• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Lokum Kek Tarifi (Küp Kek)

Miyav_su

Nirvana
Pro Üye
16 Şubat 2009
34.816
123.232
1.123
Malzemeler;
•3 tane yumurta
•1 su bardağı süt
•Yarım su bardağı yağ
•2 çorba kaşığı kakao
•2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Sosu için;
•2,5 bardak süt
•2 yemek kaşığı kakao
•1 tatlı kaşığı nişasta
•4 çorba kaşığı şeker
•1 paket vanilya
:1 su bardağı şeker........
Üzeri için;
•2 su bardağı kadar Hindistan cevizi

Hazırlanışı;
Öncelikle yumurta ile şeker çırpılır. Yağ ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu elekten geçirilerek karıştırma kabının içerisine alınıp çırpılır. Ardından içerisine diğer malzemeler sırasıyla katılıp robot ile iyice çırpılır. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen bir tepsinin içerisine kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış fırının ayarı 170 dereceye getirilir ve kek fırına gönderilir. Kek fırında pişmesi için beklerken diğer taraftan sosu hazırlanır. Sos için, verilen bütün malzemeler bir tencerenin içerisine alınır ve ocağın altı açılır. Sos tahta kaşık ile karıştıra, karıştıra pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Kek piştikten sonra ılıması için bir müddet bekletilir. Ardından kek kareler şeklinde kesilip soğutulmuş sosun içerisine batırılır. Sosa batırdıktan sonra da Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır.

Eklentiler

• $Lokum-Kek-Tarifi.jpg
    $Lokum-Kek-Tarifi.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 19.576
Son düzenleme:
Malzemeler;
•3 tane yumurta
•1 su bardağı süt
•Yarım su bardağı yağ
•2 çorba kaşığı kakao
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Sosu için;
•2,5 bardak süt
•2 yemek kaşığı kakao
•1 tatlı kaşığı nişasta
•4 çorba kaşığı şeker
•1 paket vanilya

Üzeri için;

Öneri için teşekkürler.Bunu yarın misafirlerime denicem :) ama sanırım kekin tarifinde şeker eksik.

Malzemeler;
•3 tane yumurta
•1 su bardağı süt
•Yarım su bardağı yağ
•2 çorba kaşığı kakao
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Sosu için;
•2,5 bardak süt
•2 yemek kaşığı kakao
•1 tatlı kaşığı nişasta
•4 çorba kaşığı şeker
•1 paket vanilya
:1 su bardağı şeker........
Üzeri için;

Hazırlanışı;
Öncelikle yumurta ile şeker çırpılır. Yağ ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu elekten geçirilerek karıştırma kabının içerisine alınıp çırpılır. Ardından içerisine diğer malzemeler sırasıyla katılıp robot ile iyice çırpılır. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen bir tepsinin içerisine kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış fırının ayarı 170 dereceye getirilir ve kek fırına gönderilir. Kek fırında pişmesi için beklerken diğer taraftan sosu hazırlanır. Sos için, verilen bütün malzemeler bir tencerenin içerisine alınır ve ocağın altı açılır. Sos tahta kaşık ile karıştıra, karıştıra pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Kek piştikten sonra ılıması için bir müddet bekletilir. Ardından kek kareler şeklinde kesilip soğutulmuş sosun içerisine batırılır. Sosa batırdıktan sonra da Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır.

bugun bu kek ı yedım:)

cok begendım..
hındıstan cevızı sevmeyenler ıcın..
fındıklı ve yeşıl fıstıklı halıylede guzel oluyor..

fırın tepsısıne yapıldıgında oldukca fazla ..
ben yapacagım zaman kek ı pışırdıkten sonra yarısını derın dondurucuya koyacagım..yarısı yeterlı olacaktır 100 kusur cıkıyordu sanırsam:)
acıl mısafırlere kek ı cıkarır sosunu yaparım..

Biraz geç oldu cevap.Anca yaızyorum :) Yaptım ve beğenildi.Sadece sosuna ekstradan 100 gr çikolata ekledim.Sırf kakao çok sert olurmuş yoksa.Yapanlara da afiyet olsun :)

afiyet olsun canım :16: :16: ellerine sağlık :56: :56: bende senin gibi yaptım ayy çok güzel oldu........ teşekkür ederimmmmmmm

bugun bu kek ı yedım:)

cok begendım..
hındıstan cevızı sevmeyenler ıcın..
fındıklı ve yeşıl fıstıklı halıylede guzel oluyor..

fırın tepsısıne yapıldıgında oldukca fazla ..
ben yapacagım zaman kek ı pışırdıkten sonra yarısını derın dondurucuya koyacagım..yarısı yeterlı olacaktır 100 kusur cıkıyordu sanırsam:)
acıl mısafırlere kek ı cıkarır sosunu yaparım..

evet canım aslında mantıklı fazlasını bozluğa atıp misafir gelince de mikro dalgada ısıtılıp verilir.........

Back