Lohusa depresyonundan nasil kurtulcam

Evremx

Ebrar'ın annesiyim ;)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
400
341
33
30
Evet arkadaşlar lohusa depresyonuna girdim galiba. surekli aglayasim gelio. yemek yiyemiyorum midem bulanio. goguslerim yara oldu emziremiyorum. zorla günde 3 4 kere emzirebiliyorum ağlayarak gerisinde mama veriyorum bebegim de emmek istemio sutum azaldı hirslanio da sut gelmeyince. aksama kadar düşüne düşüne yoruluyorum daraliyorum. şimdi annemgildeyim. vücudum yorgun hiç bi iş yapmıyorum ama. yorgun bitkin hissediyorum kendimi. sezeryan oldum dikislerim aciyo hâlâ. böyle bunalım yaşayıp düzelen varmı yaptığım şeyleri de unutmuşum gibi gelio. beynim donmuş gibi. bebek pisik olmuş onda bile napicam ben diye aglayasim gelio. cesaretimi kaybettim.24 yaşındayım bu arada

pişik olmayan bebek mi var? biz bile oluyoruz bazen, devamlı bezin içinde bebek nasıl olmasın?

yorgunsan hiç bi iş yapmana gerek yok zaten.

Pisik icin trosyd kremi pisik onleyici kreme karistirip sur hemen gecer
Uyumaya calis bebegini sev
Kimse dort dortluk degil
Gecer bu gunler

Bebeğim hiç pisik olmadı cok sukur.çünkü hergün mutlaka pisik kremi surerim siz de sürün bolca geçer sıkıntı yok.bunlar herkesin başına geliyo çünkü doğum gerçekten zor sonrası da oyle ama alisiyorsunuz bir sure sonra.geçecek sabredin.

Zeytinyağı aldım onu sürüyoruz ama yinede oldu.

bebeginiz ve kendiniz icin guclu olmaya calisin . anne degilim ne yasadiginizi anlayamam ama bebeginizin sadece size ihtiyaci var . beslenmenize cok dikkat edin

Hepimiz geçtik o yollardan, avent göğüs kalkanı al canım, bir memeyle emzirirken diğerini ilaçlayıp sütyen temasından koru. Medacassol süper çabuk iyileştirir. Acı gidince rahat emzirirsin, bebeğe de alışacaksın çok çabuk, kendi kendinin psikoloğu ol, olabildiğince dinlen ve bebeğinin keyfini sürmeye çalış.

Ne kadar oldu dogum yapali? Ayni beni anlatmissiniz.. inan geciyor. Zamanla hersey normale donuyor. Ben esim ise baslayacak diye agliyordum, eve tikildim diye agliyordum, kedimi ozledim diye agliyordum. İlk hafta kardesimde kalmistida. Sonra hersey duzeldi

Meme ucu yarası için silverette diye bir markanın gümüş aparatları var. Takip ettiğim bir vlogger önermişti, yoksa bende bebek falan yok :) Yorumlara göre epey bir etkiliymiş.

Göğüs yarası icin lansinoh krem ve madecassol krem kullan.Gogsune avent gogus kapsülu var onu kullan,akan sutun de içinde birikiyor .Gogus pedi nemli kaldığı için mantara dönüştürüyor yarayı.Bebege desitin pişik kremi sür.İki çocuk annesiyim bunlar bize çok iyi geldi

20 gün oldu da annemgildeyim şimdi keşke o benim evime gelseydi en azından bi düzen oturtur ole giderdi eve gittim 2 gün kaldik yapamadık geri geldim aç kaldik resmen sutum kesildi surekli ağladı

Suan hissettiğin hersey cok normal emin ol gecicek hepsi hersey düzene girecek. Göğüs pompasıyla sagmayı denesen yaraların gecene kadar ben cok faydasını gördüm. Ayrıca sudocrem kullan göğüs uclarına ayrıca bebişin poposuna iyi geliyor

Pişik içim saf zeytinyağı sür bebeğinin poposuna bol bol her bezi değiştiğinde hemen. Geçiriyor bende zeytinyağı kullanıyorum pişik olunca

Şu an hissettikleriniz yaşadıklarınız çok normal. Geçecek bu günler de. Yalnız bir kitapta okudum ben hamileyken, omega 3 eksikliği de lohusa depresyonunu tetikliyor diye. Hatta bir araştırmada en çok omega 3 tüketilen (yani balık özellikle) ülkelerde depresyon sayısı diğerlerine göre çok daha azmış. Ya balık yiyin ya da benim yaptığım gibi takviye olarak kullanın.

Bende Doğum yapalı 22 gün oldu. Sezeryan oldum sizi çok iyi anlıyorum
İlk günler çok canım acıyordu ama atlattım. Annem gelip kalıyor eşim olmadığı zamanlar yardım Ediyor sağolsun
Ama Benimde çok zor geçti ilk günler. Daha 4-5 güne kadar doğru düzgün emziremiyordum bile. Bi göğsümün ucunda çatlak olmuştu
Doğum yaptığım günden beri göğüs Kalkan’ı kullandım çatlak olan göğsümü emziremediğim için hep sağdım aynı emzirme saatlerinde. O sütü de sonra bebeğime verdim. Arada bir göğsüm düzeldi mi diye denerken ağlaya ağlaya çok emzirdim. Bazen başa çıkabilecek miyim Diye düşündüm dikişlerim çok acıyordu çünkü.
Ama düşününce bebeğiniz küçücük ve size ihtiyacı var size sevginize.
Size muhtaç. Toparlanmak için tek geçerli sebep bu

En pahalı bebek bezi kullanıyorduk yara oldu Çocuğumun poposu.En uygun fiyatlı bir marka aldım deneme için bir de sudocrem.iyileşti pişik.moralini yüksek tutmaya çalış.dua et.sev bebeğini kolla.tabiki geçecek bu yorgun günler.bol protein ve salata tuket.bebiş uyuyunca sende uyu dinlen sütün artar.hayırlı olsun bebeğiniz

Bebeği emzirmeyip mama verirseniz süt azalır
Sağım da yapmıyorsunuz sanırım
Zaten anne Bebek beraberken sağım önerilmiyor
Muhtemelen pozisyon yanlış emzirirken
Arkaya yaslanarak emzirin bebeğin üstüne eğilmeyin
Ayrıca biberon kullanıyorsunuz sanırım bu meme reddi yapar
Mama verirken kaşık enjektör filan kullanın ve emzirdikçe kademeli bırakın mamayı bir anda kesmeyin
Emzik de vermeyin sakın o da Meme reddi yapıyor
Sıkıntılar zamanla azalacak v geçecek emin olun

Kendini sıkma ağla bulantı için sabır geçecek bol bol su iç yemek ye mamayı sakın düşünme pişman olursun yarana sütünden ve lansinoh krem sür geçirir

Bu Arada pişik için Öner’im de bol bol emzirin
Anne sütünü alan bebeklerde pişik ya olmuyor ya da çok az oluyor
Emzirme zorluğu çekiyorsanız göğüs ucunuz acıyorsa silikon göğüs uçları var tüm eczanelerde ben onu kullandım göğsünüze takıyorsunuz ince bi şey ondan emiyor Bebek
Yara da emzirmeden düzelmiyor demişti bana eve gelen hemşire gerçekten de öyle bebeğim emdikçe düzeldi.

Benim bebegim de 3 aylik. Hep gectik o yollardan. Kimi daha az hasarla atlatiyor, kimi daha çok.
Gogus yaralarim hala gecmedi benim. Ama mutlaka gogus kalkani alin. Bana en iyi gelen kudret nari olmustu. Bir de gumus kapaklar var ama biraz pahali, imkanınız varsa alın.
Bebeğinizin bir sure mama almasi veya pisik olmasi gecici seyler. Ama sizinle bir omur gecirecek, takilmayin mamaya pisige falan, siz kendi ruh sagliginizi dusunun gerekirse destek alın.
Simdi burada mama zehir tü kaka diyecekler. Boşverin.. Sizin psikolojiniz bebegin neyle doydugundan daha önemli. Pisik olmadan once devamli sudocrem surerseniz pisik olmaz aklinizda olsun.
Bunlarin gecici oldugunu düşünün. Elinden tutup birlikte gezeceğiniz gunlere odaklanin.
Yardim istemekten asla cekinmeyin,kendinize yuklenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…