Bebek Beslenmesi Lohusalik psikolojisi:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gizmo_2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
206
91
98
Edirne
Selam kizlar, 10gunluk anneyim sezeryan ile dogum yaptim bebegim iri bi bebekti malesef sutum gelmedi sari bi su geldi ve cok azdi bebegime mememi verdigimde doymadigi icin agliyordu sarilik olmasin diye mama verdik eve geldik caylar sular vs sutumu cogalttim fakat bebegim beni emmek istemiyor ne zaman mememi koysam kafasini geri atiyor agliyor bu sefer biberonuda tutmuyor cok uzuluyorum surekli sutumu sagiyorum ama emmek kadar verimli olmuyor desteginize cok ihtiyacim var herkes emzir diyo ama bebegim beni reddediyor bunu kimseye anlatamiyorum

Göğsünüzü ağızınaz utarak sağdınız mı ?

Bebeği göğsünüze getrdiğiniz.zaman bebeğin ağızına göğsünüsü sağn.. Süt gitsin ağızına o şeklde belki memeyi.tutar benim oğlum öyle tutmuştu

Gazı olabilir bebeğinizin dr dan gaz ilacı isteyin
Biberonla vermek yerine kaşık veya şırınga ile verin sarılık olmasin demişti dr biberon a alışınca emmek istemez zor gelir çekmesi bebeğe.. sinirlenir . Emmezse azalır sütünüz O yüzden bol bol emzirmeye calisin

Meme reddi yaşıyorsanız dr a danışın
Benim eltimde oleydi sut alerjisi cikti bebekte
Ondanmi huzursuzluğu süt ve yumurtayı yemiyor şimdi Eltim duzeldi

Eds sistemini denedin mi?

Canım beslenme sonraları var onlardan al şırınga sütünü çek ya da mamayı . Sondanin hortumunu da meme ucuna sabitle öyle emme refleksi yaptıkça sık.
Ordan beslendikce emme refleksi kuvvetlenir ve beslenmeyi meme de yapmaya alışır sonra zaten bebeğin çektikçe sütün de artar. Ayrıca şuan zaten onun midesi miniminnacik

Bir de kimseye laf anlatmaya çalışma ben basarani hiç görmedim. Kendim çok denedim saçlarım kaşlarım beyazladi bebeğim 9 aylık olacak bir hafta sonra ben hala birilerine laf anlatmaya çalışıyorum. Seni anlamakta gönlü olan zaten anliyo yoksa ne yapsan nafile

Seninde mi emmedi

Seninde mi emmedi
Benim emdi canım ama emmeyen arkadaşlarım vardı . Benim bebeğim emdiği halde emdigini gözleri gördüğü halde kanitlayamadim sutumun var ve yeterli olduğunu. 9 ay geçti hala başka başka konularda mücadele devam ediyo o yüzden ben yipranacagim kadar yiprandiktan sonra tamam diyip kendi bildigimi yapmaya başladım . Bana artık akıl vermeye Kalkan'a benim akıla fikire ihtiyacım yok anlayışa ihtiyacım var. Anlayışınız varsa gösterin yoksa başka bişey istemiyorum diyorum tabi yine susmuuolar ben söylediğim le kalıyorum

Herkes.o kadsr cok bilmis ki sen cocugun icin en iyisini yapar ve dusunursun kimsenin ne dedigine bakma

Herkes.o kadsr cok bilmis ki sen cocugun icin en iyisini yapar ve dusunursun kimsenin ne dedigine bakma
Daha bu gece yine bi tartışma . Sabah oldu şimdi dışarı çıktılar ve sürekli ağızlarında bir laf dgdln in piskolojisi bozulmuş gidip tedavi olması lazım diye. Yaa inanın tedaviye karşı değilim o da bir rahatsızlık neticede ama ben de sorun yok . Sırf onların dediklerini yapmıyorum diye beni yiprattilar. Dün misafirimiz geldi o da başladı şöyle yap böyle yap kv bir yandan ben de söylüyorum ama anlamıyo diyo. Bi gün gerçekten deliricem o vakit anlicaklar. Çocuğumun uykusu geldiğinde uykusu olduğunu kanıtlamaya çalışmaktan yoruldum ve bunun gibi daha bir sürü şey

Bende aynı şeyleri yaşıyorum.
Ve benim bebeğim 7 buçuk aylık doğdu.. Bebeğimi küvezde bırakıp eve geldiğim zaman başladı herşey. sağıp süt götüreceğim zaman bebeğime sütün yok sütün yok diye başladılar. Bende psikolojik olarak sütüm yok yetmiyor dedim dedim sütüm azaldı şimdi gerçekten yetmiyor.. günde 2 kere mama veriyorum.. diğer öğünler sadece anne sütü ama gemn görün ki annesütü verdiğim öğünlerde bile sütü yok diyorlar.. oğlum elini ağızına getirdiği zaman ay bu çocuk aç yetmiyor mu sütün diyorlar.. İnan insanlar çok kötü.. kaarşısındakileri hiç düşünmüyorlr.. erken ddğum yapmışım bebeğim küvezde hala konuşuyordular.. Ne oldu beni üzdükleriyle kaldılar.. Ama ALLAH var ben birşey demiyorum..

Benim bebeğim erken doğmadı ama onu da yaşadım sütün yok dediler sonra olduğuna ikna ettim aylar sonra şükür sonra çocuk ememiyo dediler sonra ona da ikna oldular şükür sonra sütün yaramıyo dediler yaradigina hala ikna edebilmiş değilim hala bi bebek görürler annesinin sütü yaramış sütü yagliymis demeye başlarlar. Bebeğim gazlı ve kolik bi bebekti çocuğuma yakistirmadiklari hastalık kalmadı sırf sussunlar diye gecenin bi yarısı alıp götürdüm her şey temiz çıktı doktorada inanmadılar. Eşim işi gereği hiç yanımızda olamadı anlayış görmemek 8 buçuk ayda beni çökertti . Sadece bana bişey olursa evladım bu anlayissizların eline kalacak diye evladım için hayat mücadelesine devam ediyorum

Yaaa kıyamam.. Bu insanlar neden böyle.. aslında kanıtlamaya çalışarak en büyük hatayı yapıyoruz ama insan üzüntüsünden ne yapacağını da şaşırıyor.. Boşver ne derlerse desinler.. üzme kendini artk..

Sen bebegine odaklan emziriyosun seni emiyor ve saglikli bundan daha iyisi ne olabilir, sutun yariyomus yaramiyomus o bebegin karnini Allah doyuruyor bizler vesileyiz melek onlar daha eger sen mutlu olursan bebeginde mutlu olur benim bebegim beni kesinlikle emmiyor 12gunluk mana veriyorum sut sagiyorum ona ragmen onun icin iyi olmam gerrk sende iyi ol

Canım kanıtlamaya calismasam susmuyolar gerçi hiç susmuyolar da

İnan bir bebek emsin ya da emmesin annesiyle bambaşka bir bağı var bu konu seni sakın üzmesin . Senin de meleğin etkilenir. Anne huzurluysa bebek huzurlu değilse bebek de huzursuz. Ama işte bazen kendime bunu söylemek de fayda etmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…