• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Lise 3te Sayısaldan tmye geçiş

angelatwo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
151
0
96
Isparta
Arkadaşlar uzatmadan konuya gircem lise 3 anadolu öğretmen lisesi öğrencisiyim.Sayısal bölümde okuyorum geçen seneden beri aklımda var olan tmye geçmekti ama bi şekilde vazgeçirdiler bu sefer kesin geçmek istiyorum sayısalı yapamıyorum.Bu mümkün mü? Daha birinci yazılılardan sadece matematikle kimyayı olduk ve kasımdayız malum dilekçe verip hemen alan değiştirebilir miyim bu nasıl oluyor yönetmelik nedir ne değildir?
Bir de benm yeteneklerim tmden yana tarih ve türkçem konuyu bir kere dinlemeyle hemen kavrayacak düzeyde ailem özellikle de babam aklıma giriyor ben sayısalda kalmandan yanayım nasolsa kat sayı farkı yok diye.. çevrem beni etkilemeye çalışıyor bir tarih çözerkenki bir edebiyat çözerkenki zevki fizik çözerken kimya çözerken alamıyorum.. ben tmde daha başarılı olacağımı düşünüyorum sonuçta beni benden iyi kimse tanıyamaz.. Diyeceksiniz ki lise 2ye geçtiğinde ndn sayısalı tercih ettin tamamiyle çevre baskısı aileden vasiyetler ve doktor olmaa isteklerinden ibaretti daha doğrusu doktor olmayı istemek de benm seçimim değildi.. gelirinin yüksek olmasına dayalı olarak çevre etkisi :96:
Bir de küçük bir sorun var ki tm sınıfı 29 kişi ben gidince 30 kişi olucak ve 2ye bölünmeyecek o kadar yaramaz insanlar var ki ders işletmiyorlar snıfta kavgalı 2 kız var didişiyorlar erkekler cıvıtıyo hocalara sataşıyorlar lavbaliler falan.. orda da ders işlemek ne kadar mümkün o da var.Aklma koydum geçmeyi ama bölünmemesi olayı can sıkıyo kararımı değiştirmemi de etkiliyo :22:
Sizin de bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum tşk.

Ben Tmden sayısala geçtim...
Fizik kimya biyoloji görmemiştim ...
Tm yi psikolog olmayı çok istediğimden tercih etmiştim
Sonradan sayısala geç sen sayısalcı olmalısın gibi baskılarla geçtim bir bakıma ...
Ama sana kötü bir haber vereyim sanırım 30 gündü veya 40 sene başından itibaren bölüm değiştirebileceğin zaman..
Yani ancak seneye geçebilirsin.
Ama bence de ailen haklı.
Sayısalda kalıp tmden girebilirsin sınava.
Sonuçta kat sayı farkı kalktı.
Okulların hali belli doğru dürüst ders işlenmiyor.
Hele ki coğrafya ve edebiyatsa zaten sözel dersler senin çalışmanla olacak şeyler.
Ayrıca ilk bölümdeki fizik kimya biyoloji sorularını yapabilmen de sana bir avantaj oalcaktır.
Ne de olsa TMciler pek yapamayacak sınavda ...

ben sınava 3 ay kala karar verip okulda bölüm değiştirmediğim halde össye tmden girdim ve cok basarılı oldum dereceye girdm) çok da iyi oluyor neden dersen tmlere göre feni daha iyi yapıyorsun matematik de genelde öyle oluyor =)

Son düzenleme:
Back