Lohusa depresyonundan nasil kurtulcam

Pisik icin sudocrem cok etkili :) depresyonda filan degilsin sadece agrin var birden fazla geldi hersey o kdr.. gececek bir kac haftaya alisacaksin sabir

midenizin bulantisi sezeryandaki kan kaybindan kan degerlerinizin dusmus olmasi
durumunuzun depresyonla alakasi yok lohusalik bbaska bir ruh hali yalnizca hormonlariniz toparlaniyo duygusallik oyuzden
gogus siziniz icin her emzirmeden sonra once kendi sutunuzu surun 5 10 dk sonrada tahinin uste cikan yagini surun emzirmeden oncede silin yada yikayin
ha bu arada unutkanlikda kan degerinden
bebegin pisik olduysa ozonlanmis zeytin yagi sur arada ac hava alsin poposu
uyku hali anesteziden 1 haftaya gecer merak etme bebegini emzirmeyi birakma emdikce gececek sizisi

Cnm dün 40 ımız çıktı cok şükür. Ve ikinci bebegim. Senin dedigin seyleri emin ol her logusa yasiyor
1- göğüs ucu yarasi icin ayva cekirdegi kürü. Ve her emzirmeden sonra yaranin sütyene yapışıp kalkmamasi icin küçük poşet parcalari koymak
2- pisik icin zeytinyağı bezden ise marka degistir cnm
3- inatla emzirki sütün cogalsin kuzum
4- hepsi gececek ❤

Doktorumuz zeytinyağını katı bir şekilde yasaklamisti doğumundan bu yana ben düzenli hep sudo krem ve decitin krem kullandı oğlum 1 kere bile pişik olmadi göğüslerinde 1 defa çok kotu hassaalasmisti doktor garmastan ve anestolu karıştır emzirdikten sonra sur emzirmeden önce de yika ole ver demişti 1 gün de iyileşti ayrıca düzenli lansing kullandım ne kadın doğumcum ne de oğlumun sürekli doktoru hicbir şekilde zeytinyağı önermediler ama yukarıda söylediğim tedavi şekilleri ile hicbir sorun yaşamadan o günleri atlattım çok sukur

Her yeni dogum yapmis bayanin gectigi donem, kimi zor kimi hafif atlatir bence. Ben ilk dogumumdan sonra cok agir atlattim, ne yeme ne icme ne konusmak hic hic sadece korkular korkular korkular. Atlattim cok sukur. Bol duayla, esim, esimin ailesi benim ailemin destegiyle atlattim ama omrumden omur gitti. Cok zor! Anliyorum seni. Tavsiyem icine atma, konus bu kimle olursa olsun, icine attikca derine batiyor insan. Inan kendine, ne kadar guzel birsey basardin, dunyaya harika bir bebek getirdin, o minicik eller bacaklar ayaklar burnu agzi, dusunsrne ne guzel bir mucize. Bu mucize icin kendini toparla canim, gerekirse piskolojik yardim gerekirse ailenden yardim.
Insallah cabucak toparlanirsin.

Buarada benim kizimda hala pişik, azaldi ama, gecenlerde konu acmistim bundan dolayi. Gecmis olsun

Ben de sezeryan oldum 10 güne anca toparlamıştım kendimi. Ben de depresyondaydım sizin gibi ve üstelik bebeğim hiç bi şekilde beni emmemişti hani emerken vakit geçiriyorsunuz ne güzel bi bağ oluyo aranızda o zaman ben bebeğimle yalnız kalarak onu severek, öpüp okşayarak atlattım. Sürekli onunla ilgilendim, konuştum. Yoksa bebekten de uzaklaşırsanız atlatılmaz. Olucak ağlayacak daha gaz sancıları başlamamıştır onlar da başlayacak alışık olmadığınız için sizi bazen çileden de çıkartacak ama işte evlat. Hepsi geçecek, sabır. Mama olarak gaz yapmayan bir mama tercih etmenizi tavsiye ederim. İnşallah çabucak geçer gider.

Pişik için en iyi çözüm badem yağıdır. Bebeğin altını temizledikten sonra mutlaka kurutup öyle bezini bağla. Depresyonunuzun sebebi kanınızın düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Üzüm suyu çok iyidir. Cam şişelerde satılan, katkısız olanlardan alıp iç. Kanın düzelirse kendini daha güçlü hissedersin.

Hey güzel anne. Yalniz degilsin :) benim oglum 1.5 yasinda. Ilk zamanlari dusunuyorumda ufuuuu. Ne cekmistim. Emzirmeyi beceremedim oglum kolik bir bebekti emdikce agliyordu. Esim emziremedigim icin sen me bicim ammesin diyordu. Ev isi falan hak getire cocuga bakamiyrodum ki uykusuzluktan. Kendimi degersiz hissetmeye baslamistim. Hep birine muhtac gibi. Ama sunu fark ettim ben kendimi birine muhtac ettikce yapabilsem vile yapmiyordum herseyi. Sorumlulugu atmak daha kolayima gidiyordu. Belki anlik rahatlatiyor ama bu seferde yetersizlik psikolohisine giriyor insan.
Simdi konu sahibesi. Evine git cocugun ile kendin ilgilen. 24 yasindasin cokta genc degilsin yani. Annen ev isine yardima gelson. Yemegini yaosin evini temizlemeye yardim etsin. Cocugun bakimini çoğunlukla sen ustlen ama.
Pisigide kafana takma. Hangi bebek olmuyor ki. Birde kendini sıkma okdr . Yaw koyde insanlar dogum yaparmis bebegi arkasina takar tarlaya calismaya gidermis. Hersey dort dortluk olacak diye bu kural yok.
Esinden yardim iste ( gerci benimkinde oek hayir yoktu insallah sen sansli cikarsin)

Ilk önce kendini toparla..

Bugunler geçecek inşallah..

Göğüs ucu yaraların için birçok krem var. Ve göğüs kalkanı öneririm.. (saglikocagi size yardımcı olacaktır. )

Bebeğini emziremedigin için sütun azalıyorne kadar çok süt akarsa o kadar çok sütun gelir.

Pişik içinde bir çok krem var. Inanin bunların hiç biri sizi depresyona itmesin hepsi çözülecek şeyler. :)

Sağlıkla büyüsün bebiş :)

Anlıyorum seni bende zor bir lohusalık geçirdim birde üçüncü cocugumdu.

Cok mutsuzdum hep ağladım herşey ağlamam için bir sebepti birgün ben üç cocuguma bakamazsam iyi bir anne olamazsam diye aglarken başka bir gün mutfaginda kaşıklarımın yeri degistirilmiş diye ağladım inan bana gözlerimi şişlikten açamıyordum

Baktım olacagı yok burada konulara baktım benim gibi bir sürü kadın olduğunu okudum demekki dedim tek ben degilim ve herkes geçeceginden bahsediyordu ogün umutlandım ve geçti cok uzun sürmedi sende geçecegine inan

pişiği kafana takma trosyd ,hametan karıştır sür iki kereye kalmaz geçer

En iyi cevap seninki geldi teşekkür ederim. herkes bi krem ismi önermiş herkese farklı si iyi geliyo. ama bıktım inanki. gogsumun etrafı kopucak gibi oldu bebeğim emmiyo emsede doymuyo. o agladikca canım daraliyo. mamayla buyutsem nolur aptamil veriyorum. mama saati gelince verip gazını çıkartıp yatıyorum rahat oluyo oda bende memeyle uğraşırken uğraşırken oda sinirleniyo emmiyoda sonra mamayida yese sakinlesmiyo. kendime de yetemiyorum

Mama yerine anne sütü her zaman daha yararlıdır. Bağışıklık sistemi güçlenir. Bebeğiniz mamaya ve biberona alıştığı için sizi emmiyor. Mamayı çay kaşığı ile vermeye çalışın. Bunları ablamlardan gördüm ben daha anne adayıyım. :) lohusa depresyonu içinde bebeği annenize bırakıp kısa süreli yürüyüşlere mi çıksanız acaba?

Daha yararlı olduğunu bende biliyorum ama en başından beri çocuk göğsümü itiyo. mama vermedik hastanede de ama emiyo hala agliyo bu sefer de ikimize de yetemiyorum. surekli agliyo yemek bile yiyemiyorum stresten sutum gelmiyo.

bu günler geçecek merak etme..
meme yarası için herkes bir şeyler deniyor.
mantar olmuşsa, mantar ilacı da kullanmanız gerekiyor olabilir.
aslında bir aile hekimine, hemşiresine sorsan iyi olur.

ben garmastan pomad tyrosd krem kullanmıştım. göğüs pedine zeytinyağı damlatıp koymuştum.
rahatlatmıştı.
lansinoh vb kremler için aslında doğum öncesinde başlamak gerekiyor.
yine kullanabilirsin.

bebek için de denemek lazım bezleri.
pişik için hametan önerebilirim.
normal zamanda da ben nivea/sebamed kullandım.
çok uzun süre bezli kalmasın

yorgunluk normal..
hormonlar alt üst oldu, vücut yoruldu.
uykusuzluk var.
bebek doyuyor mu büyüyecek mi kaygısı var.
zamanla geçecek.

bebeğinle emzirme kampı yap.
emzirme kampı diye aratırsan bulursun.
ye iç yat emzir yapacaksın birkaç gün :)

Benimde uzun sürdü depresyonum yalan yok ama geçip gidiyor bir süre sonra inanın.
Biraz sabır.
Bebeginiz uyuyunca sizde uyuyup dinlenmeye çalışın,hem zihniniz dinlenir hem bedeniniz.
Annenizin yanındaymışsınız zaten,bu avantajı değerlendirin derim dinlenerek.
Zamanla herşey düzelecek.
Bebeğiniz bir gülecek herşeyi unutacaksınız.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Geçecek şu an inanmasanda geriye baktığında gözümde büyütmüşüm diyeceksin ben 30 yaşında çok isteyerek anne oldum annem sağ olsun 40 gün yanımda kaldı bebek bakmayıda az çok biliyordum doğar doğmaz herşeyini ben yaptım ilk bez, ilk banyo,ilk tırnak kesmesi kimseye bırakmadım ama yetemiyorum hissi geçmedi annelikte bu his geçmiyor kızım 3 yaşında hala yetemiyorum diyorum bazen, sadece bebeğine odaklan annenin yanındaymışsın sende annenin bebeğisin kaç yaşında olursan ol çok bunaldığında annenin şefkatine sığın rahatla sende bebeğine şefkatle yaklaş, göğüs yarası olmayan şanslı anne az benim yaralarım mantara çevirmişti o kremleri hamilelikte kullanmaya başlamama Doğumdan önce göğüs masajları yapmama rağmen canıma tak ettiğinde mamada verdim emzikte ona rağmen 28 ay kızımı emzirdim yeterki sen iste yapamayacağın hiç birşey yok pişik olmayan bebekte yok bazı bebekler daha hassas oluyor ne yaparsan yap pişik oluyor benim kız üç yaşında bezi atalı hani oldu hala arada pişik oluyor bezliykende kullanmadığım krem kalmadı yeri geldi doktor reçetesiyle mantar ilaçları bile kullandım hassastı teni yapacak bişey yok zaman herşeyin ilacı sütünün artması içinde Google tomrisin emzirme kampı yazarsan çıkacak yazıyı oku benim çok işime yaramıştı bebeğinle uzun sağlıklı yıllarınız olsun İnşallah

yanlış düşünüyorsunuz şu anki psikolojiyle. emen çocuk pek hasta olmaz mesela. geceleri mama derdi zor olur biberon yıka suyu ayarla falan derken memeyi çıkar ver.
ayrıca emzirdikçe meme ucu nasırlaşıp ağrı sızı olmuyor. pes etmeden emzirmelisiniz. bana karbonat iyi gelmişti. bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat atıp. önce bebeğimin ağzına sürüyordum sonra göğsüme. gayet iyi geliyor.
bir de aptamil feci gaz yapıyor. biberonu çalkalayınca bakın köpük köpük oluyor. hah o köpükler gaz yapıyor. SMA mama tavsiye ederim. hem köpürmüyor. hem de şeker yok içinde. aptamil çok şekerli.

Meme ucu yaralari icin pahali kremlerden degil de milkway lanolin kremini alin, hem ucuz hem dogal. Digerleri hep kimyasal iceriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…