı oluşmuş.

üstsolum yoluyla ilgili bi kaç ilaç verdi.
geçti şimdi çok şükür

aynen bendede var çok kötü bi durum sürekli kulaklarımı düşünmekten bıktım bu hastalıık yüzünden panik atak ve agorofobi hastası oldum bende çok kötü durumdayım bi çok dr gittim hiç bişey yok dendi ne yapacagımı bilemiyorum yaşıyomuyum ölümüyüm bilmiyorum artık hiç birşeyden zevk almıyorum çok üzgünüm:KK59:

merhaba arkadaslar, bu illet bende de var. 2 yıldır ben de çekiyorum kulak tıkanıklığı derdini. Allah kimseye vermesin diyerekten başlıyorum anlatmaya :S 2 yıldır gitmediğim KBB uzmanı kalmadı.Kulağımdan bütün testleri yaptırdım emar ve tomografi çektirdim fakat sonuçlarda birşey çıkmayınca kulağında bir problem yok diyip yolluyorlardı beni eve. Etrafımdaki kimse yaşamadığı için bu derdi bana inanmıyor hatta abarttığımı düşünüyorlardı. Kulak tıkanıklığı insanın dengesine kadar herşeyini bozan bir rahatsızlık. Benim sorunum sol kulağımda. Neyse geçenlerde yine başka bir doktora gittim ve burun tomografisi istemeyi akıl eden bir doktor çıktı sonunda karsıma burnumda kist olduğunu ayrıca burun iç kemiğimin yamuk oldugunu amelıyat olursam gececegını soyledı ve oldum.ancak kisti almamış oraya delik acmıs nefes alıp verdıkce o erıyecek dedı. 3 hafta oldu amelıyat olalı ama hala kulagım tıkanıyor. kontrole gıttıgımde daha 6 ay surer duzelmesı dedı. umarım 6 aya kadar duzelır ...

Küçük bir not : Sol çene kemiğimde disk kayması var yani ağzımı büyük actığım zaman klik sesi geliyo. internetten okudum bu da kulak tıkanıklığı yaparmıs ama bunun için de gittim cene cerrahına bana alakası olmadığını söyledi. Valla bilmiyorum sorun burunda mı çenede mi ama bu kulak tıkanıklığı geçmezse halim vahimmm :KK43:

geçen sene bende benzer bir sorun yaşadım. bendeki sorunun kaynağı geniz etinin kemikleşmesi ile kulak yolunu tıkaması idi. ameliyatla alındıktan sonra sorunum kalmadı. ameliyat tavsiye edildi ise kesinlikle olunmalı.

Arkadaşlar,eşim geçen seneden beri kulaklarında aşırı basınçla hem kendinin hemde benim hayatımı altüst etti.Hangi Dr.a gitse burunda et ve kemik eğriliği var diyor,ama eşim benim esas sıkıntım kulak,diyor.Kulaklar tıkanıyor,yaptığı basınç aşırı stres yapıyor onda, e tabi ister istemez benide kötü etkiliyor,şimdide intihar edicem diye saçmalamaya başladı
Lütfen böyle bir sorun yaşayan ve sağlığına kavuşan varsa yazsın.

Merhaba canım.

Konu baya eskiymiş ama yine de yazmak istedim. Benim eşimin de kulaklarında basınç ve çınlama var. Maalesef ailecek bizi huzursuz ediyor. O zamandan bu zamana eşinizin kulak sorunu halloldu mu ?
Halloldu ise nasıl halletiniz. Yardımcı olabilirsen çok seviniriz.

Teşekkürler.

Merhaba
Aynı durumdan muzdaribim inşallah mesajımı görürsünüz çok uzun zaman geçmiş ama sonuç alabildiniz mi çok teşekkürler 🙏

Merhaba konu baya eski ama bende kulak tıkanıklığı sorunu yaşıyorum 6 aydır hayatım mahfoldu deviasyon var dediler ameliyat oldum 1 hafta oldu ama hala kulaklarım tıkanıyor ve tıkanınca bir uğultu oluyor kemik eğriliği olan arkadaş 6 ayda geçer dediler yazmış sorum şu lütfen cavap verin bende aynı ameliyatı oldum henüz 1 hafta oldu sizinki 6 aydan sonra geçti mi lütfen cevap yazın bitik durumdayım bu kulaklar beni mahvetti balon tubaplasti yaptırmak istediğimi söyledim doktorum uygun olmadığımı söyledi ama ben kafayı yemek üzereyim lütfen cevap 😔

merhaba arkadaslar, bu illet bende de var. 2 yıldır ben de çekiyorum kulak tıkanıklığı derdini. Allah kimseye vermesin diyerekten başlıyorum anlatmaya :S 2 yıldır gitmediğim KBB uzmanı kalmadı.Kulağımdan bütün testleri yaptırdım emar ve tomografi çektirdim fakat sonuçlarda birşey çıkmayınca kulağında bir problem yok diyip yolluyorlardı beni eve. Etrafımdaki kimse yaşamadığı için bu derdi bana inanmıyor hatta abarttığımı düşünüyorlardı. Kulak tıkanıklığı insanın dengesine kadar herşeyini bozan bir rahatsızlık. Benim sorunum sol kulağımda. Neyse geçenlerde yine başka bir doktora gittim ve burun tomografisi istemeyi akıl eden bir doktor çıktı sonunda karsıma burnumda kist olduğunu ayrıca burun iç kemiğimin yamuk oldugunu amelıyat olursam gececegını soyledı ve oldum.ancak kisti almamış oraya delik acmıs nefes alıp verdıkce o erıyecek dedı. 3 hafta oldu amelıyat olalı ama hala kulagım tıkanıyor. kontrole gıttıgımde daha 6 ay surer duzelmesı dedı. umarım 6 aya kadar duzelır ...

Küçük bir not : Sol çene kemiğimde disk kayması var yani ağzımı büyük actığım zaman klik sesi geliyo. internetten okudum bu da kulak tıkanıklığı yaparmıs ama bunun için de gittim cene cerrahına bana alakası olmadığını söyledi. Valla bilmiyorum sorun burunda mı çenede mi ama bu kulak tıkanıklığı geçmezse halim vahimmm :KK43:
Lütfenn cevap verin bende aynı ameliyatı oldum henüz bir hafta oldu ama hala kulağım tıkanıyor ve uğultu oluyor sizinki 6 aydan sonra geçti mi lütfen cevap verin çok zor durumdayım 😔

Aynı durum halen devam etmekte ve çok zor başedebilmekteyim lütfen böyle bir sorun yaşayan ve çözen varsa yazsın lütfen🙏

Haseki devlet hastanesinde ben şifa buldum doktorum Abdullah ve Turgut beydi... Ameliyat oldum kurtuldum dertlerimden

X