lohusalık doğumdan zor ya...

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
lohusalık ne ilginc bir seymiş.10 kere dogum yapamaya razıyım ama su 40ı cıkasıya hakikaten buyuklerin dediği gibi seytan soldan soldan yaklasıyo..cok ama cok degişik duygular yasıyorum..bebek durmadan aglıyo gazına cözüm bulunamıyo..tuvalete bile gitmeye vaktin yok ne diş fırçalaması..ev evden gitmiş..evlikten çıkmış..ya kızlar bu ne zaman geciyo..yani yeni yasama ne zaman alısıyoruz..hersey ne zaman rayına oturuyo..burnum sızlıyo nedennsiz yere aglamak üzereyim..bebek aglıyo ben aglıyorum..ne hissettiğimi bile bilmiyorum..

canım lohusaların yüzde 99u bu durumu yaşıyor galiba, bebeğin uykuları düzene girip gece aralıksız 2-3 saat uyumaya başladımı bu depresyon olayı bitiyor, çünkü herşey uykusuzluktan yorgunluktan oluyor, yani bende öyle oldu, 2 aylık olunca uykulaıda düzeldi benim psikolojimde

lohusalık çok zor.insan nedensiz bi şekilde ağlamak istiyor.
benim oğlumun bebekliği çok zordu.ben oturmaya başlayınca rahatladım
kendi oyuncaklarıyla oynuyordu.sonra emeklemeye başladı biraz daha rahatladım.
şimdi ise odada tek başına durmuyor.ağlayarak peşimden geliyor.kucağıma alıyorum.
dişi sancı yapıyor ama ilk zamanlardaki kadar zor değil.en azından sadece anneye bağımlı değil
başkalarının yanında durabiliyor.
ay attıkça rahatlarsın.Allah yardımcın olsun
güle güle büyüt bebeğini

bnde aynı duyguLarı yaşadım ..oğLum ağLıodu ben ağLıodum ..herşeye ağLıo insan çok hassasLaşıo..benm oğLumn 4 ay oLunca herbişeyi düzene girdi çok rahatLadım..darısı sana ..

Lohusanın bir ayağı mezardadır, sözünü lohusayken öğrenmiştim.Zaten aklım başımda değildi.Benim ikincide toparlanmam çok zaman aldı.Bebeğim 6 aylık, eşim 3. çocuk da istediğini söyleyince aklıma ilk gelen lohusalığımdaki acizliğimdi.

kimine gore ozellikle erkeklere gore modern kadin icadi
kimine gore ilk bebekten sonra kacinilmaz durum, kimi ise adini bile duymamis bu lohusa depresyonu denen illetin
lohusalik depresyonunu dibine kadar yasamis biri olarak yaziyorum
arkadasim simdi kendini eve, odaya hapsolmus gibi hissediyorsun
hayatin bir daha asla eskisi gibi olmayacak diye dusunuyorsun
bu yeni durumu hazmedemiyorsun ve bu sebeblerden dolayi insana kucagindaki minik veled pek o kadar sevimli bile gelmiyor
ve bu duygularin verdigi vicdan azabiyla kendini dahada kotu hissediyorsun
bebegini emzirirken aglayasin geliyor
ve agliyorsun gozyaslarin bebeginin uzerine damliyor bunu goruyor daha bi agliyorsun
onun gunahi neydi diyorsun
neden ben anneligi beceremedim diyip yine agliyorsun vel hasil surekli agliyorsun
gogusler kavun gibi oluyor
uzerin surekli sut kokuyor
gunde iki kez dus yapiyorsun yinede kendine gelemiyorsun
en gec her iki saate bi uyanmak zorundasin
yatarken saate bakiyorsun kalkarken bakiyorsun surekli acaba kac saat uyudum hesabi yapiyorsun
ilk firsatta kafani koyacak yer ariyorsun o denli yorgunsun ve bu yorgunluktan yine agliyorsun
ve yine agliyorsun
aglama diyemem arkadasim agla
ama dusun
bu gunler elbet gecicek, suan sana bi utopya gibi gelsede gercekten gececek
ama senin bebisin bi daha bu aylarina geri donmeyecek
boyle sut kokmayacak
boyle cennet kokmayacak
bebeginin bu aylarini kaciriyorsun
ben bebisimin ilk 2 ayini nerdeyse hatirlamiyorum
asla geri gelmeyecek o iki ay
tadini cikart
nasilmi yapicam diyorsun
oncelikle asla eve misafir kabul etme
annen kayinvaliden yada sevdigin bi arkadasin
ama guvenebilecegin, sana akil veren, seni anlayabilen bi insani cagir bazen yardima
bebisi emzir ver o kisiye
kafayi vur yat
bebek toksa gerisini dusunme
sendede aglayacak o bebek baskalarindada aglayacak
bebek uyudugunda yapilmasi gereken bi tonla is seni bekliyor degilmi
birak isin derdine dusme
ve kendini disari at
inan bebekleri acik hava cok rahatlatiyor
biz 11 gunlukken cikmaya basladik
evde yirtila yirtila aglayan bebis, bi arkadasima gideyim yada bi magzaya filan cikiyim gikini cikartmazdi
mis gibi uyurdu pusetinde yada maxicozisinde
oyle iyi geliyorduki acik hava
disarida bi hayat oldugunu hatirliyordun
yasamin devam ettigini farkediyordun
sana en buyuk tavsiyem evden cik arkadasim
bebisini simsiki giydir cik
sevdigin bi arkadasina git
kardesine git annene git onlar sana gelmesin sen git
evden disari at kendini
bak nasil iyi gelecek sende goreceksin ... :))
en fazla iki ayada hersey duzenine girmis olacak

evet kızlar bende şuanda ikinci bebeğimi büyütmeye çalışıyorum şeytan hiç peşimi bırakmıyor bebeğim ağladımı inanın o kadar kötü oluyorum ki evdeki herkesi kırıp geçiresim geliyor özelliklede eşim ve 3 yaşındaki diğer oğlumu ama en çok da ona üzülüyorum sonra çünkü biliyorum tahrip etmek kolay tamir etmek zor evliliğimi ve çocuklarımı yıpratmak istemiyorum am aben bu kadar yıpranmışken ve kafamda kırk türlü tilki dolanırken bu çok zor bu lohusalıkta en çok duaya ve gerçekten de dışarı çıkmaya ihtiyacımız var bencede ama kaynanam yanımda ve en azından 20sinden önce beni kesinlikle dışarı çıkarmaz neyseki 20 mizin dolmasına bir gün kaldı yoksa artık yemin ederim sıkıntıdan ölcem bu evde ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…