• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık...Deprosyana girdim..

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.323
208
bebeğimin emmemesi yüzünden deprosyana girdim..hep ağlıyorum...sutum var ama emmiyor...okadar yol denedimki...ne olur bana biraz moral verin ...hermama verişimde sanki ona zehir veriyorum...sağarak günde 4 kez ancak anne sutu verebiliyorum...sağarak nereye kadar gitcek ..hem sağma makinasında sut azalıyormuş oyle diyolar...daha 10 günlük bebeğim ve mamayla gidiyoruz...ağlamamdan oğlum var o cok etkileniyor...ne yapsam olmuyor...maşallah uslu bir kızım var..mamada gaz felan yapmadı..tek sorunum anne sütüyle beslem isterdim...doktor kesinlikle mama vermelisin diyor...atraktan ac bırak emsin diyolar..biraz ac kalınca ağlamaktan sesi gidiyor...cok çaresizim..eksik anne gibi hissediyorum kendimi..

bebeğimin emmemesi yüzünden deprosyana girdim..hep ağlıyorum...sutum var ama emmiyor...okadar yol denedimki...ne olur bana biraz moral verin ...hermama verişimde sanki ona zehir veriyorum...sağarak günde 4 kez ancak anne sutu verebiliyorum...sağarak nereye kadar gitcek ..hem sağma makinasında sut azalıyormuş oyle diyolar...daha 10 günlük bebeğim ve mamayla gidiyoruz...ağlamamdan oğlum var o cok etkileniyor...ne yapsam olmuyor...maşallah uslu bir kızım var..mamada gaz felan yapmadı..tek sorunum anne sütüyle beslem isterdim...doktor kesinlikle mama vermelisin diyor...atraktan ac bırak emsin diyolar..biraz ac kalınca ağlamaktan sesi gidiyor...cok çaresizim..eksik anne gibi hissediyorum kendimi..

Kendini yetersiz hissetme ,sen elinden geldğince bebeğini emzirmeye gayret ediyorsun , bebek tercih etmiyorsa bu senin suçun değil.. sırf göğüsleri sarkmasın diye bebeklerini daha ilk günden emzirmeyen anneler tanıyorum ben..

Gittiği kadar sağarak ver , mutlaka rezene ve mutlaka ısırgan çayı tüket süt arttırımı sağlar bu iki bitki benım kızım da 3. ayını bıtırdı..9 yasında da bır kızım var tecrube konusuyor :) sıkma canını..mutlu anne ol ki mutlu bebeğin olsun..

Sevgiler

Hiçbişeyin seni üzmesine izin verme herşeyin ayrı bir güzelliği var bu dönemde böyle olacak tadını çıakrmaya çalış herşeyden önce..Unutmaki bu bir süreç ve bitip gidecek.. geriye dönüp baktığında nekdr boş olduğunu anlayacaksın:))

ne kadar üzülsende boş bi bebeğin emmemesi varsa emmiyo malesef benim oğlumda aynı durumda 2. ayımızdan beri emmiyo etraftan bana da dediler aç bırak bilmem ne kıyamam ben oğluma sağarak veriyorum iki aydır bi azalma da yok şuan hep aynı çıkıo ha arada mama takviyesi de yapıyorum zaten doğduğu günden beri süt problemimiz vardı o yüzden mama veriyorum geceleri gündüzleri de akşam bi kaç kere yani canını sıksan da sıkmasanda katlancaksın o yüzden sağarak ver verebildiğin kadar ne kadar içerse o kadar ii onun için forumda neler okuyoruz bi yıl boyunca sağarak besleyen var çocuğunu

benimkide almıyo malese daha 16 günlüğüz devam sütü veriyorum çok ağlıyo ve hzuursuz oluyo çünkü arada da sağıp veiryorum napalım Allah hepimizin yardımcısı olsun

canım seni çok iyi anlıyorum
geçmeyen göğüs ucu yaralarım yüzünden 2 ay ağlaya ağlaya emzirdim artık emmesini istemiyordum ne yaptıysam geçmiyordu yarrlar ve benim bu isteksizliğimden kızım kilo alamadı sütüm yetmedi çünkü...mamaya başladık ben de her mama verişimde kendimi suçlu hissettim ve acı haber kızım biberona alıştı tam benmi yaralarım geçti ama artık emmek istemiyordu çok ağladım çok üzüldüm ama pes etmedim....
eşim yaralarım olduğunda çift pompalı sağma makinesi almıştı onu kullanmaya başladım her gün 6 kere sağdım kızım bu arada 2,5 aylıktı 10 gün sonra sütüm artmaya başladı ben de inanamadım kızım emmiyordu ama artık sadece anne sütü alıyordu....canım sakın aç bırakma sütün yoksa yoktu rsonra kilo almıyorlar bu da sonraki aylarda da hep geriden gelmesine sebep oluyor. makineyle arttı benimde neler yaptım olmadı pskolojik kesinlikle süt olayı arttıkça arttı maşallah bazen günde bir kilo sağdığmı oldu 5. aylarda hatta buzluğa atıyordum bazen...
sakın pes etme ben böyle 13 ay sağdım sonra sağmaktan sıkıldım ve bıraktım...sağmak çok zahmetli bazen yeter artık dedirtiyor ama dayan 1 sene anne sütü alsın yeter...

sağmak aksine sütü çoğaltır. iki göğsünü tamamen boşalana kadar sağıp ver mutlaka.
biberondan alıyorsa en azından anne sütü alsın.

herkesin bebeği, hamileliği, anneliği kendine özeldir canım, bu işin standardı yok. senin sütünü günde 4 kez sağıp içirebiliyosan o da iyi, benim bi arkadaş ikiz doğurdu, çocuklar küvezde kaldı die meme emmediler, şu an bebekler 4-5 aylık, arkadaşım hala kendini sağıp biberonla veriyo, sütü azalmış deil. hep böle olumlu hikayeleri dinle. biz millet olarak felaket tellalığını severiz, herkes en kötüsünü söyler, kafanı takma böyle şeylere.
hem emmiyosa mama ver canım, mama yiyen bebek sağlıksız olur die bişe yok ki, benim yeğenim emmedi, hep aptamil verildi, cılızdır ama turp gibi bağışıklık sistemi. ya da kocam 1,5 kilo doğmuş, anneyi emmemiş, , şimdi görsen zebellah gibi adam :27:

Seni o kadar iyi anlıyorumki :43: bende yavrumu emziremedim bazı sebepler yüzünden kızım şimdi 6 yaşında mamayla büyüttüm çok şükür ama arkadaşlarımı çocuklarını emzirirken görünce hala daha ağlarım onun sızısı geçmiyo :43: inşallah ikincisini emzirmek nasip olur ben onu tadamadım dediğin gibi insan kendini eksik gibi hissediyo :43: ama napalım isteyerek olmadı nasibi yok kuzularımızın üzme kendini üzüldükçe sütün azalır en azında bir kaç ay sağarakta olsa ver kuzucuna güle güle büyüt yavrunu :emir_bebek:

yenı dogan bebeklerde hıpoglısemı denen bır hastalık var bebegını ac bırakırsan kan sekerı duser ve bebegın havale gecırır. bu hastalıga bıle yakalana bılur mama kullan

şimdide sutum azaldı...denemedim sey yok..sterstenmi bilmiyorum...bir gun boyunca 60cc anca oluyor...buda cok az...mama veriyorum..ilk dogudugunda bilemedim kuzum ac kaldıkça uyumuş..megersem kansekeri dusmus...ayya düşündükçe ...bende ne uslu oyle uyuyo diyodum..megersem yavrum açlıktan uyomus...artık söylenenleri takmıyorum..kimseyle görüşmek istemiyorum..bende hiç emmemişim üstelik un maması vermiş annem..bundna kacyılonce mamalar pek yokmuş....unmaması ve kucuk bir bebek...cok sukur saglıgım yerimde..sezeryan oldum 2 günde ayağa kalktım...cok ciddi hastalıkta geçirmem oyle...bunları biliyorum ama işte anne yüreği...genede suçluluk..

sakın vazgeçme, benimki de 2 kez girdi o yola, inatlaştık epey bir ama hala emiyor. zehir veriyormuşum gibi kendini geriye ata ata ağlıyordu, şimdi emiyor. doktorunla muhakkak konuş ama mama vermeden direnebildiğin kadar diren derim. ha, psikolojik olarak ben çok hırpalanmıştım ama başardım, şimdi kuyruğum dik. (ben de aynı şeyi yapmışım, annem meme almıyorum diye bırakmış, benim çabamı görünce kadıncağız pişman oldu, "belki sen de geri alırdın" diye)

şimdide sutum azaldı...denemedim sey yok..sterstenmi bilmiyorum...bir gun boyunca 60cc anca oluyor...buda cok az...mama veriyorum..ilk dogudugunda bilemedim kuzum ac kaldıkça uyumuş..megersem kansekeri dusmus...ayya düşündükçe ...bende ne uslu oyle uyuyo diyodum..megersem yavrum açlıktan uyomus...artık söylenenleri takmıyorum..kimseyle görüşmek istemiyorum..bende hiç emmemişim üstelik un maması vermiş annem..bundna kacyılonce mamalar pek yokmuş....unmaması ve kucuk bir bebek...cok sukur saglıgım yerimde..sezeryan oldum 2 günde ayağa kalktım...cok ciddi hastalıkta geçirmem oyle...bunları biliyorum ama işte anne yüreği...genede suçluluk..

cidden vazgeçme ya, çok kolay değil biliyorum ama yapılabilir. kız her ağlaya ağlaya kendini geriye attığında ağlamaklı oluyordum, evin içinde bağıra bağıra geziyordum "vazgeçen yaldızlı plaj topu" diye. (annemle eşim stresten sıyırdığımı düşünmeye başlamışlar) sanırım kendi sesimi duymak bu şekilde kararlılığımı mı arttırdı bilmem. kolay gelsin, tüm samimiyetimle.

benim 9 ay once ki halimsin.((: 6. aya kadar sutun guzel gelir sagarak sonra azalir.hem mamanin da faydalari var.bebegi anne sutune gore daha tok tutar ve daha rahat uyutur.bu sayede sende rahat uyursun bebeginde rahat olur.hem anne sutu kadar onemli uyku.ayrica sikintin olmaz.disari ciktiginda aman nerede emzirsem diye dusunmezsin.aman sutum yetiyor mu aman doyuyor mu diye sikintin olmaz.benim kizim mamayla buyudu sagipta verdim ayrica.su an masallah ayina gore gelisimi cok iyi.bir ay sonra yapmasi gereken seyleri bile yapiyor tosuncugum.=D

merhaba canım ilk öncelikle kendini suclama .sen elinden geleni en iyisi yapmıyorsun bndan emin ol.bende sagdım ve sütüm azalmadı.iyi beslen ve cok ama cok su ic .birde bir önerim daha bu lohusa döneminde en iyi ilac bebek ile beraber uyumak en azından gündüzleri.güvenli bir sekilde.benim oglumda emmedi ve ben oglumu bezine kadar soymusdum ve cıplak karnıma koydum bunu bir kac gün yaptık sonra sakinleşdi.birde kokulu ne varsa bırak.yani parfüm deodorant gibi.yeni dogmus bebekler annesinin kousunu almak ister.size iyi uykular bol su ic bol uyu.ve bol bol his et bebişini .gülümse.sütünü sag ama eger olmuyorsa bu demmeki böyle olacakmıs.mamalarda cok iyi.ama yinede önce sagılmış sütü vermeye dene.ne zamanki sagılmıs anne sütünüde istemiyor o zaman tamaen mamaya dön.kücüük ogluma sütüm yaramadı.ve oglumda laktoz alerjisi varmış.sen devam et bebegin icin en iyisini yapıyorsun.:emir_bebek:

Back