- 26 Ağustos 2007
- 3.901
- 4.110
- 658
Arkadaşlar iyi geceler. Moralim çok bozuk üç gün önce halsizlik ve vücudumda çıkan alerji tarzı kaşınan sivilceler yüzünden doktora gittim. Kan testi, ultrasyon vs yapıldı. Ultrasyonum şükür temiz çıktı ama kan tahlilim sorunlu çıktı :,( Kırmızı ve beyaz kan hücrelerim yüksek çıktı ve doktor acil prefrik yayma diye bir kan testi istedi. Tekrar kan verdim pazartesi sonucu çıkacak düşünmekten uyuyamıyorum. Benden neden prefrik yayma testi istedi bilginiz var mı ? Lösemi olma ihtimali üzerinde durdu. Bu test löseminin aşamasını mı belirliyor yoksa o hastalığın var olup olmadığına mı bakıyor ?
Kan değerlerim şu şekilde
WBC 10 / normal sınırları 3,5-10
HGB 15,5 / normal sınırları 11 - 15,5
HCT 48 / normal sınırları 35-50
MCV 101 / normal sınırları 80 - 97
MCH 32,9 / normal sınırları 26 - 32
PLT 336 / normal sınırları 150 - 390
LYMF 3,7 / normal sınırları 1,2 - 3,2
Bu değerler ne anlama geliyor nolur bilenler yardımcı olsunlar. Bacaklarımda kendimi bildim bileli geceleri uyutmayan ağrı var, 42 kiloyum ama işime gidip gelebiliyorum öyle abartı bi rahatsızlığım yok. Neden prefrik yayma testi istedi doktor benden. Kesin lösemiyim bunu evrelemek için mi istedi ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler nolursunuz bana çok dua edin bişeyim olmasın
Kan değerlerim şu şekilde
WBC 10 / normal sınırları 3,5-10
HGB 15,5 / normal sınırları 11 - 15,5
HCT 48 / normal sınırları 35-50
MCV 101 / normal sınırları 80 - 97
MCH 32,9 / normal sınırları 26 - 32
PLT 336 / normal sınırları 150 - 390
LYMF 3,7 / normal sınırları 1,2 - 3,2
Bu değerler ne anlama geliyor nolur bilenler yardımcı olsunlar. Bacaklarımda kendimi bildim bileli geceleri uyutmayan ağrı var, 42 kiloyum ama işime gidip gelebiliyorum öyle abartı bi rahatsızlığım yok. Neden prefrik yayma testi istedi doktor benden. Kesin lösemiyim bunu evrelemek için mi istedi ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler nolursunuz bana çok dua edin bişeyim olmasın
Son düzenleyen: Moderatör: