• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisans tercih konusunda aklım çok karışık :(

rose3434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
574
13
68
tercihler açıklana kadar gitcem bu yıl demek çok kolaydı ama iyice yaklaşınca okumamayı bile düşünüyorum :( eve fazla bağlıyım sanırsam alışmak çok zor olcak bnm için :( bunu sadece yazmak istedim öle

yakın şehirlerde sade bi bölümmü okusam uzak bi şehirde mühendislikmi :S hangi üniyi okumak istediğimi bilmediğim gibi bi bölümde yok aklımda :(

uludağ ünisi matematik
çanakkale 18mart matematik
sakarya ünisi kimya
erzurum atatürk ünisi kimya mühendisliği mi
erzurum atatürk ünisi gıda mühendisliği mi

atatürk ünisi puanları düşük ama en iyi sekizinci üniversite bide bu iyi yönü var birde orda çocukluk arkadaşımda var ne seçsem bilmiyorum :(

siz olsanız ne yapardınız :(

Erzurum'da ne işin var ya, uzak. Ders anlatma yeteneği görüyorsan kendinde matematik oku.

Matematik yazdıkların bölüm değil mi bende senin gibi çok kararsızım bu konuda
Bölüm okumak ne kadar doğru bilemiyorum
Fen-edebiyatlarda formasyonda kalktı kamuda öğretmende olunmuyo artık
Yerinde olsam mühendislik tercih ederdim ama gıda müh. ve kimya müh. iş olanakları çok fazla değil deniliyo
Bunları iyice araştır öyle karar ver
Erzurum'un iyi bi üniversite olduğunu duyuyorum hep Erzurum'da okumak isterim şahsen
Uzak diye aldanma Erzurum'un eğitimi iyi denilir

Matematik yazdıkların bölüm değil mi bende senin gibi çok kararsızım bu konuda
Bölüm okumak ne kadar doğru bilemiyorum
Fen-edebiyatlarda formasyonda kalktı kamuda öğretmende olunmuyo artık
Yerinde olsam mühendislik tercih ederdim ama gıda müh. ve kimya müh. iş olanakları çok fazla değil deniliyo
Bunları iyice araştır öyle karar ver
Erzurum'un iyi bi üniversite olduğunu duyuyorum hep Erzurum'da okumak isterim şahsen
Uzak diye aldanma Erzurum'un eğitimi iyi denilir

matematik hiç düşünmedim tutuyo diye yazdım onuda oda bölüm
formasyon kalktıda ben zaten öğretmelik istemediğim için farketmiyo kendi adıma
mühendislik kimya gıdadan başka tutan yok ki :(

bence bölüm yazma. zaten formasyonda kalktı iş imkanları daha da sınırlandı. sakaryada okuyan biri olarak üniversiteyi eğitimini tavsiye ederim ama sakarya kimyadan mezun olan tanıdığım şu an işsiz geziyor. hatta bi arkadaşımda şu an okuyor. ben olsam mühendislik seçerdim. erzurumda okuyan arkadaşımda var oda erzurumda kışın şartların zor olduğunu söylüyor. kışın konuştuğumda donuyoruz burda kapıya çıkılmıyor faln diyordu. bunları göze alabilirsen erzuruma git derim.
bu arada canım merak ettim mf4 te falan sıralaman kaç

matematik hiç düşünmedim tutuyo diye yazdım onuda oda bölüm
formasyon kalktıda ben zaten öğretmelik istemediğim için farketmiyo kendi adıma
mühendislik kimya gıdadan başka tutan yok ki :(

Matematik okursan mezun olunca ne yapmayı planlıyosun mesela ?

bence bölüm yazma. zaten formasyonda kalktı iş imkanları daha da sınırlandı. sakaryada okuyan biri olarak üniversiteyi eğitimini tavsiye ederim ama sakarya kimyadan mezun olan tanıdığım şu an işsiz geziyor. hatta bi arkadaşımda şu an okuyor. ben olsam mühendislik seçerdim. erzurumda okuyan arkadaşımda var oda erzurumda kışın şartların zor olduğunu söylüyor. kışın konuştuğumda donuyoruz burda kapıya çıkılmıyor faln diyordu. bunları göze alabilirsen erzuruma git derim.
bu arada canım merak ettim mf4 te falan sıralaman kaç

erzurum şartlarının soğuk olmasıda korkutuyo beni :S mf4te 150bindeyim

tercihler açıklana kadar gitcem bu yıl demek çok kolaydı ama iyice yaklaşınca okumamayı bile düşünüyorum :( eve fazla bağlıyım sanırsam alışmak çok zor olcak bnm için :( bunu sadece yazmak istedim öle

yakın şehirlerde sade bi bölümmü okusam uzak bi şehirde mühendislikmi :S hangi üniyi okumak istediğimi bilmediğim gibi bi bölümde yok aklımda :(

uludağ ünisi matematik
çanakkale 18mart matematik
sakarya ünisi kimya
erzurum atatürk ünisi kimya mühendisliği mi
erzurum atatürk ünisi gıda mühendisliği mi

atatürk ünisi puanları düşük ama en iyi sekizinci üniversite bide bu iyi yönü var birde orda çocukluk arkadaşımda var ne seçsem bilmiyorum :(

siz olsanız ne yapardınız :(

Tatlım üniversite iyi diye bölüm yazıyorsun ama sonra işsiz kalma ihtimalin artıyor.Okuldansa bölüm seç derim.Çünkü işe girerken sana okulunu değil mesleğini soruyorlar:34:

evet sıralamama baktım da metalurjiyi ilk kez duydum :) neyle ilgili bi bölüm :S

o zaman tek değilsin sen. bende geçen sene karşılaştım böyle. metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum dediğim halde aa o zaman sana hava durumunu sorabiliriz yarın hava nasıl olcak diyenle çok karşılaştım. metalurji okuyacaksan bunları göze alacaksın :D bu işi espri kısmı tabi. metalurjiciler makineciler gibi fabrikalarda falan çalışıyorlar malzemelerin yapısıyla falan ilgileniyorlar aslında herşeyle ilgililer diye biliyorum ama bende bi mezun olayım ondan sonra göreceğim :D

Tatlım üniversite iyi diye bölüm yazıyorsun ama sonra işsiz kalma ihtimalin artıyor.Okuldansa bölüm seç derim.Çünkü işe girerken sana okulunu değil mesleğini soruyorlar:34:

puanım çok iyi bişey değilki rahat rahat seçeyim iş imkanını düşünemiyorum zaten kısıtlı bölümlere yetiyo puanım :( mühendislik istiyordum hep :S

Çevre mühendisliği de düşünebilirsin tatlım artık binaların yapımında hep çevre mühendislerinin de imzası alınacakmış yasa ya çıktı ya çıkacak tam emin değilim ama zaten "yeşil yapı"lar arttığı için çevre mühendisliğinin önü açık diye düşünüyorum.

o zaman tek değilsin sen. bende geçen sene karşılaştım böyle. metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum dediğim halde aa o zaman sana hava durumunu sorabiliriz yarın hava nasıl olcak diyenle çok karşılaştım. metalurji okuyacaksan bunları göze alacaksın :D bu işi espri kısmı tabi. metalurjiciler makineciler gibi fabrikalarda falan çalışıyorlar malzemelerin yapısıyla falan ilgileniyorlar aslında herşeyle ilgililer diye biliyorum ama bende bi mezun olayım ondan sonra göreceğim :D

bu mesleğin iş garantisimi yüksek :S

Back