hamile bayanlar merhaba.
doktorumun tavsıyesı ve ınternet arastırmalarım sonucu catlak oluşmasını önlemek amacıyla lierac krem kullanmaya basladım.kremı 3. ayımdan ıtıbaren kullanmaya basladım.şöylede bi parantez acayım ben beyaz ve hassas tenlıyım ,annemde babamda beyaz tenlı ,annemde cok catlak var karnında o yüzden bendede kesın olur dıyodum bu yüzden en iyisi oldugunu dusundugum lieracı kullanmaya basladım.
suan 21 haftalk hamıleyım gobegım cok cıkmadı, 6kılo aldım , yanlız goguslerım ılk aydan ıtıbaren oldukça dolgunlastı büyüdü. herhalde bu yuzdende göğüslerimde çok çatlak oldualt kısımları kırmızı renkte cok catlagım var. bunlar gecmez bılıyorum sorum şu,
kremı gunde 1 kere kullanıyorum 2ye veya 3e cıkarayımmı? (en azından göbeğimde oluşmasını engeller belki:44:)
bu kırmızı renkte catlaklar dogumdan sonra ten rengınemı dönüyor ne oluyor , yaşayanlardan cvp beklıyrum..
anne olmak kolay deıl gülü seven dıkenıne katlanır diyerekten moralimi bozmasamda görüntüsü cok itici ya...
not: mustela kreme gectim..
ben hamileliğimde hiç çatlağım olmadı üstelik beyaz tenliyim ve annemdede çatlak var. sana uyguladığım şeyleri yazıyım. hamileliğim 5 ayından itibaren hergün karnıma sabah badem yağı bebek yağı çilek yağı ve kakao yaği akşamda pregnacare adlı kremi sürdüm her dustan sonra bebe yağı ile nemlendirdim.sonuç hiç çatlağım olmadı. umarım yardımcı olabilmişimdir
önerin icin saol deneyecegım. anladıgım kadarıyla gunde bıkac kere nemlendırmek gerekıyor gerek yağlarla gerek kremlerle.. saolasın arkdsım..
Canım ben lierracı ablamın tavsiyesiyle aldım. Annemde var ama bende olmadı dedi. O günde 2 kere karın, göğüs, basen ve bacak iç kısımlarına sürmüş. Ben çok dikkatli kullanmıyorum. Takviye olarak ben de badem, kakao, kayısı, zeytin yağı karışımı yaptım, banyodan sonra onu kullanıyorum. Birde gün içinde kaşıntım olursa gidip krem ya da yağ kullanıyorum. Kaşıntımı bazen yağ daha iyi gideriyor. Lierac pahalı , ben de internetten uygun fiyata alıyorum.
lierac gercekten guzel bi krem ama ben sanırım gunde bı kere surdugum ıcın yeterlı olmadı. hala karnımda yok ama gogus cevrem cok catlakbilseydım bol bol surerdım. zaten bol bol surebilmek ıcın mustelaya gectım o da cok önerılen bı krem ve fıyatı bıraz daha uygun.
bu arada bende takvıye amaclı bebe yagı almak ıcın eczaneye gittim ordakı kız dediki catlaklar ıcın yag kullanman bı işe yaramaz, vucudun yağa deıl neme ihtiyacı var dedı. bende catlak kremı kullanıyorum zaten takvıye amaclı alıcaktım dedım, yok dedı gunde 2 kere 3 kere catlak kremı sur ama bu yagları kullanma işe yaramaz dedı. bende 2 kutu kampanyalı mustela aldım.sabah aksam surucem. sürebildign kdr sür bi zararı yok bu kremlerın dedı..
bu yağların orjinallerini nerden alabiliriz..yada sen hangi kutuları aldın..marketlerde badem susam yağı var ama..kakao yağı nerden alabilirim..Bide şişelerinin hepsini mi karıştırıp sakladın yoksa sürdükçe mi karıştırdın.Kakao yağı badem yağı susam yağı ve Bebe yağını karıştırın günde iki defa karın göğüs ve basen bölgesine sürün. Fiyatı çok uygun ve sıfır catlak:) bazı yağların kutusunun içinden damlalık çıkıyor onları saklayın. Bebeğiniz olunca ilaç vitamin vb verirken çok işinize yarayacak. Zira güzel ve büyük damlalık bulunmuyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?