Lohusayım psikolojim bozuldu deliricem

kiymalipatates

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2020
4
5
1
30
42 gün önce doğum yaptım, bebeğim sürekli kucak istiyor, hiç bir iş yapamıyorum ailem pek gelip gitmiyor, inanın kahvaltı edecek zamanım olmuyor, üzerimi değiştiremiyorum sürekli aptal bi pijamayla kucağımda bebekle dolaşıyorum, doğum sonrası depresyona girdim sanırım, bebek ağlıyor eşim annesin nasıl susturamazsın falan diyor 42 gün içinde defalarca anneliğime laf etti bıktım, bu gün emzik verdim bebeğe sustu bu sefer de vicdan azabı duyuyorum 6 aylık olduğunda çalışmaya başlayacağım o zamana kadar kendime alıştırmak istiyordum ama emzik verince şimdi ne kucak istiyor ne bişey, bebeğim beni ya sevmezse diye korkuyorum of delirejjem artık. Sizce ne yapmalıyım emziği çıkarıp sürekli kucağımda mı gezdireyim yoksa emziği verip bir kenarda mı oturayım?

Sevmez olur mu hiç sen onun annesinin en çok sana güvenen seni seven bir bebek o ilk seni tanıdı senin içinde büyüdü annesinin kalp atış sesini bile tanır bebekler. Daha çok yeni anne oldun biraz tökezlemek normal degil mi. Zamanla herşey daha güzel olacak inan eşine çok kızdım ne kadar yanlış bir yaklaşım öyle bebegin sürekli kucak isteyen bir bebekse ve bu senin günlük hareketlerini kısıtlıyorsa anne kucakları var bez gibi yapısı olan onlardan al bebegi sıkı sıkı tutuyor kucak pozisyonunda onu kullanarak bebegini kucagında gezdirirken normal işlerini de yapabilirsin hem bak böyle bişey. Ama sakın kötü bir anneyim diye düşünme sadece daha yolun başındasın alışınca herşey daha güzel olacak

Eklentiler

• Screenshot_20201014-153939.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 56
Geçecek sabırlı ol, dıştan gelen hiçbirşeyi duyma umursama bebeğine odaklan. Bi an önce iyileşmeye bak. İlk 3 ay böyle geçer sonra giyimine de dikkat edersin zamanla. Emzikte ağzında dursun ama emzirdikten hemen sonra ver, kendi kendine atar o zamanlar tekrar verme emzir altını değiştirirken vs tekrar ver. Bişey olmaz 0+ diye de yazar emziklerde, bazı bebek istiyor.

Çoğumuz aynı yollardan geçtik. Zamanla düzelecek sadece bu durumu kabullenmeniz lazım. Bir de etrafınıza kimseyi toplamayın bu dönemde akıl veren çok olur. akıl vereceklerine bir tabak yemek versinler

Bnde ayni senn gbiyim,iki aylik olacak.Hem gazi var hem kucaga alisti.Hic bir is ypamuyorum.Khvaltiyi bile emzirirken yapiyorum.Ne sanslisnki emzigi tutuyor.Bizimki onuda almiyor.

Okurken çok duygulandım siz çok iyi bi annesiniz öncelikle buna inanın kimsenin söylediklerini ciddiye almayın merak etmeyin o sadece bir bebek olarak olması gerektiği gibi davranıyor hepimiz o yollardan geçtik. Ben de lohusayken kaynanam bana ilgisiz bırakıyosun demişti. Ben de ailemden uzakta tek başıma bakıyorum bebeğime ve çok zor zamanlardan geçtik ama emin olun geçip gidiyo o zorluklar kendinize ve bebeğinize inanın. Emzik kullanın bunun için kötü hissetmeyin. Bebeğinizi emziriyor musunuz. Bebeğiniz zaten size isteseniz de istemeseniz de alışacak. Yeni doğan bebeklerin en büyük ihtiyacı uyku ve beslenme olur. Uykusuna çok dikkat edin 18 saat uyuması gerek. Bu konuda araştırmalar yapın. Bu günlerin hepsi çok hızlı geçecek merak etmeyin bebeğiniz gün geçtikçe farklı davranışlar gösterecek.

Canim seni cok iyi anliyorum bende normal dogum yaptim 49 gun oldu ilk zamanlar o kadar pisikojim bozulmusduki hem agri var altin açiyo oturamiysun hem dogumdan gelmissin cocuk uyumuyo gecen gunduzun yok hayatin komple degisiyo bende emzik vermicem diyodum ama dayanamadim emzik verdigim gün uyudum ilk defa 20 gun sonunda simdi kucagima da aliyorum emzigini veriyorum sakinliyo insan bazem baska care bulamiyo ama emzik cok kotu bisey degil bnce 1 yasina kadar zararsizmis emzigi vermesem ne yemek yapardim ne evimi kemdim idare ederdim cocugu sakinlestiriyo surekli aglatip kucaga alip cocugu hirpalamakdan daha iyi bence

Çok ilginç bir düşünceniz var ben internetten 1 kutu emzik soyledim gecen akşam oğlum daha 10 12 günlük falandı emziği verdiğimde 1 kere pişman olmadım hem onu oyle görünce de çok hoşuma gidiyor yiyesim geliyor emzik tabiki verin çocuğa sizi o yüzden neden sevmesin ve yine de kucak istiyor benim oğlum ama emziğin diğer ismi susturucu yani doğrudur . Ben meme den sogumayacagini bilsem biberonda veririm valla geceleri. Yani esime verdirtirim bi guzel de uyurum
Benim oğlum ağzında emzikle dakikalarca beni izliyor yürüyorum takip ediyor kafasını bile çevirip bakıyor arkaya doğru. Oyle sizden uzaklaşır sevmez gibi bisey olamaz merak etmeyin ama olan size olur ağırlaşınca zor oluyor kollarım agriyor artik dikişlerim agriyor vallahi.
Eşinize de cevabını verin kimse boyle konuşmamalı bir anne icin

18 günlük oldu oğlum. İlk gün sütüm gelmedi hastanede şırıngayla beslediler. Eve çıkınca sütüm gayet güzel geldi ama oğlum meme tutmuyor, hergün deniyorum ama tutmuyor. Şırıngayı ağzına bi anda eliyle çekince biberon vermiştim pişmanda değilim, şırıngayla bi zarar gelebilirdi sonuçta zaten adi bi plastik. Kaşık denemiştim onunlada ağlamıştı. Silikon uçlada tutmuyo memeyi. Benimkide çok ağlıyordu, eşim işe dönünce tek başıma yetemedim emzik verdim. Eşim iyi yapmışsın dedi, zaten başka bişey dese fena terslerdim. Lohusalığın dibini yaşıyorum, emmediği için beni kimseden ayırt etmeyecek diye çok üzülüyorum, 2 saatte 1 süt sağmaktan perişan haldeyim, hiç durmadığı için çok yordu beni dikişlerim açılmış.. Tek tesellim bugünlerin geçecek olması. Bende sabahın köründe eşim gitmeden duş alıyorum hemen, uyurken işlerimi halledip bende yatıyorum sonrada. Zor günler ama ileride güzel hatırlarız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…