• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalik Psikoloji

gevher nesibe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar,
ben 10 gün önce doğum yaptım.yeni yeni toparlanıyorum.Annemler bu haftaiçi ayrılacaklar.
ben karar veremiyorum,kayınvalidemin yanına mı gitmeliyim,evde kalabilir miyim?
sizler nasılsınız?

canım ya bebegin hayırlı olsun allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin size a.s.
ben kendi adıma konuşuyorum benimde dogumuma çook az kaldı hala yalnızım kendi annem gelecek sanırım oda bir kaç hafta kalıp gidecek.. senağlama eşimin ailesi gelecek sanırım ama ben istemiyorum şimdilik çünkü kayınvalidem gelirse kayınbabamda gelecek bende sezaryan olcam o zamana kadar toparlanırmıyım bilmem eşimin babasının yanında öle sereserpede yatamam onun için onlarında benimle uzunsüre kalmasını istemem ama sade kayınvalidem kalırsa yanımda daha ii olur ama tabi insanın kendi annesi kalması gibi olmaz sanırım canım bence sende bu kritik günlerde kayınvalidenin yanına git yada o senin yanına gelsin ben olsam öle yapardım. a.s. sonra kendin bakarsın merak etme.... :teytey:

Canım 10 gün yalnız kalmak için çok erken mutlaka yanında yardımcı biri olmalı en azından bebişinin 40 ı çıkana kadar çok zorlanırsın yalnız başına tabi annen olsa en güzeli olur

Canım ben de senin gibi düşünüyordum ilk başlarda 18 günlükken yalnız kaldım ancak 1 hafta dayanabildim insan gerçekten çok yoruluyor özellikle uykusuzluk çok zor şu an bile yemek yemeye bazen vaktim olmuyor kızım şu an 2,5 aylık oldu

ben kaynanamla yasıyorum ve ılk oncelerı annemde gelıyordu korkuyordum bebekle ynlıs kalmaya ama su anda sadece kendım bakıyorum gece gunduz 15 gunluktum kımseyı ıstemedım yanımda ve su anda oglum 50 gunluk

ben 22 günlük lohusayım ilk 12 gün yanlız bırakmadılar ama ben sıkılıyom uzun süre birisinin kalmasından o yüzden kalmaları için ısrar etmedim bebişimle başbaşa kalmak onun en minik anlarını doya doya yaşamak istedim yanımda biri olunca rahat edemiyorum sevmeye bile çekiniyorum yok şöyle yok böyle her kafadan bir ses çıkıyo yok emziğe alıştır yok alıstırma offf en iyisini ben bilirim yanlız kalınca ilk iki gün zorluk cektım yemek bıle yapamadım eşimin arkadaşının annesi ahçı saolsun kadın gelip yemek yapıp dolaba attı 2-3 gun idare ettı ama su an çok rahatım bebişimin uyku ve uyanıklık saatlerini öğrendim ona göre kendimi ayarlıyorum yemeğimi işimimi rahatlıkla yapıyorum 40 gün yanında kalcaz yanlız kalamazsın deselerdi düşer bayılırdım

Tabi ki annenin kalması en iyisi bir de benim eşim seyahatlerede gidiyor her hafta onun olmadığı günler zor oluyor benim için

aslında ben de tam melser arkadaşımız gibi hissediyorum.annemle çok iyi anlaşamıyorum , sağolsun ev işlerine çok yardım ediyor ama onun dışında herşeyi yapıyorum zaten..bebişimin de uydugu saatlerde ev işimi yaparım diyorum ama aklımı karıştırıyolar.ilk 20 gun dolsun bari diyolar.kayınvalidem de çalışıyor.yanında gitsem bile gunun belli saatlerinde yine yalnız olacam sadece ev işi olmayacak bide yakında oldugu için gelebilecek.kayınvalidemi çok seviyorum aslında çok iyi anlaşıyoruz ama gecen hafta bir kırgınlık oldu aramızda bu yuzden de gidesim gelmiyor.siz napardınız?

dogumuma bir gün kala annem gelmişti yanıma,aslında 15-20 gun kalacaktı.ama kızım o kadar gazlı bir bebekti ki gunlerce agladı,annem yanımızda iki ay kaldı,ALLAH ondan razı olsun yoksa o gunleri nasıl atlatırdım bilmiyorum.:1no2:ıkıncı ayın sonuna dogru nıspeten duzene gırdık.annem memlekete dondu.şu an yalnızım.kayın valıdem daha bebegımızı gormeye gelmedi.bence canım yanında bırının olması ıyı olur,en azından bır ay kadar ıdare etsınler senı.saglıcakla kal.ALLAH tum annelerin yardımcısı olsun ve tüm bebekleri korusun.

Ayni Dert Bendede Var Canim Bebegim "15 Günlük Olunca Annem Gidecek Su An 11 Günlük Kayinvaldem Ben Hergün Gelirim Diyor Gelmesini Istemiyorum Ama Herkes Yalniz Kalmamalisin Deyince Bir Sey Diyemiyorum Bakalim Nasil Gecinecez

Back
X