Lipodem Eskişehir

muygan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2023
2
1
1
35
Merhaba Arkadaşlar,

Lipodem olduğumu düşünüyorum, belirtileri uzun zamandır vardı fakat, lipodemle tanismadigimdan sorunun ne oldugunu bilmiyordum vucut tipim böyle sanıyordum. Butun belirtileri tasiyorum ama bir uzman tarafindan teshisin konulmasini istiyorum. Sizlerden ricam Eskisehir’de bu konuda bilgi sahibi önerebileceğiniz bir doktor varsa benimle paylaşmanız. Zaman ayırıp okudugunuz için şimdiden çok teşekkür ederim, sevgiler.

Merhaba, ben de Ankara'dayım ve burada doktor araştırıyorum ama ilk olarak Yener Demirtaş Hocamıza danıştım uzaktan ve muhtemelen de ameliyat için yine kendisini ziyaret edeceğim, İstanbul'da ve dünya çapında bir hekim, bilhassa da lipödem konusunda, ben Evre 2'ymişim..

Yener beyin fiyatı çok uçuk absürt rakamlardan bahsediyor Bide araştırırken Bi habere denk geldim hastası liposaction sonrası ölmüş fln direk vazgeçtim

Lipodemli oldugumdan supheleniyorum bende. Ama okuduklarimdan cikardigim ve liposuction yaptirmis akrabalarimdan gordugum kadariyla, Spor, daha cok spor ve dengeli beslenme disinda cozumu yok.

Merhaba ben de lipödemim. Geçmiş olsun size de Eskişehir'de doktor arayışındayım ama çoğu doktor lipödemi bilmiyor. Kilo ver geçer, bu yapı 30 yaşında teyze gibi olacak bacakların diye alay eden kalp damar cerrahlarım oldu
29 yaşındayım, 8 9 yıl önce venöz yetmezlik teşhisi aldım ama Eskişehir'de çok ilgilenmedi doktorlsr, hap verip yolladılar. Bacaklarım hep aşırı ödemli ve kalındı kiloma göre. Ve sol bacağım, bileğimden itibaren aşırı şiş.

Osmangazi tıp fakültesinde kalp damar cerrahı Bülent Tünerir lipödem olduğumu söyledi ilk kez. Başka doktorlara lipödemim varmış ve gerçekten ağrıyor dediğimde öyle bir şey yok kilo ver diyorlar Kilo problemleriyle de uğraşıyorum. Mesela şu an 70 kiloyum, üst bedenime 38 bluz, m tişört giyerken pantolonlarım 42 44. Benim alt bacaklarımda sıkıntı var, basenlerim ile eşit Üst kollarım da aşırı kalın ve yumuşak. Haftada 6 gün spor yaptığım zamanlarda bile bacak ve kollarım böyleydi.

Instagram'da fizik tedavi doktoru Elif Esen Özdemir var, Ankara'da, Lipödem ile ilgili bilgiler paylaşıyor. Ameliyatsız beslenme ve egzersiz tedavi önerileri ile lipödemi gerileyenler olmuş, yorumları güzel. Ben de gidebilirsen ona gitmek istiyorum. Bir araştır istersen.

Ben Elif hanıma hemen gidemiyorum çünkü komplike durumum. Normalde venöz yetmezlik için ameliyat seviyesindeyim ama tıpta Behçet hoca kilo vermeden yapmam dedi. Özelde çok pahalı.
7 yılın sonunda Yunusemre devlet hastanesinde lenfödem (filbacak hastalığı) teşhisi de aldım ama doktor venöz yetmezliğe ek lenfödem var diye yapmak istemedi ameliyat. Belki 15 yaşımdan beri böyleydi ama yıllarca anlamadı doktorlar. Aşırı şiş, kızarıyor morarıyor. Ağrıyor. Merdiven çıkmakta zorlanıyorum.

Venöz yetmezlik damar ameliyatı için devlette doktor ikna edebilirsem sonrasında sonrasında Elif hanıma gitmeyi düşünüyorum, Hem lenfödem hem lipödem için danışacağım. Bence bir deneyebilirsiniz Elif hanımı. Ameliyat olmak istiyordum ama sorunu kökten çözmedşkçe kilo alırsak yine dönecek lipödem. Ameliyat olsa da ipödemi tekrarlayanlar var. @lipodemlehayat Funda hanımı da takip edebilirsiniz.

Canım şimdiye kadar görüştüğün doktorlar gerçekten falsoymuş. Lipödem yılların hastalığı nasıl bilmezler. Biraz araştırırsan sende bundan diyetle sporla kurtulamayacağını anlayacaksın. Hastalığı durdurabilirsin ama çözüm deyil Malesef. Sende lenfödem de başlamış ki biran önce iyi Bi doktora liposaction olman gerekiyor. Nerden biliyosun dersen senle beden ölçülerimiz ve sorunlarımız aynı. Yıllarca yapmadığım şey kalmadı. Ameliyat tek çare. Bozuk yağ hücreleri vucut tan çıkarıldığı için o bölgede tekrarlama durumu yok. 20 kilo ve üzeri kilo alırsan kalan yağ hücrelerinde büyüme olurki oda hücrelerin çoğu alındığı için eski haline dönme ihtimalin yine yok. Vucudun farklı yerlerinden kilo alırsın ama ameliyat bölgenden çok çok zor. Ben kısmetse önümüzdeki günlerde ameliyat olucam. Funda hanıma gelirsek kadının fotoları bile ben lipödem im diye bağırıyor. Alt bacağı üst bacaktan daha kalın şişkinlik görüntüsü diyet ve sürekli spor yapmasına rağmen. Hiç estetik deyil. Ayrıca işi ticarete dökmüş videolar takipçiler falan parayı götürüyor. Ben ömür boyu bu eziyeti çekemem valla. Bi kere yaptırcam kurtulcam

merhaba ameliyat oldunuz mu? bende bu hastalıktan şüpheleniyorum

merhaba, Mersin de yaşayan teyzemden biliyorum bu durumu çok fazla araştırma yapmıştı. İstanbulda Yener Beye muayane oldu ancak hem ameliyat ücreti çoktu hem de ameliyat için tarihi çok geç verebiliyorlardı. Sonra Bursa'da bir doktorla görüştü Yusuf Onur Kızılay diye. Ameliyat ücreti çok daha makul gelmişti. Bir de doktora tetkiklerinizi attığınızda sizi yönlendirebiliyordu muayeneye gelmeden o uzak yerde yaşadığı için öyle yapmıştı. Sonra ameliyat oldu, başta iyileşme süreci biraz yavaştı çorap falan giymesi gerekti 1 aydan fazla ama yavaş yavaş toparladı kendini. Vücudumdaki yüküm azaldı dedi, hep kendimi 100 kilo gibi hissediyorum derdi dışarıdan çok zayıf görünmesine rağmen. Ama yağ alımınında yasal bir miktarı var bildiğim kadarıyla. Belki o doktora bir tetkik gönderip görüş alabilirsiniz. Daha iyi yönlendirebilir. Turan Turan kliniği olarak geçiyor ismi diye biliyorum. Hatta babannemde de var ama o yaşından dolayı ameliyat olmak istemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…