- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 35
-
- Konu Sahibi Mihmandar_34
Lisans mezunlari icin ogrenmek istemistim. En son 2017 mayista yapildi ya bu yil seneye de lisans mezunlari icin olacak mi acaba?kpss 2 yılda bir yapılır . yani 2016 da yapıldıysa diğeri 2018 de yapılır .
senin bölümün için alan sınavı var .
Memurluk icin konu acmistim evet, tesekkur ederim. 2019 da lisanstan basvurmak istesem duz memurluk icin basvuramaz miyim peki? Sadece cift yillarda mi girmem gerek? Bu yil olan kpss sinavi memurluk icin degilmiydi? Coook karisik bir sistem inanin dersane ile gorusmeden cozemeyecegim sanirim...Ben sana yardimci olayım. Duz memur olmak istiyorsan yani sadece B grubu atamadan gireceksen tabiki iki yillikken gir. Sonra iceriden 4 yillik diploma verip yukselirsin. 2 yilliklar icin sinav cok daha basit liseliler ile giriyorsun. Eger 4 yıllık bitirirsen artik 2 yilliklarin sınavına giremiyorsun ve inan 4 yilliklarin sinavi cok zor. En az 90 almalısınız ki atanabilesiniz. Haa bide su var.kariyer uzmanlik a grubu yani girmek isterseniz ki cok buyuk emek isteyen bir surec o zaman da 4 yillik mezun olmaniz lazim. Kariyer uzmanlik müfettişlik hersene yapilir. B grubu atamalar ise sadece sonu cift olan yıllar yapilir ama ayni puanla defalarca atama deneyebilirsiniz
kpss 2 yılda bir yapılır . yani 2016 da yapıldıysa diğeri 2018 de yapılır .
senin bölümün için alan sınavı var .
2017 de yapılan B Grubu atama icin degil A grubu ve öğretmenlik icindir. Duz memurluk yani B grubu atama sadece cift yıllarda yapılır. Asil siz yanlis bilgilendirme yapmayın. .
Yazan arkadas dogru yazmis ama. Ben onu desteklemek amacli yazdim. Konu sahibi lisans mezunu olarak duz memurlugu soruyor. O da sadece cift yillarda yapiliyor. Bu yil B grubu atama yok. Sadece müfettişlik uzmanlık kariyer sinavlari var bu yil.Lisans mezunları için kpss demiş okudunuz mu? Ayrıntılı bilgi içermeyen genel bir cümle kurmuş, sizin mesajınızı alıntılamadım hatta okumadım bile yani cevabım size değildi.
Yazan arkadas dogru yazmis ama. Ben onu desteklemek amacli yazdim. Konu sahibi lisans mezunu olarak duz memurlugu soruyor. O da sadece cift yillarda yapiliyor. Bu yil B grubu atama yok. Sadece müfettişlik uzmanlık kariyer sinavlari var bu yil.
2019 da B gruhu atama giremezsinizMemurluk icin konu acmistim evet, tesekkur ederim. 2019 da lisanstan basvurmak istesem duz memurluk icin basvuramaz miyim peki? Sadece cift yillarda mi girmem gerek? Bu yil olan kpss sinavi memurluk icin degilmiydi? Coook karisik bir sistem inanin dersane ile gorusmeden cozemeyecegim sanirim...
Tesekkur ederim.
Alan sinavi her yil yapiliyor dogru ama sadece uluslararası iliskilere girmesi yetmez. Hukuk iktisat maliye muhasebe herseye girecek.yoksa puan hesaplanmiyorUluslararası ilişkiler alan sınavı için soruyor sandım ben :)
Alan sinavi her yil yapiliyor dogru ama sadece uluslararası iliskilere girmesi yetmez. Hukuk iktisat maliye muhasebe herseye girecek.yoksa puan hesaplanmiyor
Bi ara ciddi anlamda ugrastim kpss ile. Ondan dolayi biliyorum.devlete atandim sonra istifa ettim ozele gectim.Biliyorum biliyorum hani bölümü o ya, onu okuyup yazdım. Atanmak istediği alan u. i. sandım. Siz bayağı bilgilisiniz bu konuda ne güzel :)
Bölümünüz nedir? Genelde kolay kolay özele geçmez devlettekiler.Bi ara ciddi anlamda ugrastim kpss ile. Ondan dolayi biliyorum.devlete atandim sonra istifa ettim ozele gectim.
Her seye girecek derken? Kusura bakmayin bilmedigim icin boyle didikleyip soruyorumAlan sinavi her yil yapiliyor dogru ama sadece uluslararası iliskilere girmesi yetmez. Hukuk iktisat maliye muhasebe herseye girecek.yoksa puan hesaplanmiyor
Yani o oturumlara da girmek zorundasiniz. Kpss de A grubu icin 120 farkli puan türü var.her kurum farklı puan ister. Kimi hukuk kimi iktisat agirlikli alir. Bu dediklerim müfettişlik uzmanlik icin.direk atama yani duz memurluk icin sadece genel kultur genel yetenek yapmaniz yeterliHer seye girecek derken? Kusura bakmayin bilmedigim icin boyle didikleyip soruyorum
O halde ben sansimi B grubundan deneyeyim en mantiklisi bu. Bu yuzden de 2018 de aof den mezun olmamam gerekiyor. Ki kasim 2018 de on lisanstan sinava girebileyim. Dogru anlamisim degil mi?Yani o oturumlara da girmek zorundasiniz. Kpss de A grubu icin 120 farkli puan türü var.her kurum farklı puan ister. Kimi hukuk kimi iktisat agirlikli alir. Bu dediklerim müfettişlik uzmanlik icin.direk atama yani duz memurluk icin sadece genel kultur genel yetenek yapmaniz yeterli