Lisans KPSS GK/GYçalışma günlüğüm

Obor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2016
93
53
Evet sınava sayılı günler kala hırsla çalışmaya başlıyorum. Bu zamana kadar çalıştım ama istediğim gibi bir çalışma yapamadım. İstediğim gibi hazırlanamadım. Bugünden itibaren benim için bir başlangıç. Geçmişime bir sünger çekip bu sınav için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. En azından elimde bomboş çözülmeyi bekleyen soru bankalarını bitirebilmeliyim. Yoksa sınavdan sonra kendimi çok kötü hissedecem. Hayatımda en azından bunu başarıp kendime kendimi kanıtlamak istiyorum. Beni öncelikle meşgul etmesi, zararlı şeylerden alıkoyması ve sonra da motive etmesi, hırs kazandırması için son 46 günümü buraya kaydetmek istiyorum. Evet başlıyorum. Zaman kaybetmek yok artık. Azim var. Gayret var. Çaba var. Biraz da öfke var. Hırs var.

İşe bugünkü planımı yazmakla başlıyorum.

Hedefler

Türkçe: Paragraf

(3 ayrı soru bankasından toplam 623 adet Paragraf soruları çözülecek.)

Tarih: 18. Yüzyıl Osmanlı Devleti

(Konu çalışılacak. Hemen ardından bu konunun bütün kaynaklardaki soruları çözülecek.)

(17. yüzyıl Osmanlı Devleti konusunun dün çözmem gerektiği halde çözmediğim iki testi çözülecek.)

Şimdilik bu kadar. Bunları yapabilirsem büyük bir adım atmış olacağım. Çözdüğüm soru sayısını gün sonunda kaydedeceğim.

Amin. Teşekkür ederim.

Şimdi kendime tg denemesi yaptım. Moralim baya bozuldu. Ama yılmak yok.
Matematikte çok zaman kaybettim ki verdiğim zamana değmedi. Genel kültürü 19 dakikada yapmaya çalıştım. 31 soruyu çözebilildim. Sonuçlarım: Türkçe 22,25 net, matematik 17,25 net, tarih: 13 net, coğrafya: 1,5 net, vatandaşlık: 0 Toplam: 55 net, 72 puan. Dediğim gibi yılmak yok!

Dün koyduğum hedefi gerçekleştiremedim Türkçe çözmekten sıkıldım.
Türkçe: 55 paragraf sorusu. Hedefe ulaşılamadı.
Geometri: 47 soru.
1 TG Deneme Sınavı: 120 soru.
Toplam: 222 soru.

Şimdi kendime tg denemesi yaptım. Moralim baya bozuldu. Ama yılmak yok.
Matematikte çok zaman kaybettim ki verdiğim zamana değmedi. Genel kültürü 19 dakikada yapmaya çalıştım. 31 soruyu çözebilildim. Sonuçlarım: Türkçe 22,25 net, matematik 17,25 net, tarih: 13 net, coğrafya: 1,5 net, vatandaşlık: 0 Toplam: 55 net, 72 puan. Dediğim gibi yılmak yok!
Eğer sayıdaki değilsen matematiği
En sona at zaman bitmesin

Gk yap Türkçe yap kalan süre de matematiğe ben 60-65 dakika ayırıp ancak yapıyorum matematiği

Eğer sayıdaki değilsen matematiği
En sona at zaman bitmesin

Gk yap Türkçe yap kalan süre de matematiğe ben 60-65 dakika ayırıp ancak yapıyorum matematiği

Doğru söylüyorsun ya ben denemelerde hangi sıraya göre çözeceğimi oturtamadım. Senin dediğin gibi yapsam daha mantıklı. Matematiği yapamıyorum. Bir de şöyle bir şey oluyor. Mesela o matematik sorusunu o sırada çözerken o kadar uğraştığım halde yapamıyorum. Başka zaman baktığımda çok kolay olduğunu görüyorum. Her an bir olmuyor. En sona bırakırsam belki diğer sorularda aklım kalmaz, soruyu daha farklı görürüm. Bundan sonra sona bırakacam çok teşekkür ederim.

Dün koyduğum hedefi gerçekleştiremedim Türkçe çözmekten sıkıldım.
Türkçe: 55 paragraf sorusu. Hedefe ulaşılamadı.
Geometri: 47 soru.
1 TG Deneme Sınavı: 120 soru.
Toplam: 222 soru.

O kadar paragraf bir günde çözülmez yazacaktım da motivasyonun kırılmasın diye yazmamıştım deneyerek öğrenmişsin

Hepsini çözsen de yararı olmaz beynini çok fazla yorma

Parça parça çalış hatta bizim türkçeci sınavda bile Türkçe'nin arasına matematik çözün okur ama algılamazsınız diyor

O kadar paragraf bir günde çözülmez yazacaktım da motivasyonun kırılmasın diye yazmamıştım deneyerek öğrenmişsin

Hepsini çözsen de yararı olmaz beynini çok fazla yorma

Parça parça çalış hatta bizim türkçeci sınavda bile Türkçe'nin arasına matematik çözün okur ama algılamazsınız diyor
Evet haklısın. Çözemedim gerçekten çok zorladım ama çok sıkıldım. Teşekkür ederim tavsiyelerin için. :)

Önemli olan nitelikli çalımak zaten sıkma canını yalandan yüzlerce soru çözeceğine özümseyerek yarısını çöz daha iyi.

Vatandaşlık konularına çalışmaya yeni başlamıştım. İdare hukuku, temel hukuk kavramları, anayasalar ve anayasa tarihi, yasama bitti. Kalan konular yürütme, yargı, uluslararası kuruluşlar.

Türkçe sözel mantık daha hiç çalışmamıştım. Konu anlatım videosu izledim. Tekrar etmem lazım ama.

Geometçi çember ve daire videolarını izledim. Soruları yapabilmeye başladım. Bütün geometri konularını video ders izleyerek bitirmeye karar verdim.

Matematik sayısal mantık çalışmam lazım.

Tarih ve coğrafyayı baştan sona tekrar etmem lazım. Ayrıca vatandaşlığı, sözel mantığı da.

Türkçeden 22 net yapıyorum. Bir ayda arttırabilir miyim, nasıl arttırabilirim hiç bilmiyorum. Matematikten de deneme çok kolaysa en fazla 20 neti buluyor. Genel yetenekten 50 netin üstüne çıkabilmeyi çok istiyorum ama bu saatten sonra bir ay kalmışken sınava zor gözüküyor. Neyse buna da şükür .

Bugün yaptığım tg deneme sınavı.
Türkçe 27 D, 2Y, 1B.
Matematik 22 D, 2Y.
Tarih 19D, 4Y
Coğrafya 10D, 8Y
Vatandaşlık 3D, 6Y
Toplam 75 Net.

X