LOHUSALIK VE DENEYIMLERINIZ

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar,

Preeklampsi nedeniyle bebegim 34 haftalikken dunyaya geldi premature olarak. Lohusaligin ilk gunleri hep aglamakla gecti. Psikolojim alt ust olmustu dogumdan 5 gun once hastanede yattim sonrasinda bebegim dunyaya geldi suni sanciyla. Bir suru asamadan gectim doguma kadar. Bebegimlede 1 hafta daha kaldik toplam 15 gun. Hic boyle tahmin etmezdim :( ama sukrediyorum

Bobreklerim, karacigerim, tansiyon, odem derken bir suru saglik sorunum olustu.
Su an hergun igne vuruluyorum. Ayrica kan tahlileri devam ediyor 2 ay sonrada bobreklerim kontrol edilecek.
Birde kolesterol cikti kanimda ama oda duzelir diyorlar. Bobrekler karaciger tansiyon duzeldi sukur. Dogumdan 3 gun sonra 15 kilo kaybettim.

Ama hala lohusalik doneminde oldugum icin bazen psikolojim duzeliyor bazen bozuluyor anlamis degilim icim daraliyor. Varmi aranizda benim gibi olan ? Psikolojik destekte aliyorum ama korkuyorum gecmeyecek diye :(

Eskisi gibi evimin isini yapamiyorum, yemek yapamiyorum ve bu beni uzuyor acikcasi. Normalmi bu sekilde olmasi ? Birde tasinma olacak bir aydan hersey ust ustte geldi

Zamanla hersey cok daha iyi olucak benim bugun iki aylik oldu bebegim daha yeni yeni kendime geliyorum kendini dinle is yapmak icin zorlama ve bebeginle gecen gunlerden zevk almaya bak olabildigince, buyumesini takip et birden buyuyorlar asla anlamıyorsun

Öncelikle bebeginizi gule gule buyutun insaallah...sıkıntılı bir surec olmus elhamdülillah kavusmussunuz...logusalik gececek merak etme ayni seyleri iki bebegimdede yasadim ve su an.gun.icersinde yapabildiklerime ben.bile şaşıyorum...onun sen.simdi.bebegine odaklan ve bol.bol.sev...en.guzel zamanlari annesi...

Zamanla hersey cok daha iyi olucak benim bugun iki aylik oldu bebegim daha yeni yeni kendime geliyorum kendini dinle is yapmak icin zorlama ve bebeginle gecen gunlerden zevk almaya bak olabildigince, buyumesini takip et birden buyuyorlar asla anlamıyorsun
Destegin icin tesekkurler.. ne zaman temizlik yapmaya kalksam yada ufak birsey yapsam hemen yoruluyorum ve bu beni psikolojik olarakta etkiliyor.. Insallah tamamen duzelirim..

Normal canım. Ben hatta kendi evimde duramıyordm annemde kalmıştım 2bucuk ay. Her gün ağlıyodum ne yalan soylıyım. Kendi evime gidince bana afakanlar basıyordu sonra o his bebek 2bucuk aylık olunca birden kayboldu . Oluyor yani böyle şeyler normal

lohusalik sendromunu dibine kadar yaşamış ben var burda 😁
geçiyor merak etme dışarı cikma imkanin varsa arada yürüyüş yap iyi geliyor müzik dinle bol bol su iç

Merhaba arkadaslar,

Preeklampsi nedeniyle bebegim 34 haftalikken dunyaya geldi premature olarak. Lohusaligin ilk gunleri hep aglamakla gecti. Psikolojim alt ust olmustu dogumdan 5 gun once hastanede yattim sonrasinda bebegim dunyaya geldi suni sanciyla. Bir suru asamadan gectim doguma kadar. Bebegimlede 1 hafta daha kaldik toplam 15 gun. Hic boyle tahmin etmezdim :( ama sukrediyorum

Su an hergun igne vuruluyorum. Ayrica kan tahlileri devam ediyor 2 ay sonrada bobreklerim kontrol edilecek.
Birde kolesterol cikti kanimda ama oda duzelir diyorlar. Bobrekler karaciger tansiyon duzeldi sukur. Dogumdan 3 gun sonra 15 kilo kaybettim.

Ama hala lohusalik doneminde oldugum icin bazen psikolojim duzeliyor bazen bozuluyor anlamis degilim icim daraliyor. Varmi aranizda benim gibi olan ? Psikolojik destekte aliyorum ama korkuyorum gecmeyecek diye :(

Eskisi gibi evimin isini yapamiyorum, yemek yapamiyorum ve bu beni uzuyor acikcasi. Normalmi bu sekilde olmasi ? Birde tasinma olacak bir aydan hersey ust ustte geldi
Normal sıkıntısız dogurdugum halde ilk 3ay toparlamadım kaldı ki sizin saglık sorunlarınızda olmus acele etmeyin zamanla eski saglık ve gücünüze kavusursunuz.bebeginizi güle güle büyütün

Merhaba arkadaslar,

Preeklampsi nedeniyle bebegim 34 haftalikken dunyaya geldi premature olarak. Lohusaligin ilk gunleri hep aglamakla gecti. Psikolojim alt ust olmustu dogumdan 5 gun once hastanede yattim sonrasinda bebegim dunyaya geldi suni sanciyla. Bir suru asamadan gectim doguma kadar. Bebegimlede 1 hafta daha kaldik toplam 15 gun. Hic boyle tahmin etmezdim :KK43: ama sukrediyorum

Ama hala lohusalik doneminde oldugum icin bazen psikolojim duzeliyor bazen bozuluyor anlamis degilim icim daraliyor. Varmi aranizda benim gibi olan ? Psikolojik destekte aliyorum ama korkuyorum gecmeyecek diye :KK43:

Geçmiş olsun canım aynı şeyleri yaşamışız 34 haftamda yaşadım bende bir süre iğne kullanıp bıraktırdı doktor benim karaciğerm düzeldi ama dalağım düzelmedi 😢 çok şükür başka organlar zarar görmedi. 18 aylık olduk biz sana tavsiyem doğumu, doğum sürecini at kenara düşünme. Düşündükçe üzülüyorsun gerek yok yani. İlk zamanlar çok küçük bu diye çok ağlamıştım şuan düşününce komik geliyor 😂

Merhaba arkadaslar,

Herşey zamanlar düzelecek bende kardeşimde preeklampsi nedeni ile erken dünyaya gelmişiz gayet saglikliyoz annemde öyle
Eski duzene dönmek kolay değil bebekle ama yakında eski haline dönersin zamanla oturur herşey bende lohusa sayilirim benim yavrumda 3 buçuk aylik yeni yeni duzeni saglamaya calisiyorum daha saglayamadim taşınmanızin bu döneme denk gelmesi kötü olmus

Bir vitamin var omega 3 içeriyor. Omega 3 ‘ün lohusa depresyonuna iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Özelden yazayım istersen. Ben kullanmıştım

Zorunda değilse tasinmayin. Zorundaysanız mutlaka annenizi kayınvalideniz kızkardeşi izi birini çağırın.
Maddi durumunuz yetiyorsa kendinize bir yardımcı tutun.
Lohusalık çok beterdir. Mutlaka geçecek buna inanın, ama size çok zarar vermeden geçmesi için siz beni dinleyin. Mutlaka biri olsun sizinle sürekli.

Merhaba arkadaslar,

Preeklampsi nedeniyle bebegim 34 haftalikken dunyaya geldi premature olarak. Lohusaligin ilk gunleri hep aglamakla gecti. Psikolojim alt ust olmustu dogumdan 5 gun once hastanede yattim sonrasinda bebegim dunyaya geldi suni sanciyla. Bir suru asamadan gectim doguma kadar. Bebegimlede 1 hafta daha kaldik toplam 15 gun. Hic boyle tahmin etmezdim :KK43: ama sukrediyorum

Ama hala lohusalik doneminde oldugum icin bazen psikolojim duzeliyor bazen bozuluyor anlamis degilim icim daraliyor. Varmi aranizda benim gibi olan ? Psikolojik destekte aliyorum ama korkuyorum gecmeyecek diye :KK43:

Bu günler geçecek cnm hiç merak etme.. Oğlumu 30 haftalık gebelik şekeri nedeniyle doğurdum. Küveze girdi. Zaten hep kanamalı ve de yatarak geçen hamilelikten sonra bir de erken doğum..
Hergün, ağlayarak gittim çocuğumu gördüm. Şükür sağlıkla aldık çıktık.. ama ben; öyle depresif bir döneme girdim ki.. dedim bu günler hiç mi geçmeycek :KK43:
Şükürler olsun geçti.. çok detay var ama anlatmak çok uzun.. Senin de geçecek, emin ol.. Sağlıkla büyüt..

Merhaba.
30 haftalıkken aynı sebeple erken doğum yaptım.
Doğumdan sonra 1 hafta iğne ve ilaçlarım vardı.
Sonra çok şükür Yavaş yavaş toparladım.

Hepsi geçecek merak etmeyin.
Şuan benim minnoş kronolojik 4 ay Düzeltilmiş 1 buçuk..

Hamileligimden bir sey anlamadım. Sindire sindire tatlı alışveriş dönemim olmadı.
Zaman hizla geçiyor. Bebeğim iyi olacak mi kaygısına lohusalık bile yaşayamadım ben. :/

Sağlık olsun. Moralinizi yüksek tutun.

Merhaba arkadaslar,

Çok normal,keşke yardım alabilsen, daha kolay atlatırsın. Ben uyuyamıyordum. Sürekli gözlerim açık bebeği izliyordum. Sonra anneliğe alışıyorsun,bebek sana alışıyor. vücudun kendine geliyor,Herşey birgünde geçiyor. Birgün sonra uyanınca bugün yine gelecekmi diye bekliyorsun yok iyisin artık,geçmiş gitmiş.

Merhaba arkadaslar,

Seni çok çok iyi anlıyorum. Bebeğin erken dünyaya gelmesi zaten anneler için oldukça zor bi duygu. Lohusalık geçiyo ve insan kendini toparliyo. 40 gün sonra bi rahatlama geliyo ama tam anlamıyla diyemem bende öyle olmadı belki eşimin yanımızda olamamasinin psikolojisindendir bilmiyorum. O süreçte kendimi artık hurdaya çıkmış hissediyodum şuan oğlum 11 aylık çok huzurluyuz şükür. Başlarda zaman hiç gecmiyo gibiydi ama 4. Aydan sonra su gibi akmaya başladı günler

Bebeğim 4 aylık. 2 ay annemin yanındaydım ve hemen hemen her anık ağlamakla, kara kara düşünmekle, sıkılmakla geçiyordu. Ruhsal olarak darlandığım gibi bir de fiziksel ağrıların sıkıntısını çekiyordum. İki türlü de çok yoruluyordum yani. Tam orda düzeldim derken kendi evime döndüm tek kalınca hop başa sardı dedim ama bu sefer daha kısa sürdü. Bu sıkıntılar bitiyor emin olun. Bebeğe alıştıkça, onun dilinden anlamaya başladıkça rahatlıyorsunuz. Düzeninizi de yavaş yavaş oturtursunuz. Bırakın ev işi, yemek aksasın biraz. Zaman içinde bebekle yapmaya alışacaksınız zaten her şeyi. Ben de tam anlamıyla oldum diyemem ama mesela şu an bebeğimle güzel bir düzen kurduk ev işi, yemek vs konularında.

Ama bir tavsiyem var. İmkanınız varsa en azından ayda 1 gün yardımcı kadın alın. Evin büyük temizliğini yapsın. Daha rahat edersiniz.

Mayis sonunda tam pandemi agirken ,erken dogum yaptim
Ikiz gebelik boyle olacagini biliyordum ,
Mart ayinin basindan itibaren evde yattim 3 ay ,cok sukur sezeryanla du 40 yasindayim bi saglik sorunum olmadi ,gebelik sekerim haric ,hala diyetteyim hersey gram gram, esim saglik calisani bebekleri 1.5 ay goremedi ,tum bunlara ragmen mutluyum,
Bebeginizi hediye gibi gorun ,hicbirsey eskisi gibi olmuyor ,bu bir surec oyle dusunun ,daha kolay atlatirsiniz ,
Doğumda buyuk korku ve caresizlik yasamamussiniz belli ,sağlık sorunlari insani ürkütüyor

ÇOK NORMAL İLLAKİ GEÇECEK ZATEN PİSİKOLOJİYİ BOZAN GEÇMEYECEK SANMAK AMA GEÇİYOR ER YA DA GEÇ

AYRICA 40 GÜN YA DA BELLİ BİR TARİH YOK HERKESTE ÇOK FARKLI BİTİYOR BEŞ SENE BİLE SÜREN VAR 20 GÜN SÜREN DE VAR ÇÜNKÜ 40 GÜN OLUNCA E HANİ BENDE HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOK DEYİP DAHA ÇOK BUNALIMA GİRİYOR İNSAN

Back