• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lösemi olabilir miyim ? Bozuk kan değerlerim..

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.901
4.110
658
Arkadaşlar iyi geceler. Moralim çok bozuk üç gün önce halsizlik ve vücudumda çıkan alerji tarzı kaşınan sivilceler yüzünden doktora gittim. Kan testi, ultrasyon vs yapıldı. Ultrasyonum şükür temiz çıktı ama kan tahlilim sorunlu çıktı :,( Kırmızı ve beyaz kan hücrelerim yüksek çıktı ve doktor acil prefrik yayma diye bir kan testi istedi. Tekrar kan verdim pazartesi sonucu çıkacak düşünmekten uyuyamıyorum. Benden neden prefrik yayma testi istedi bilginiz var mı ? Lösemi olma ihtimali üzerinde durdu. Bu test löseminin aşamasını mı belirliyor yoksa o hastalığın var olup olmadığına mı bakıyor ?
Kan değerlerim şu şekilde
WBC 10 / normal sınırları 3,5-10
HGB 15,5 / normal sınırları 11 - 15,5
HCT 48 / normal sınırları 35-50
MCV 101 / normal sınırları 80 - 97
MCH 32,9 / normal sınırları 26 - 32
PLT 336 / normal sınırları 150 - 390
LYMF 3,7 / normal sınırları 1,2 - 3,2

Bu değerler ne anlama geliyor nolur bilenler yardımcı olsunlar. Bacaklarımda kendimi bildim bileli geceleri uyutmayan ağrı var, 42 kiloyum ama işime gidip gelebiliyorum öyle abartı bi rahatsızlığım yok. Neden prefrik yayma testi istedi doktor benden. Kesin lösemiyim bunu evrelemek için mi istedi ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler nolursunuz bana çok dua edin bişeyim olmasın :KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi geceler. Moralim çok bozuk üç gün önce halsizlik ve vücudumda çıkan alerji tarzı kaşınan sivilceler yüzünden doktora gittim. Kan testi, ultrasyon vs yapıldı. Ultrasyonum şükür temiz çıktı ama kan tahlilim sorunlu çıktı :,( Kırmızı ve beyaz kan hücrelerim yüksek çıktı ve doktor acil prefrik yayma diye bir kan testi istedi. Tekrar kan verdim pazartesi sonucu çıkacak düşünmekten uyuyamıyorum. Benden neden prefrik yayma testi istedi bilginiz var mı ? Lösemi olma ihtimali üzerinde durdu. Bu test löseminin aşamasını mı belirliyor yoksa o hastalığın var olup olmadığına mı bakıyor ?
Kan değerlerim şu şekilde
WBC 10 / normal sınırları 3,5-10
HGB 15,5 / normal sınırları 11 - 15,5
HCT 48 / normal sınırları 35-50
MCV 101 / normal sınırları 80 - 97
MCH 32,9 / normal sınırları 26 - 32
PLT 336 / normal sınırları 150 - 390
LYMF 3,7 / normal sınırları 1,2 - 3,2

Bu değerler ne anlama geliyor nolur bilenler yardımcı olsunlar. Bacaklarımda kendimi bildim bileli geceleri uyutmayan ağrı var, 42 kiloyum ama işime gidip gelebiliyorum öyle abartı bi rahatsızlığım yok. Neden prefrik yayma testi istedi doktor benden. Kesin lösemiyim bunu evrelemek için mi istedi ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler nolursunuz bana çok dua edin bişeyim olmasın :KK43:
Öncelikle geçmiş olsun
Doktor ya da hemşire değilim pek bir bilgim yok
Ayni yollardan gectigim icin bir yorum yapabilirim az olan bilgimle
Mcv değeri sınırların biraz üstünde
bu b12 ve folik asit eksikliğinden bile olabilir,muhtemeldir ki halsizliginiz bundandir
Löseminin çok daha belirgin belirtileri vardır,vücutta kırmızı/mor çürükler,kilo kaybı,kansızlık...
İçinizi ferah tutun,en iyisini doktorunuz bilir,her araştırılan kanser çıkmıyor
Sağlıklı günler...

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için
Vücudumda çıkan kaşınan kırmızı şeyler için gitmiştim, doktor direk sen neden bu kadar çok zayıfsın dedi. Sigara içiyor musun dedi evet dedim. Lenf bezlerimi kont etti sonra tahlil istedi. Çıkan sonuçları görünce canına kastın mı var senin neden hala sigara içiyorsun dedi. Periferik yayma için tekrar kan vereceksin dedi. Bende o ney ki önemli bişeyim mi var dedim. Kan değerlerin alt üst olmuş ya sınırda yada sınırın üstünde dedi. Yani dedim ? Lösemi mi olabilirim dedim. Evet şüphelendim kemik ağrısı, zayıflığın şüphelendiriyor dedi. Ailem diken üstünde Babam zaten hasta, ramazan bayramında strent takıldı, annemde kalp hastası. Allah korusun korktuğum birşey çıkarsa onlar için çok üzülürüm
B12 vitaminim ve folik asitim normal
Geçen seneki kan tahlilime baktım onda da bu değerlerim yüksek çıkmış birtek LYM normal sınırlardaymış. O zamanda bana hemotolojiye git demişlerdi iş yoğunluğu yüzünden gitmemiştim Çok korkuyorum inşallah dediğiniz gibi birşey çıkmaz.
Acaba bu hastalığa yakalanınca değerler 1-2 değer mi yükseliyor yoksa arada baya fark oluyor mu yarın sonuçlarım çıkacak aileme akşam üstü çıkacakmış dedim ben öğlen dışarı çıkıyorum diyerek doktora gitmwyi düşünüyorum Allahım yardım et nolur

Birden mi yükselir az az mi bilemiyorum inan...Ama bahsettigin kaşınan kırmızı şeyler alerjiden olabilir o mcv degeri alerjiden de yükselebilir,karaciğerinde ilgili bir rahatsızlık da olabilir kaşıntıdan dolayı...duacınim,allah yardımcın olsun,sonucu yaz olur mu

kırmızı kan hücresi değerlerini yazmamışsın ama değerlerin üst sınırda, çoğu da üst sınırı aşmamış.
bu değerler akut lökoz bile değil, yüksek değil ki o kadar.
muhtemelen lösemi filan değilsin, zaten lösemi kesin tanısı kemik iliği biyopsisiyle konur.
doktorun lösemiyi ya da diğer hastalıkları dışlamak için periferik yayma istemiştir, hücreler incelenir periferik yaymada.
muhtemelen bişey çıkmaz ama o sigarayı bırak.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.. :)
Sigarayı yarın ilaç ile bırakacağım inşallah hayırlısıyla şu sonuçlarımda temiz çıkarsa yeniden doğmuş gibi olurum :(

Taeyang cnm sıkıntılı olan değerleri yazmıştım ama genelini de yazayım :(
WBC 10 / 3,5 - 10
RBC 4,73 / 3,8-5,8
HGB 15,5 / 11-15,5
HCT 48 / 35 - 50
MCV 101 / 80-97
MCH 32,9 / 26 -32
MCHC 32,4 / 30 - 36
PLT 336 / 150 - 390
MPV 7,3 / 6,5 - 11
RDW 12,6 / 10 - 15
LYMF % 36,9 / 17 - 48
MONO % 5,4 / 4 - 10
NE% 53,4 / 43 - 76
LYMF 3,7 / 1,2 - 3,2
MONO 0,5 / 0,3 - 0,8
NEU 5,4 / 1,2 - 6,8
BAZO 0,1
BAZO % 0,9
EO 0,3
EO % 4,3

CRP 0,61 / 0 - 5
DEMİR 170 / 60 - 180
TRANSFERRİN 57,89 / 15 - 45
SEDİMANTASYON 3 / 0 - 20
TSH 1,14 / 0,35 - 4,94
B12 VİTAMİN 292 / 187 - 883

Kemik ağrılarım , zayıf ve iştahsızsızım :( Lenf bezlerim şişmi bilmiyorum doktor kontrol etti ama yorum yapmadı. Yarın tek başıma nasıl gidip öğreneceğim bilmiyorum ama ailemi de yanımda götüremem kötü birşey çıkarsa dayanamazlar.

Lösemide kan değerleri 1-2 derece yükselir mi yoksa baya çok mu yükselmesi lazım. Ayrıca bir yıl önceki kan tahlilimde buna benzerdi. İki yıldır böyle yüksek yalnız bu yıl LYM ' de yükselmiş Çok korkuyorum..

Yarin sonucu bende merakla bekliyorum.iki yil once bende bu korkulari yasadim.lenf kanserinden suphelendiler cok şükür biyopsi sonucu temiz cikti.sende rahatlarsin insallah

Yarin sonucu bende merakla bekliyorum.iki yil once bende bu korkulari yasadim.lenf kanserinden suphelendiler cok şükür biyopsi sonucu temiz cikti.sende rahatlarsin insallah
İnşallah cnm inşallah :(
Çok korkuyorum, evde ağlayamıyorum anlamasınlar diye banyoya giriyorum orda ağlıyorum. Ben daha evleneceğim, çocuklarım olacak, beni istemeye gelecekler babamla düğünümde dans edeceğim.. O kadar çok hayalim var ki bu hastalığa yakalanmam için henğz çok erken :( Üç gündür nette araştırma yapıyorum yakalanmış ve tedavi gören insanların profillerine bakıyorum ve o kadar çok üzülüyorum ki.. Allahım bu illet hastalıkla savaşanlara Ya Şafi ismiyle şifa versin inşallah.. Hepsi çok küçük, hepsinin hayalleri var ve kimse böyle bi acıyı haketmiyo diyorum. Sonra da vardır Allahın bi bildiği diyorum Allahım yardımcımız olsun kimseyi boynu bükük bırakmasın, kimseyi evlat acısıyla, ana baba acısıyla sınamasın:(
Nolursunuz dua edin bana korktuğum şeyler olmasın güzel haberler vereyim size :(
Bu akşam ailecek yemek yerken fözlerim doldu. Belki bu gece benim son yemeğim olacak, yarın hastanede olacağım diye aklımdan geçti :( Yemekleri bol bol yedim belki kemo görürsem yiyemem diye :'( Allahım yardım et :(

Yahu plateletler filan normal ki.
Şikayetlerin ve zayıflığın birleşince doktorun nolur nolmaz diye istemiştir periferik yayma
Bişi çıkmaz bu değerlerden büyük ihtimalle.

Yahu plateletler filan normal ki.
Şikayetlerin ve zayıflığın birleşince doktorun nolur nolmaz diye istemiştir periferik yayma
Bişi çıkmaz bu değerlerden büyük ihtimalle.

Ağzından bal damlıyo :(
İnşallah cnmm dediğin gibi olur inşallah..
Yarın bankaya gidiyorum diye çıkıp önce kendim gideceğim eğer sonuç temizse ailemi çağıracağım.. Teşekkür ederim güzel sözlerin için..

Canım testlerin gayet normal görünüyo merak etme ufak tefek şeyler tabiki olabilir ama ciddi bişey olacağını düşünmüyorum doktor değilim ama kullandığım ağır ilaçlardan dolayı 2 haftada 1 kan veriyorum ablam doktor o anlata anlata ezberledim")

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için
Vücudumda çıkan kaşınan kırmızı şeyler için gitmiştim, doktor direk sen neden bu kadar çok zayıfsın dedi. Sigara içiyor musun dedi evet dedim. Lenf bezlerimi kont etti sonra tahlil istedi. Çıkan sonuçları görünce canına kastın mı var senin neden hala sigara içiyorsun dedi. Periferik yayma için tekrar kan vereceksin dedi. Bende o ney ki önemli bişeyim mi var dedim. Kan değerlerin alt üst olmuş ya sınırda yada sınırın üstünde dedi. Yani dedim ? Lösemi mi olabilirim dedim. Evet şüphelendim kemik ağrısı, zayıflığın şüphelendiriyor dedi. Ailem diken üstünde Babam zaten hasta, ramazan bayramında strent takıldı, annemde kalp hastası. Allah korusun korktuğum birşey çıkarsa onlar için çok üzülürüm
B12 vitaminim ve folik asitim normal
Geçen seneki kan tahlilime baktım onda da bu değerlerim yüksek çıkmış birtek LYM normal sınırlardaymış. O zamanda bana hemotolojiye git demişlerdi iş yoğunluğu yüzünden gitmemiştim Çok korkuyorum inşallah dediğiniz gibi birşey çıkmaz.
Acaba bu hastalığa yakalanınca değerler 1-2 değer mi yükseliyor yoksa arada baya fark oluyor mu yarın sonuçlarım çıkacak aileme akşam üstü çıkacakmış dedim ben öğlen dışarı çıkıyorum diyerek doktora gitmwyi düşünüyorum Allahım yardım et nolur
Doktoru alenen yönlendirmişsin. Lösemi yüzlerce ihtimalden biri ve en ağır olanı. Periferik yayma kan ile alakalı hastalıkların teşhisinde kullanılan bir boyama yöntemi. Evet kan değerlerin sınırların üzerinde ama basit bir iltihabın bu sonuçlara sebep olduğuna çok şahit oldum. Ben lösemi üzerinde durmuyorum canım. Tahmin edeceğin gibi lösemide değerler muazzam derecede artıyor ve belirtiler yazdıklanla sınırlı değil çünkü...Çocukken lösemi ve büyüdüğümde lenf kanseri geçirmiş biri olarak aklına kötü şeyler getirme diyorum. Dualarım seninle...

Canım testlerin gayet normal görünüyo merak etme ufak tefek şeyler tabiki olabilir ama ciddi bişey olacağını düşünmüyorum doktor değilim ama kullandığım ağır ilaçlardan dolayı 2 haftada 1 kan veriyorum ablam doktor o anlata anlata ezberledim")

Cnmm çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi çıkar. Bende böyle düşünüyordum doktor kan hücrelerin artmaya başlamış vücudun sağlıksız kan üretiyor ters giden bişeyler var diyince içime kurt düştü. İnternetten de araştırma yapınca bu hastalıkta kan değerlerinin yükseldiği yazıyordu yemin ediyorum şu üç gün burnumdan geldi. Dışarı markete bile gitmedim ben kendim için değil ailem için üzülüyorum yıkılırlar mafolurlar Allah'ım onların yüzüne gülsün inşallah.. İnşallah dediğiniz gibi olur çok güzel haberlerle dönerim size çok teşekkür ederim :)

Doktoru alenen yönlendirmişsin. Lösemi yüzlerce ihtimalden biri ve en ağır olanı. Periferik yayma kan ile alakalı hastalıkların teşhisinde kullanılan bir boyama yöntemi. Evet kan değerlerin sınırların üzerinde ama basit bir iltihabın bu sonuçlara sebep olduğuna çok şahit oldum. Ben lösemi üzerinde durmuyorum canım. Tahmin edeceğin gibi lösemide değerler muazzam derecede artıyor ve belirtiler yazdıklanla sınırlı değil çünkü...Çocukken lösemi ve büyüdüğümde lenf kanseri geçirmiş biri olarak aklına kötü şeyler getirme diyorum. Dualarım seninle...

Canımm çok büyük geçmiş olsun Rabbim bir daha o acıları yaşatmasın sana inşallah.. Ne kadar zor dönemlerden geçmişsin duaların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun canımm

Canımm çok büyük geçmiş olsun Rabbim bir daha o acıları yaşatmasın sana inşallah.. Ne kadar zor dönemlerden geçmişsin duaların için çok teşekkür ederim Allah razı olsun canımm
Teşekkür ederim, hastalıklar bizden uzak olsun canım...Allah senden de razı olsun...

Back