Cnm dün 40 ımız çıktı cok şükür. Ve ikinci bebegim. Senin dedigin seyleri emin ol her logusa yasiyorEvet arkadaşlar lohusa depresyonuna girdim galiba. surekli aglayasim gelio. yemek yiyemiyorum midem bulanio. goguslerim yara oldu emziremiyorum. zorla günde 3 4 kere emzirebiliyorum ağlayarak gerisinde mama veriyorum bebegim de emmek istemio sutum azaldı hirslanio da sut gelmeyince. aksama kadar düşüne düşüne yoruluyorum daraliyorum. şimdi annemgildeyim. vücudum yorgun hiç bi iş yapmıyorum ama. yorgun bitkin hissediyorum kendimi. sezeryan oldum dikislerim aciyo hâlâ. böyle bunalım yaşayıp düzelen varmı yaptığım şeyleri de unutmuşum gibi gelio. beynim donmuş gibi. bebek pisik olmuş onda bile napicam ben diye aglayasim gelio. cesaretimi kaybettim.24 yaşındayım bu arada
Pişik için en iyi çözüm badem yağıdır. Bebeğin altını temizledikten sonra mutlaka kurutup öyle bezini bağla. Depresyonunuzun sebebi kanınızın düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Üzüm suyu çok iyidir. Cam şişelerde satılan, katkısız olanlardan alıp iç. Kanın düzelirse kendini daha güçlü hissedersin.Evet arkadaşlar lohusa depresyonuna girdim galiba. surekli aglayasim gelio. yemek yiyemiyorum midem bulanio. goguslerim yara oldu emziremiyorum. zorla günde 3 4 kere emzirebiliyorum ağlayarak gerisinde mama veriyorum bebegim de emmek istemio sutum azaldı hirslanio da sut gelmeyince. aksama kadar düşüne düşüne yoruluyorum daraliyorum. şimdi annemgildeyim. vücudum yorgun hiç bi iş yapmıyorum ama. yorgun bitkin hissediyorum kendimi. sezeryan oldum dikislerim aciyo hâlâ. böyle bunalım yaşayıp düzelen varmı yaptığım şeyleri de unutmuşum gibi gelio. beynim donmuş gibi. bebek pisik olmuş onda bile napicam ben diye aglayasim gelio. cesaretimi kaybettim.24 yaşındayım bu arada
En iyi cevap seninki geldi teşekkür ederim. herkes bi krem ismi önermiş herkese farklı si iyi geliyo. ama bıktım inanki. gogsumun etrafı kopucak gibi oldu bebeğim emmiyo emsede doymuyo. o agladikca canım daraliyo. mamayla buyutsem nolur aptamil veriyorum. mama saati gelince verip gazını çıkartıp yatıyorum rahat oluyo oda bende memeyle uğraşırken uğraşırken oda sinirleniyo emmiyoda sonra mamayida yese sakinlesmiyo. kendime de yetemiyorumHey güzel anne. Yalniz degilsin :) benim oglum 1.5 yasinda. Ilk zamanlari dusunuyorumda ufuuuu. Ne cekmistim. Emzirmeyi beceremedim oglum kolik bir bebekti emdikce agliyordu. Esim emziremedigim icin sen me bicim ammesin diyordu. Ev isi falan hak getire cocuga bakamiyrodum ki uykusuzluktan. Kendimi degersiz hissetmeye baslamistim. Hep birine muhtac gibi. Ama sunu fark ettim ben kendimi birine muhtac ettikce yapabilsem vile yapmiyordum herseyi. Sorumlulugu atmak daha kolayima gidiyordu. Belki anlik rahatlatiyor ama bu seferde yetersizlik psikolohisine giriyor insan.
Simdi konu sahibesi. Evine git cocugun ile kendin ilgilen. 24 yasindasin cokta genc degilsin yani. Annen ev isine yardima gelson. Yemegini yaosin evini temizlemeye yardim etsin. Cocugun bakimini çoğunlukla sen ustlen ama.
Pisigide kafana takma. Hangi bebek olmuyor ki. Birde kendini sıkma okdr . Yaw koyde insanlar dogum yaparmis bebegi arkasina takar tarlaya calismaya gidermis. Hersey dort dortluk olacak diye bu kural yok.
Esinden yardim iste ( gerci benimkinde oek hayir yoktu insallah sen sansli cikarsin)
Daha yararlı olduğunu bende biliyorum ama en başından beri çocuk göğsümü itiyo. mama vermedik hastanede de ama emiyo hala agliyo bu sefer de ikimize de yetemiyorum. surekli agliyo yemek bile yiyemiyorum stresten sutum gelmiyo.Mama yerine anne sütü her zaman daha yararlıdır. Bağışıklık sistemi güçlenir. Bebeğiniz mamaya ve biberona alıştığı için sizi emmiyor. Mamayı çay kaşığı ile vermeye çalışın. Bunları ablamlardan gördüm ben daha anne adayıyım. :) lohusa depresyonu içinde bebeği annenize bırakıp kısa süreli yürüyüşlere mi çıksanız acaba?
En iyi cevap seninki geldi teşekkür ederim. herkes bi krem ismi önermiş herkese farklı si iyi geliyo. ama bıktım inanki. gogsumun etrafı kopucak gibi oldu bebeğim emmiyo emsede doymuyo. o agladikca canım daraliyo. mamayla buyutsem nolur aptamil veriyorum. mama saati gelince verip gazını çıkartıp yatıyorum rahat oluyo oda bende memeyle uğraşırken uğraşırken oda sinirleniyo emmiyoda sonra mamayida yese sakinlesmiyo. kendime de yetemiyorum
hametan sür anında geçirirZeytinyağı aldım onu sürüyoruz ama yinede oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?