Çocuk Hastalıkları Lösemi belirtileri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

68siradanbiri68

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
25
10
3
31
Merhaba kizlar benim iki tane cocugum var. Buyuk cocugum 6 yasinda ama 3 senedir cok istahsiz ve kabiz. Doktora goturdum kansizlik demir eksikligi dedi ama hep hasta oluyor baska sorunlae daha cikiyor ve suan vesvese yaptim cok korkuyorum uzuluyorum Allah korusun losemi belirtilerin hepsi cikiyor aynisi. Ama doktora gitigimde hersey iyi birtek kan eksikligi oldugunu soyledi. Icim rahat degil 6 yasinda ve 17 kilo sadece. Cok zayif kisa uzuluyorum agliyotum kahroluyorum istahini acmak istiyorum ama nasil bilmiyorum cok yavas ve az yer sofrada 2 saat durur yavas yer rengi soluk halsiz terlior hep hasta oluyor karin agrisi yasiyor dis etleri iltihaplassiyot bagirsaklarj duzgun calismiyor bazen burnu kaniyor Allahim esirgesin insallah

Doktora gittiğinizde test veriyorsunuzdur. Allah korusun öyle bir şey olsa çıkar zaten. Siz sakin olun ve bağışıklığını kuvvetlendirici besinlerden vermeye çalışın gerekirse doktor kontrolünde takviye de verirsiniz. Lifli gıdalar ve bol su da kabızlığına iyi gelir. Yemiyorsa zaten bağırsakları da düzenli çalışamaz ki..

Bağırsakları beslenme düzeninden düzgün çalışmaz.
Kansizliklikta bundan kaynaklanıyordur yeterli düzeyde alamadığı için vücut besinlerden.
Dr lar iştahı için bir şey tavsiye etmedi mi?
Yemekleri ilgisini çekecek şekilde süsleyin,sevdiği şeyleri sık yapın madem ,mevsime göre meyve tabakları yapın öyle yemiyorsa meyve suyu haline getirin.
Ceviz,fındık verin gün içinde .
Yavaş yemek de kötü bir huy değil aslında.

iştah şurubu kullanıyor musunuz? nurtura üzüm özlü, bizim kronik iştahsızlığımı çözdü, marnys arı sütlü pek işe yaramamıştı, 2 ay kullandık, şimdi eskiye göre daha iyi, vermiyorum şurup

Beta glukan ve nutrigen üzüm çekirdeği tavsiye ederim. Ayrıca kansızlık iştahsızlığa sebep olur, öncelikle bunun tedavisine bşlamalısınız, geçmiş olsun

Kanser hastalarinda kilo kaybi genelde farkedilebilir ve bir anda oluyor, ornegin hastalar 3 ayda istemeden 10 kilo verdim, veya 6 ayda cocugum bir anda 8 kilo verdi istemsiz diyorlar, bu sekilde oluyor...Yani dusuk kilodan degil de istemsiz kilo kaybindan bahsediyoruz anlayacaginiz. Bunun disinda losemi durumunda kanda bircok deger ekstrem bir sekilde degisiyor. Bu parametrelere de kan sayiminda bakildigi icin doktorunuz zaten boyle bir durum olsa gorebilirdi. Demir eksiligi demissiniz, ferritin bakildi mi? Yoksa hemoglobin dusuk oldugu icin mi demir eksiligi dendi? Gece terlemeler oluyor mu? Halsizlik? Kandaki diger vitamin ve minerallere bakilmasini oneririm, bu anlattiklarinizdan anladigim en kotu ihtimal kronik bir bagirsak hastaligi olabilir, ve daha yuksek ihtimal sadece istahsizliktan, vucuda gereken vitamin, minerallerin alinmamasindan oturu de olabilir bunlarin hepsi. Multivitaminler var cocuklar icin onlarin istah actigini cok duydum, bunun disinda tanidigim birine her gece sicak balli sut icmek cok istahini acti, internette bulabilirsiniz bircok metod istah acmak icin. Gunluk yedigi kalorileri sayabilirsiniz uygulamalar var bunun icin, hergun yeterli kalori aldigindan eminseniz ve hala kilosu artmiyor, karin agrilari, kabiz, ishal vs. gibi durumlar varsa bir dahiliyeye veya gastroenterolojiye gorunmenizi oneririm.

Kanser konusunda cok caninizi sikmamanizi tavsiye ederim zira bu bahsettikleriniz evet kanser hastalarinda goruluyor AMA sadece bu belirtiler hicbir doktorda kanser suphesi uyandirmaz. Losemi teshisi konulmasi icin biyopsi yapilmasi gerekir, biyopsiye de hastalari sadece kanda bazi parametrelerde (akyuvar, alyuvar vs. )bu bahsettigim olcude degisiklikler goruldugunde gonderilir.

Iyi gunler dilerim.

kan testindeki verilerden doktoru rahatsiz eden bir durum olsaydi sizi o bölüme yönlendirirdi zaten.dis etleri iltihaplanmaz durduk yere kanama olur bildigim kadariyla.burnu kendi kendinemi kaniyo

6 yas 15 kilo dediklerinizin aynısı yavaş yeme çabuk hastalanma kansızlık vs hepsi bizde de var ama aklıma hiç lösemi gelmedi.benimde aklıma gelişim geriliği geliyor çok minik cunku

Kan tahlili yaptilar mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…