• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisede kızların kantine girmesi yasak!!!!

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde MEM emriyle yaşama geçirilen uygulama ‘pes’ dedirtti.
Liselerdeki kız öğrencilerin erkek öğrencilerle birlikte merdivenleri çıkması, Antalya’da bir lisede etek giyilmesinin yasaklanması tartışmalarının ardından bir tartışmalı “yasak” da Diyarbakır’dan geldi. Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, liselerde kız öğrencilerin kantinlere girmesini yasakladı. Kararını bir toplantı düzenleyerek okul müdürlerine bildiren Demir, kantinin bulunduğu kata nöbetçi öğretmen verilmesini istedi. Demir, toplantı tutanağındaki imzasına karşın ifadelerinin sehven yazıldığını savundu. Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, 12 Eylül tarihinde Çınar İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yaklaşık 93 okul yönetecisi ile eğitim öğretim yılı sene başı toplantısı düzenledi. İlçe milli eğitim müdürü olarak müdürlere isteklerini ve talimatlarını bildiren Demir’in kız öğrencilerle ilgili söyledikleri dikkati çekti. Kesinlikle girmemesi… Demir’in toplantıdaki konuşması altında kendi imzasının da bulunduğu bir tutanağa yazıldı. Demir, okul müdürlerine “Liselerde kantinlere kız öğrencilerinin kesinlikle girmemesini ve bu kata nöbetçi öğretmen görevlendirilmesini” istedi.
Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Demir’in bu sözleri ile Çınar ilçesindeki Anadolu lisesi, imam hatip lisesi, düz lise ve teknik ve endüstri meslek lisesindeki kız öğrencilerin okul kantinlerine girişi yasaklanmış oldu. Liselerde görev yapan öğretmenler de yasağın bekçisi olarak görevlendirildi. ‘Kız çocukların ortadan kaybolması’ Demir ayrıca, “Liselerde kız çocukların ortadan kaybolması konusunda bu çocukların devamsızlıklarının takibi yapılarak ailelerine bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. 8. sınıf öğrencilerimize de dikkat edilmesini istedi” ifadeleri kullanıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, “demokratikleşme paketi” kapsamında yapılan ve türbana serbestlik getiren kılık kıyafet düzenlemesini protesto etmek için Eğitim-Sen tarafından başlatılan “özgür kıyafet” eylemi ile ilgili olarak da “Kılık kıyafet eylemlerinde toplumda kabul görülmüş şekilde okula gelineceğini, kot, sakal ve bunun gibi aşırı şekilde okula gelinmeyeceğini, gerekli işlemlerin yapılmasını” istedi. Demir “Müfettişlerin okulları gezeceğini kılık kıyafet uygulamasını kontrol edeceğini” de sözlerine ekledi. Sehven yazılmış Mehmet Demir, kız öğrencilere kantini yasaklayan tutanak ile ilgili olarak sorumuz üzerine, “Kantin görevlileri ile kız öğrenciler arasında bazı sorunlar oldu. Biz de dikkat edilmesi gerektiğini söyledik. Kesinlikle bir art niyet yok. O ifadeler tutanağa sehven yazılmış” açıklamasını yaptı.

Boyle sacma sey duymadim. Ne bicim okul? Ne bicim idare? Erkeklerin girmesinde sakinca yok, ama kizlar giremez. Erkekler kizlarin gormemesi gereken birseyler mi yapiyormus kantinde? Insanin aklina hemen bu geliyor. Kantin gorevlileri ile kizlarin ne sorunu olabilir? herkes isini yapsin, yapmayanlar hakkinda da idare ne gerekirse.. Boyle sacma sey olur mu? Okul idare heyetinin acizliginden baska birsey degil, tabi eger altinda baska dini sebepler gibi bir zihniyet yoksa.. Oyle ise durum daha da vahim.

Boyle sacma sey duymadim. Ne bicim okul? Ne bicim idare? Erkeklerin girmesinde sakinca yok, ama kizlar giremez. Erkekler kizlarin gormemesi gereken birseyler mi yapiyormus kantinde? Insanin aklina hemen bu geliyor. Kantin gorevlileri ile kizlarin ne sorunu olabilir? herkes isini yapsin, yapmayanlar hakkinda da idare ne gerekirse.. Boyle sacma sey olur mu? Okul idare heyetinin acizliginden baska birsey degil, tabi eger altinda baska dini sebepler gibi bir zihniyet yoksa.. Oyle ise durum daha da vahim.

Çınar ilçe milli eğitim müdürü toplantı yapıp bu yasağı koymalarını istemiş liselerden.
Bu istek üzerine çınar ilçesinde 4 okul kızların kantine girmesini yasaklamış,
Toplantı notlarında kendi imzası olduğu halde, olay tepki görünce o yazı şehven yazılmış diyor.:31:
Bu zihniyet kız çocuklarını ve kadınları ezme zihniyetidir.
Kızlar ve erkekler kantinde belki yanyana durur, aklınca bunu engelliyor.
Kız çocuklarına ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor.

iyi okuldan atmamışlar kızları, o da yakındır, okula kızlar giremez derler yakında, kızlar kadar kafanıza taş düşsün:27::27:

bunu isteyen bir ilçe milli eğitim müdürü, uygulayanlar okul müdürleri ve o okullarda görevli öğretmenler!!!

bunların vereceği eğitim olmaz olsun be, çocuğumun bu zihniyetteki insanların elinden eğitim alabileceğini düşünmek bile sinirlerimi yıpratıyor.

önceden veliler iyi öğretmen, ilgili öğretmen vs. gibi araştırmalar yapıp ona göre çocuğunu yazdırırdı.
ben cemaatci öğretmen, normal öğretmen araştırması düşüncesindeyim. bulunduğunuz yerdeki müdür ve müd. yardımcılarının branşlarına bir bakın. %80 i din kültürü öğretmeni. bu kadarı tesadüf olamaz.
bu sene müd. yardımcılığı sınavlarında ilk defa sözlü mülakat yapılmaya başlandı. sınavdan 80 alan biri mülakattan 50 alabiliyor, mülakattan 80 alan da sınavdan 50 almış olabiliyor, ama neticede müd. yard. olarak yerleşenlerin çoğunluğu bademdi. kimse bana adaletten bahsetmesin.

Daha iyi günler bunlar, böyle absürt şeylerle uğraşıp iktidara yalakalık yapacaklarına, okul olmayan köylere okul yapmak/yaptırmak için sıvasınlar kolları.
Ama pardon bu yürek ister tabi.

Vaktiyle bu tür haberlere inanmayıp gülenler şuan ne düşünüyorlar acaba?

Başlık bi zaman sonra "kızların okula girmesi yasak" a dönüşür mü?

Güldün dimi? Bi daha düşün derim.

şaka mı bu ya :53::53::53::53: kızlar kantine giremicekse ne yicekler ne içicekler ee hadi kızlara ayrı kantin açıldı diyelim o ayrı bi saçmalık resmen okulda haremlik selamlık yapıyolar :53::53::53:

Eleştireceğim derken ölçülü olmak lazım değil mi ?

Cennet,huri...Sizin dini inancınız kimseyi ilgilendirmez.Ama bu başkasının kutsalına da laf söyleme hakkı vermez.

Ben kimsenin kutsalına söz söylemedim ki, inançlı bir insan olarak böyle bir şey zaten yapmam.
Cenneti hurilerden ibaret gören zihniyete atıfta bulundum.

Yine bir ilçe milli eğitim müdürünün zihniyeti;

Mersin Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, türbana serbestlik getiren kılık kıyafet düzenlemesini protesto etmek için “özgür kıyafet” eylemine başlayan Eğitim Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz’i, “Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin” sözleriyle tehdit etti.

Demir, eyleme kolsuz giysiyle destek veren Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel için “Yasemin Hanım üstsüz de gidiyor mu?” dedi. Müdür Demir, “Serbest kıyafetle üstsüz gitmenin ne alakası var?” sorusuna, “Kolsuz giyiniyor mu yani?” karşılığını verdi. Çirkin benzetme İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, ilk olarak eyleme “top sakal” bırakarak katılan Eğitim Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz ile tartıştı.

Tuvalet temizleme tehdidi!

Cengiz’in aktardığı bilgilere göre Demir, Cengiz’e “Sen top sakal da mı bırakıyorsun” sorusunu yöneltti. “Evet müdür bey serbest kıyafet eyleminden dolayı” yanıtına Demir, “Seni okula gönderirim mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin” tehdidi ile karşılık verdi. Milli Eğitim Müdürü Demir ardından Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel’i kastederek “Yasemin Hanım üstsüz de gidiyor mu?” sorusunu sordu.

Tayfun Cengiz, “Serbest kıyafet ile üstsüz gitmenin ne alakası var” karşılığını verince müdür Demir’in tepkisi, “Kolsuz giyiniyor mu yani” oldu. ‘Küpe takıyorsun ‘gay’ misin?’ T a r t ı ş m a d a , T a y f u n Cengiz’in küpesini de gündeme getiren müdür Demir, “Küpe takmak yönetmeliğe göre yasak değil yani” dedi. Cengiz, “Evet ayrıca dava kazanan öğretmenimiz de var” açıklamasını yapınca Demir, “Şimdi sen gay mi oluyorsun. Sağa takan gay, sola takan bilmem ne gibi tabirler var” dedi.

Mersin Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, türbana serbestlik getiren kılık kıyafet düzenlemesini protesto etmek için “özgür kıyafet” eylemine başlayan Eğitim Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz’i, “Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin” sözleriyle tehdit etti.

Demir, eyleme kolsuz giysiyle destek veren Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel için “Yasemin Hanım üstsüz de gidiyor mu?” dedi. Müdür Demir, “Serbest kıyafetle üstsüz gitmenin ne alakası var?” sorusuna, “Kolsuz giyiniyor mu yani?” karşılığını verdi. Çirkin benzetme İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, ilk olarak eyleme “top sakal” bırakarak katılan Eğitim Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz ile tartıştı.

Cengiz’in aktardığı bilgilere göre Demir, Cengiz’e “Sen top sakal da mı bırakıyorsun” sorusunu yöneltti. “Evet müdür bey serbest kıyafet eyleminden dolayı” yanıtına Demir, “Seni okula gönderirim mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin” tehdidi ile karşılık verdi. Milli Eğitim Müdürü Demir ardından Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel’i kastederek “Yasemin Hanım üstsüz de gidiyor mu?” sorusunu sordu.

Tayfun Cengiz, “Serbest kıyafet ile üstsüz gitmenin ne alakası var” karşılığını verince müdür Demir’in tepkisi, “Kolsuz giyiniyor mu yani” oldu. ‘Küpe takıyorsun ‘gay’ misin?’ T a r t ı ş m a d a , T a y f u n Cengiz’in küpesini de gündeme getiren müdür Demir, “Küpe takmak yönetmeliğe göre yasak değil yani” dedi. Cengiz, “Evet ayrıca dava kazanan öğretmenimiz de var” açıklamasını yapınca Demir, “Şimdi sen gay mi oluyorsun. Sağa takan gay, sola takan bilmem ne gibi tabirler var” dedi.
Seviye de petrol çıkarmaya yaklaşmış maşallah.

Neredeyse senesi gelecek yetkili sendika !! sivil itaatsizlik eylemi yaparken kravat takmayıp başörtüyle girerken sınıfa akılları neredeydii onlara nereyi temizletiriz dendi??Benim o yetkili sendikanın yalakası olmuş eski müdürüm 18 Martta okula polat alemdar gibi kravatsız geldi de uyardım!Hocam törende taksaydınız bari dedim suratı kızardı bozardı..Artık içinde bulunduğum camiadan midem bulanıyor.Nefret ediyorum nefret !!!

Back
X