lohusalik depresyonuna girdim.kizlar lutfen yardim

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
kizlar agustos yedide dogum yaptim dort gunde dunya basima yikilmis gibi hissediyorum neden nasil boyle oldu anlamiyorum

bir daha eskisi gibi hic bir isimi yapamicam bbege nasil bakicam diye surekli endise korku icideyim.sutum zor geldi o zaman icimdeki panigi anlatamam evden kacip gitmek istedim.simdi emiyor arada memede bogulacak gibi olugor krize girecek gibi oluyorum.
simdi boyleysem sonra ne yapicam be.kizlar hic bisey zevk vermiyor gibi dort gozle bebegimi bekledim simdi sanki benim degil gibi geliyor

hamilelikte sikintili bir tayin tasinma yeni duzen sorunu yasadik o mu acaba tetikledi diyorum hala tayin oldugum yerde kendi evimi ne gordum ne kendim duzenleyebildim. kolay kolayda askasinin yaptigini begenmeyen biriyim ondan mi bilmiyorum

hamilelik oncesindede agir bir depresyon gecirmistim simdi yine mi tekrarliyor anlamadim offff derdimi bile yazmaya takatim kalmadi tam ne hissettigimi bile anlatamadim ne yapicam ben :-(

Cnm kizimda bende aynisini yasamistim esim adrta aglama.duvarim olmustu
Sanki hayat bitti tum.hayatim bebek bakmakla sinirli gibi gelmisti
Oysaki bebegiim dogacak emziricem uyucal bol bol sevicem diye hayal etmistim.bu endiselerin olacago akloma bike gelmeZdi
Kizik ilk zamanlar gazli ve uykusuz bebekti esimle.nobetkese bakardik
Ama.ben gunduz is yapmak istemez hic bi isimi yetistiremez konumdaydim

Kiizim.iki ay sonra duzene girdi
Biz artik.bebegimizle disariya cikmaya basladik bebeklede disarida bi hayat olduguni anladik yavas yavas benden silindi depresyin

Ama.kizimik yenidogan mutlulugini malesef hep gozyaslariyla gecirdim
Sen sen ol.cnm toparlanmaya calis benim.gobi o gizel gunleri kacirma

bana normalmiş gibi geldi..aynısı bana da oldu..ben hastaneden çıkarken ağlamaya başladım yol boyu ağladım..bebeğn beşiğini görünce gene ağlamaya başladım..baya bi ağladım..şimdi bebeğimin 3 ayı bitti onla gülüyorum diyebilrim

geçecek inşallah ağlamalarımla annem üzmüştüm baya,şimdi iyiyim canını sıkma canım herşey rayına giriyor

Ayni seyleri yasadim ozellikle ilk 3ay gece gunduz uykusuz gazli bebegimle ne skntiydi off kis aylari disarida hic cikmamistim kotuydu hakkaten ama simdi o gunlere kiyasla Allaha sukur daha rahatim kizim 7 aylik tek derdim kansiz cikti simdilik bu yine yoruluyorum islerimi bitirebilmek icin kosturuyorum inan ki dusa girecek vakit bulamadgm oluyo bazen cildiracak gibi oluyorum ama alistim ya napalim oyle boyle Rabbimin yardimiyla buyutuyoz bebisleri sende alisirsin ins dert etme

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun güle güle büyüt. İlk günler zor birbirinize alışmanız için biraz zaman gerekli. Bir kaç aya profesyonel anne olacaksın merak etme :) ağlayış şeklinden ne istediğini anlayacaksın :) şimdi çoğunlukla uyuyordur genelde gaz gibi vs sıkıntıları 10 15 günlükken başlar ama hepsinin üstesinden gelirsin çünkü artık ANNESİN. ALLAH bebişlerimize sağlık versin yeterki.

mutlaka doktora gitmelisin canım, bu çok fena bi durum. aynısını bende yaşadım uzun süre de düzelemedim, çünkü doktora gitmek istemedim. şimdi olsa koşa koşa giderdim.
bende titiz bir insanım herşey dört dörtlük olsun istediğimden çok yıprandım..
şunu unutma ki o ev bir gün düzlecek bebeğin büyüyecek, şimdi ne kadar dağınık ve pis olursa olsun bigün yine herşey eskisi gibi olacak ama bebeğinin bu çağları bir daha geri gelmeyecek. en güzel zamanlarınızı sakin ve huzurlu geçirmeye bakın bebeğinizi sağlıkla büyütün

Seni cox yaxsi basa dusurem.qizim 45gunlukdu. Men de ilk gunler aynisini yasamisdim. Bir sure annemden komek aldim. Amma sonra yene tek qaldim. Xox qoexurdum. Geceler yuxusuz.seherlür ruh kimi gezirdim. Hec qizimin olmasina sevine bilmirdim. Amma yavas yavas duzelir. Bir az sebrlu ol. Bax gor hee sey coz gozel olaxaq.mumkun olduqunca annenden.arkadaslarindan yardim istee. Guzel bir dus al. Bebeyin yatanda sende uyu. Her sey duzelecek. Sanirim anne olunca annelerimizin deyerini anliyoruz.

Hepinize hayırlı uğurlu olsun öncelikle kızlar :)
Bende Şubat'ta doğum yapıcam Allah'ın izniyle daha çok var ama şimdiden içimi bi korku sardı zaten duygusal yönden çok zayıf oldum hamile olduğum günden beri inşallah bebeğimi kucağıma aldığımda bu korkuların hepsi geçecek die teselli ediyorum ama sanırım hamilelik döneminde yaşadığımız buhranlar laousa döneminde de bizi takip ediyor acaba bitkisel antiseprasanlar pasiflora örneği. Bunlar rahatlamamızı sağlamaz mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…