Merhaba ben de lipödemim. Geçmiş olsun size de
Eskişehir'de doktor arayışındayım ama çoğu doktor lipödemi bilmiyor. Kilo ver geçer, bu yapı 30 yaşında teyze gibi olacak bacakların diye alay eden kalp damar cerrahlarım oldu
29 yaşındayım, 8 9 yıl önce venöz yetmezlik teşhisi aldım ama Eskişehir'de çok ilgilenmedi doktorlsr, hap verip yolladılar. Bacaklarım hep aşırı ödemli ve kalındı kiloma göre. Ve sol bacağım, bileğimden itibaren aşırı şiş.
Osmangazi tıp fakültesinde kalp damar cerrahı Bülent Tünerir lipödem olduğumu söyledi ilk kez. Başka doktorlara lipödemim varmış ve gerçekten ağrıyor dediğimde öyle bir şey yok kilo ver diyorlar
Kilo problemleriyle de uğraşıyorum. Mesela şu an 70 kiloyum, üst bedenime 38 bluz, m tişört giyerken pantolonlarım 42 44. Benim alt bacaklarımda sıkıntı var, basenlerim ile eşit
Üst kollarım da aşırı kalın ve yumuşak. Haftada 6 gün spor yaptığım zamanlarda bile bacak ve kollarım böyleydi.
Instagram'da fizik tedavi doktoru Elif Esen Özdemir var, Ankara'da, Lipödem ile ilgili bilgiler paylaşıyor. Ameliyatsız beslenme ve egzersiz tedavi önerileri ile lipödemi gerileyenler olmuş, yorumları güzel. Ben de gidebilirsen ona gitmek istiyorum. Bir araştır istersen.
Ben Elif hanıma hemen gidemiyorum çünkü komplike durumum. Normalde venöz yetmezlik için ameliyat seviyesindeyim ama tıpta Behçet hoca kilo vermeden yapmam dedi. Özelde çok pahalı.
7 yılın sonunda Yunusemre devlet hastanesinde lenfödem (filbacak hastalığı) teşhisi de aldım ama doktor venöz yetmezliğe ek lenfödem var diye yapmak istemedi ameliyat. Belki 15 yaşımdan beri böyleydi ama yıllarca anlamadı doktorlar. Aşırı şiş, kızarıyor morarıyor. Ağrıyor. Merdiven çıkmakta zorlanıyorum.
Venöz yetmezlik damar ameliyatı için devlette doktor ikna edebilirsem sonrasında sonrasında Elif hanıma gitmeyi düşünüyorum, Hem lenfödem hem lipödem için danışacağım. Bence bir deneyebilirsiniz Elif hanımı. Ameliyat olmak istiyordum ama sorunu kökten çözmedşkçe kilo alırsak yine dönecek lipödem. Ameliyat olsa da ipödemi tekrarlayanlar var. @lipodemlehayat Funda hanımı da takip edebilirsiniz.