Lohusayken evde yanliz kalmada sıkıntı olur mu?

Womanlikewoman

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2023
712
90
13
Merhaba arkadaşlar geçen gün esimin ailesiyle ilgili gördüğüm şiddetten post acmistim 40luyken kaynanami esim işte diye yanıma cagirdiktan sonra oldu hersey.Esim belediye iscisi bugün yine 12ye kadar görevli disarda ve kaynanami cagirmak istemiyorum burda yeni gelinim kimsede yok tanidigim yanliz nasıl kalabilirim bebekle ruh sağlığım zaten biliyorsunuz anlattim tavsiyelerinizi bekliyorum bu al basması olayida ne kadar gerçek birde depresyon var şuan tedirginim. Esimede musade etmiyor belediye soyledigi halde

Al basma olayı ile ilgili bir şey diyemem. Bende o dönemlerden yeni geçtim sayılır size en güzel tavsiyem.
Akşam çocuk uyurken dua edin veya internetten kuran açıp yanına kısık sesle bırakın hiç bir şey olmaz korkmayın .
O uyurken uzanın bir film veya dizi izleyin, dışarıdan yemek söyleyip keyfini çıkartın valla.
Ne kadar yalnız kalırsam o kadar rahat ediyordum.

Hangi dualari açayım

Hicbir sikinti olmaz aksine kafaniz rahat olur, bebeginizle cok daha iyi bag kurarsiniz. Bir de is basa dusmesi durumu olunca ogrenme ve annelige adaptasyon hizli gelisiyor. Benim annem 18 gun kaldi yanimda ki son 8 gunu gece boyu bebegime ben baktim, cunku yardimdan cok eziyete donuyordu karsinda esneyen birinin varligi. Gunduz de zaten bebek emiyo kakaliyo uyuyo bu dongu. Sadece ev isi aksayabilir onda da esiniz yardim edecek hafta sonu bos vaktinde. Cocuk uyuyunca bazen uyurdum bazen camasir atardim vs vs. Ben o efsanelere mitlere inanmiyorum, psikoloji bozuklugunun kulaktan kulaga yayilmisi. Hormonlarin etkisiyle insan kabus gorebiliyor ya da uykusuzluk halusinasyona sebep olabiliyor. Kafanizi korkularla doldurmayin bebeginizin mis kokusunu icinize cekin. Bir de eve mutlaka bir tane ucuzundan bebek kamerasi alin. Banyoya filan girerken acin ekrandan gorun bebeginizi cok buyuk rahatlik. Akliniza takilan bir sey olursa yazin gorunce cevaplarim.

Canım ben al basması gibi şeyler bilmiyorum inanmıyorum da ama geçen gün açtığın konuyu okumuştum ve bence yalnız kalman çok iyi olmayacak ama o kayinvaliden gelirse çok daha beter olur. Özellikle intihar girişiminden sonra asla yalnız kalmamalısın.. yolculuk yapabilecek durumdaysan ailenin yanına git bir süre..

Arkadaşımız geçen intihar girişiminde bulunmuştu. Bu soyledikleriniz normal şartlarda evet doğru ama şimdi yalnız kalması beni tedirgin eder açıkçası..

Arkadaşımız geçen intihar girişiminde bulunmuştu. Bu soyledikleriniz normal şartlarda evet doğru ama şimdi yalnız kalması beni tedirgin eder açıkçası..
Ben de az once gordum yazdiktan sonra, mesaj silmek yasakmis sanirim silinse de geri geliyormus galiba. Arkadasimizin acilen psikolojik destege ihtiyaci var. Bu surecte yalniz kalmasa daha iyi olur ama etrafindaki kisilerin de hassas davranmasi gerek. Insallah en kisa surede durumunu toparlar.

Önceki konuyu şimdi okudum, yakınlarında bir arkadaşın var mı kahveye çağırsan?

Bulunduğunuz odada kuran olsun dua okuyun ayetel kürsi 7 defa peygamber efendimizin yaptığı koruma çemberi var onu yapın İnternet'e yazınca bulursunuz nasıl olduğunu ben iki doğumda da yalnız kaldım hep bu şekilde her gittiğim odaya bebeği de götürdüm baş ucuna kuran koydum dualara sığındım belki çogu kişiye hurafe geliyor ama benim annem bizzat yaşadı eşimin ailesinde de böyle gerçek olaylar olduğu için inanıyorum bu al meselesine

Fetih vakıa dualarda iyi gelir.
komşunuz var mı? Böyle yakın biri ?
onu bi cagirsaniz hem tek olmamış olur hemde bi hava değişimi olur çay yada kahve içersiniz. Mesela ben geçenlerde karşı komşuma gittim oturdum o an iyi geldi .

Duanı et, Allah’a sığın zihninin oyunlarına aldırış etmemeye çalış. Benim yeni bitti lohusalığım. Kolay geçmedi ama evde tek de kaldım.

Bol salavat çek, duanı oku ve kuzucuğuna bu duyguları yaşasan da yansıtma. Allah yardımcın olsun.

Öncelikle sakin olmalısın,ruhuna iyi gelen insanlardan uzak durmalıdır. Yalnız kalmak sana vesvese veriyor sakin ol , tak başına iken dikkatini dağıtacak şeylere odaklan hamilelik ve lohusalıkta bağımsız olarak ben de gece evde yalnız kaldığımda bu tarz korkular yaşıyorum çözümü sevdiğim ve çok güldüğüm dizileri ve filmleri izlemekte buldum. Bir de maddi olarak bir manin yoksa internet üzerinden bile olsa psikolojik destek almalısın Unutma seninle aynı duyguları yaşayan pek çok lohusa var ve bahsettiğim sorunların çözümü var.

Annemin bni basindan savdigini solemistim önceki posttq

Kuran dinledim ayet

Hyr yok hiç komşuluk insanlık gormedim geldigimden beri bulundugum yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…