Bebek Beslenmesi Lohusayım emzirirken gögüs acıları geçmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kartalice_35

👼💗👱‍♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2018
233
383
103
İzmir
Merhabalar. 34 günlük lohusayim. Göğüslerim ilk günden mosmor oldu. Ne sürdüysem ne yaptıysam acıması geçmiyor. Görünürdeki yaralar geçti ilk günlerde ama çıplak emzirirken sanki ısırıyormuş gibi acı hissediyorum. Hüngür hüngür ağlatıyor 😵☹ silikon uçla emziriyorum mecbur,yeterli süt alamıyor diye düşünüyorum hava yutuyor bide gazla ugrasiyoruz. Mama takviyesi yapıyorum. Emzirme pozisyonumda da sıkıntı yok. Önüme gelen hemşireye doktora soruyorum pozisyon doğru diyolar dediklerini yapıyorum ama yok yok yok.Denilen şey emzir alışır. Hiç inandırıcı değil.Ne yani hergün 8 kere aglarayarak işkencemi cekeyim? Emzirme diyince bile kanım çekiliyor artık soğuyorum. Ne yapicam ben ya bilen biri var mı yardım lütfen. 😔😔😔

Hamilelik, doğum bunlar güzelde şu emzirme işi gerçekten çok zor. Bende 2 ay çektim o yaraları.
Size tavsiyem o silikon ucu kullanmayın. Bebek zaten zor emiyordur çenesi güçlü olmadığı için bir de o silikon uçlar daha da zorlar ev doymaz. Ve her emzirmeden sonra sütünüzü sürün göğsünüze en iyi tedavi o. Ben neler sürdüm hiç biri sütüm kadar iyi gelmedi. Ve emzirmeden önce de sütünüz ile nemlendirin memeyi, sonrasında da. Sürekli havalandırın göğüslerinizi. Çok geçmiş olsun. Sağlıkla büyüsün yavrunuz

instagramda emziren anne diye bir hesap takip ediyorum, size de öneririm çok güzel bilgiler paylaşıyor, bebek meme ucunu emmez kahverengi kısmıyla birlikte emer o yüzden silikon uçlar bebeğin emmesini engelliyor, annenin meme ucunun olup olmamasıyla da ilgisi yok bebeğin emmesinin. hastanedeki hemşireler doktorlar bu konuda yanlış yönlendirebiliyor. Memenin acıması en fazla 1 hafta sürmeli eğer devam ediyorsa emzirme pozisyonunda sıkıntı vardır. Emzirme pozisyonlarını gözden geçirmekte fayda var. Bunları hep o söylediğim hesaptan öğrendim, inceleyin mutlaka..
Sağlıkla büyüsün çocuğunuz :)

Emerken sıkması acı veriyorsa sağarak verebilirsiniz. Bu sayede hem göğüsleriniz dinlenir hem de siz daha az acı çekerek ağrılarınızı geçirmiş olursunuz. Örneğin 1 kere emzirin 2 kere biberonla verin sütünüzü. Göğüsleriniz iyileşimce de süreci tam tersine çevirin

Merhabalar. 34 günlük lohusayim. Göğüslerim ilk günden mosmor oldu. Ne sürdüysem ne yaptıysam acıması geçmiyor. Görünürdeki yaralar geçti ilk günlerde ama çıplak emzirirken sanki ısırıyormuş gibi acı hissediyorum. Hüngür hüngür ağlatıyor 😵☹ silikon uçla emziriyorum mecbur,yeterli süt alamıyor diye düşünüyorum hava yutuyor bide gazla ugrasiyoruz. Mama takviyesi yapıyorum. Emzirme pozisyonumda da sıkıntı yok. Önüme gelen hemşireye doktora soruyorum pozisyon doğru diyolar dediklerini yapıyorum ama yok yok yok.Denilen şey emzir alışır. Hiç inandırıcı değil.Ne yani hergün 8 kere aglarayarak işkencemi cekeyim? Emzirme diyince bile kanım çekiliyor artık soğuyorum. Ne yapicam ben ya bilen biri var mı yardım lütfen. 😔😔😔
Büyük ihtimalle yanlış emziriyorsunuz. Bir de bi krem var lans.... lano... diye. Baya etkili kullandınız mj bilmiyorum

Gümüş göğüs ucu kalkanı var ben internetten sipariş vermiştim biraz fiyatları yüksek benm aldığım 130küsürdü fiyatı ama denemeye değer, normalde bu ne çok pahalı deyip başta almamıştım sonra o yaraların nası acıttığını görünce aldım gerçekten iyi geldi denemelisiniz

Bende 3 ay sürmüştü yaralar ve pompa falan kullanıyorsanız onlarda geçirmiyor hemen ben 3 tüp krem bitirmiştim o dönem şimdi kremleri alıp stok yapcam kısmetse.

Göğüs hava alsın olmadı göğüs pedleri de sert Kullanıyorsanız bir süre onları da kullanmayın. Sağlıkla büyütün bebeğinizi🤲

Back