Lohusa mevlüdü yapanlar paylaşımlarınızı bekliyorum

1234tamam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
38
0
86
38
Bursa
Lohusa mevlüdü yapmayı düşünüyorum.Bizim cevrimizde genelde gelen misafirlere örtü hediye edilir.Ben bebek şekeri düşünmüştüm ama kayınvalidem ben örtüleri alırım deyince sesimi çıkaramadım.Mevlütte ikram olarakta poğaca ve meyvesuyu verilecek.Ben pembe geceliğimi giyicem kızımada pembe simli elbise almıştım onu giydirmeyi düşünüyorum.Siz mevlüt yaptınız mı ikramlarınız ve kıyafetleriniz nasıldı.Şimdiden tşk.

Merhaba canım.kaç günlükken yapıyorsunuz bu mevlüdü.bana ilkinde de yapılmadı şimdi de yapılmaz herhalde hayalini kurarım ama gurbetteyim çağıracak kimse yok..zaten gelin mevlüdüm bile olmadı aaay ay

Biz kırkımız çıkınca yapıyoruz ama cevrimizde yarıkırkı çıkıpta yapanlar da var.Herkesin adetleri farklı.Dualar falan okunuyor.Bebeğe alınan kıyafetler ceyiz serilir gibi seriliyor.Ben pek taraftar değilim ama büyükleri kıramıyoruz.Adet yerini bulsun diye fazla abartmadan yapmak istiyorum.

cnm bizde kırkı çıktıktan sonra yapmıştık, ben elbise giymiştim öle gecelik fln giyilmez bizde. kızımada babanesi mevlüt kıyafeti almıştı beyaz minicik bi gelinliğe benziyordu çok şirin ama biraz sert olduğu için sadece hoca kucağına alıp dua okuyacağı zaman giydirdim hemen çıkarttım. bebek şekeri dağıttık biz. ikram olarak dualar bittikten sonra pilav üstü tavuk tatlı ve ayran dağıtılmıştı, burda bole oluyor ama tabi heryerin adetleri farklı

Lohusa mevlüdü demişsin;bizde bebek için yapılır;40'ı çıkınca.Mevlüt kıyafetleri bile satılıyor bebekler için,onlardan aldık.Pide,helva,ayran dağıttık.Bebek şekeri ve kokulu patikler hazırlamış kayınvalidem.Güzel olmuştu.

cnm kokulu patik nasıl bişi ilk defa duyuyorum.neden dagıtılıyor.bilgi verirmisin.tşk

cnm kokulu patik nasıl bişi ilk defa duyuyorum.neden dagıtılıyor.bilgi verirmisin.tşk

Örme patikler;renk renk;üzerine bebeğin adı ve doğum tarihi zımbalanıyor;Bunun için süslü tüller satılıyor;tülün içine doğal kokulu ot sarılıp patiğe konuyor.Epey zahmetli;benim kayınvalidem çok sever böyle şeyleri:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…