Çocuk Hastalıkları Lösemili çocuklara kan verelim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kristal70

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2008
519
1
54
sevgili arkadaşlarım az önce şehrazatı seyrettim oradaki lösemili kız çocuğu öldü ve birden aklıma sizler geldiniz dedim bir konuda ben açıyım duyarlı arkadaşlarımla paylaşayım.Arkadaşlar lütfen lösemili çocuklar için kan verelim.1 tüp kan sadace.belki bir evlada hayat veririz .bir ana babanın yüzünü güldürürüz.eşimle ben araştırıp vereceğiz .bilgisi olan varsa söylesin gidip verelim.insanın allah başına vermesin.kimbilir nerede ne ocaklarda ne ana babalr yandı yanıyor.lütfen duyarlı olalım küçük kalpleri hasta çocuklarımızı kurtaralım.allahım inşallah benim kanım uyarda bir evlada donör olurum.ALLAHbizleri bu durumlardan korusun arattırmasın iğneyi ben kendime batırdım canım çok yandı.rabbim evlatlarımızı sen koru

canım çok güzel yazmışsın inş.duyarlı insanlar sayesinde bir çok anne kuzusu sağlığına kavuşur Allahım kimseye evlat acısı göstermesin.

canım kermese kızılayda gelıcek isteyen herkes kan bağişlıycak bılgılenmek istersen kermesle ilgılı boluluze bı bak..hem sadece kan değil herturlu yardımıda yapabılıceksın

bende vermek isterim. keşke uysada birilerine allahın izniyle deva olabilsem. nereye başvurmamız gerek bilgisi olan varmı. ben sadece netten bir form doldurmuştum o kadar.......

kristalcim, oraya ismimi yazdırmadım ama kermes için elimden ne geliyorsa yapmayı düşünüyorum, yardım olarak.

ama ben çanakkaledeyim ya, kan için nereye gitmeliyim. neyse dur bakalım şimdi, belkide yazıyordur.eğer önce bulursan yazarmısın canım.herkese bilgi vermiş olursun böylece. tşkkr ederim.a.s.

kızlar ordakı kampanyayı başlatan arkadaş banuca zaten lösder de gorevlıymış bıldığım kadarıyla..o sıze yardımcı olur .dılekcım topiğe bı yazı bırakırsan o sana canakkalede nereye başvuracağın hakkında bı emın bı fıkır verıra.s

sevgili arkadaşlarım az önce şehrazatı seyrettim oradaki lösemili kız çocuğu öldü ve birden aklıma sizler geldiniz dedim bir konuda ben açıyım duyarlı arkadaşlarımla paylaşayım.Arkadaşlar lütfen lösemili çocuklar için kan verelim.1 tüp kan sadace.belki bir evlada hayat veririz .bir ana babanın yüzünü güldürürüz.eşimle ben araştırıp vereceğiz .bilgisi olan varsa söylesin gidip verelim.insanın allah başına vermesin.kimbilir nerede ne ocaklarda ne ana babalr yandı yanıyor.lütfen duyarlı olalım küçük kalpleri hasta çocuklarımızı kurtaralım.allahım inşallah benim kanım uyarda bir evlada donör olurum.ALLAHbizleri bu durumlardan korusun arattırmasın iğneyi ben kendime batırdım canım çok yandı.rabbim evlatlarımızı sen koru

Kızılaya kan bağışladık o kolay .Donör olmak için nereye başvuracağımızı araştırırken, çapada olduğunu öğrendik, tam büyük bir sevinçle gitmeye karar vermiştikki malesef maddi yetersizliklerden dolayı, sanırım kişi başı 200 civarında bir paranın gönüllü donörlerden alındığını öğrendik.Durumumuz düzelir düzelmez gidip başvuracağız.Devletin desteklemesi lazım aslında,donör olmak isteyenlerin çoğu eminim, maddi yetersizlikten dolayı olamıyordur.

canım duyarlılığın için teşekkür ederim valla bu konuda herkesin fikrini alalım ne nedir öğrenelim tartışalım yardımlaşalım

keşke devletimiz bu konularda elinden gelenin fazlasını yapsa.onlar tutturmuş bir türban gidiyor:)

ya nasıl yani donör olmak isteyenlerden birde paramı alınıyormuş.yazık ya!birde insanları duyarsızlıkla suçlarlar şimdi bu parayı veremeyecek kişiler napsın? ayrıca gönüllü olacak çoğu kimseye caydırıcı olmazmı?neyse kesin bilgisi olnlar bilgi verirlerse sevinirim.

ALINTIDIR.Ben Kemik İliğimi Vermek İstiyorum. Ne yapmalıyım?
Öncelikle duyarlı davranışınız ve toplumsal sorumluluğunuz için sizleri kutlarız. Biz de bu konuda sizi genişçe bilgilendirmek isteriz.

1- Kemik iliği nakli gereken lösemi hastalarımızın oranı %10 kadardır. %90’ı kemoterapi (ilaçla tedavi) ile iyileşmektedirler.

2- Kemik iliği nakli için siz verici olmadan önce bazı testler yaptırmanız gerekir. Bunun en önemlisi DOKU GRUPLARINIZIN tespit edilmesidir. Her insanın farklı olan doku gruplarına HLA denilmektedir ve 2 sınıf olarak test edilmektedir. (Class I ve Class II) Bunlar da kendi içinde sınıflara ayrılmaktadır. Bu tespit sonrası ilik bekleyen hastalarla uyumlu bulunduğu taktirde özel cihazlarla daha hassas tetkiklerle başlanacaktır. Ön testlerin maliyeti 180-200 YTL kadardır. (Tıp fakültelerinde çalışılmaktadır ve test ücreti sizin tarafınızdan ödenmektedir. LÖSEV kemik iliği bankası faaliyete geçtiğinde testler ücretsiz yapılacaktır.) Test sonucunda ortaya çıkan doku gruplarınız Kemik İliği Bilgi Bankasında saklanacak ve uygun hasta istemine kadar beklenecektir. Uygun hasta ve uygun verici karşılaştığında sizden ufak bir cerrahi işlemle kemik iliğiniz toplanacak ve lösemi hastamıza verilecektir. Bu uygunluk oranı 50 bin ile 100 binde BİR ihtimaldir. (1/50 000- 1/100 000) Yani bir hasta için 100 bin kişi taranacaktır. Bunun da toplam maliyeti yirmi milyon YTL’dir.

Türkiye’de bir an önce çok kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulmalıdır. Bu amaçla, kendi kendini finanse eden bir kaynak yaratılmalı yada güçlü bir sponsor bulunmalıdır. Burada LÖSEV gibi güvenilir ve konunun hâkimi olan bir Sivil toplum Kuruluşuna yetki verilmelidir. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanlığı çıkardığı yönetmeliklerle bu yetkiyi sadece iki adet tıp fakültesine vermiştir. Bu tıp fakültelerinde kurulmuş olan kemik iliği bankaları tüm iyi niyetli çabalara ve niyetlere rağmen kalıcı ve kesin çözüm olamamaktadırlar
Ayrıca daha önemli bir sorun da ülkemizdeki ilik nakili yapacak olan merkezlerin yok denecek kadar az olmasıdır. Maalesef uygun ilik vericisi olduğu halde yapacak nakil merkezi bulunamadığı için ölen lösemili çocuklarımızın sayısı korkunçtur.

Son düzenleme:
X